Η ενημέρωση του Oxygen OS 2.1 φέρνει τη λειτουργία χειροκίνητης κάμερας

Χειροκίνητη λειτουργία κάμερας, υποστήριξη RAW και πολλά άλλα.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το OnePlus 2 δεν ήταν αρκετά τυχερό να έρθει προεγκατεστημένο με το λειτουργικό σύστημα Cyanogen OS, λόγω των εταιρειών που έληξαν την εταιρική τους συνεργασία τον Απρίλιο. Σύντομα μετά τη λήξη της συνεργασίας τους, η Cyanogen άρχισε να συνεργάζεται με άλλους προμηθευτές υλικού, όπως οι Yu και Wileyfox, και ο OnePlus προσέλαβε τους προγραμματιστές κλειδιών από το Paranoid Android - ένα άλλο ιδιαίτερα δημοφιλές ROM - για να αναπτύξει το δικό του λειτουργικό σύστημα Android βασισμένο Οξυγόνο OS.

Το OnePlus Two απελευθερώθηκε με το Oxygen OS 2.0 από το κουτί, το οποίο βασίζεται στο Android 5.1.1 Lollipop και έφερε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κατά την πρώτη επανάληψη του λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα, η εταιρεία εισήγαγε το Shelf, το οποίο είναι ένας έξυπνος χώρος στην αρχική σας οθόνη που παρακολουθεί τη χρήση σας και παρέχει εύκολη πρόσβαση στις συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και επαφές σας. Επίσης, παρουσίασε τη σκοτεινή λειτουργία, η οποία μετατρέπει το κεντρικό θέμα της συσκευής από άσπρο σε μαύρο και υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής των χρωμάτων προφοράς του θέματος. Υπάρχουν συνολικά οκτώ διαφορετικά χρώματα προφορά για να διαλέξετε. Επίσης, υπάρχει υποστήριξη για πακέτα εικονιδίων τρίτου μέρους, διαμορφωμένα χωρητικά κουμπιά και γρήγορες ρυθμίσεις, δικαιώματα χρήσης εφαρμογών, ενσωμάτωση κυμάτων MaxxAudio και πολλά άλλα.

Το λογισμικό δεν είναι ποτέ τέλειο, ανεξάρτητα από το πόσο beta testing κάνετε, πάντα θα υπάρχουν μερικά σφάλματα που θα ανακαλύψετε μετά την πραγματική απελευθέρωση του προϊόντος στις μάζες. Το Oxygen OS δεν διαφέρει, και τώρα λαμβάνει την τρίτη βαθμιδωτή ενημέρωση του - Oxygen OS 2.1.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση 2.1.0 φέρνει στη χειροκίνητη λειτουργία την εφαρμογή stock camera, η οποία σας δίνει τον έλεγχο της εστίασης, της ταχύτητας κλείστρου, του ISO και της ισορροπίας λευκού. Θα ήθελα να υπήρχε μια επιλογή για να αλλάξετε χειροκίνητα την έκθεση επίσης, ίσως η εταιρεία μπορεί να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό σε μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού. Το OnePlus πρόσθεσε επίσης υποστήριξη για RAW, αλλά δεν μπορείτε να τραβήξετε RAW με την εφαρμογή stock camera, είναι ενεργοποιημένη μόνο για εφαρμογές κάμερας τρίτων. Τώρα, παρόλο που είναι πλήρως ενεργοποιημένο, υπήρξαν αναφορές RAW που δεν λειτουργούν σωστά με κάποιες εφαρμογές, το OnePlus γνωρίζει το θέμα και σύντομα θα απελευθερώσει ένα patch.

Παίξα με τη νέα χειροκίνητη λειτουργία στο OnePlus 2 μου και νομίζω ότι είναι μια ωραία προσθήκη, μου δίνει περισσότερο έλεγχο στις εικόνες μου και η πραγματική διεπαφή χρήστη είναι επίσης πολύ ωραία. Σκότωσα επίσης μερικές φωτογραφίες σε RAW με χειροκίνητη φωτογραφική μηχανή και ήταν τεράστιες σε μέγεθος. 25MB - μορφή DNG. Βασικά, ό, τι έπραξε το OnePlus είναι, έχει εφαρμόσει τελικά το API Lollipop Camera2 στο OS Oxygen.

Το OnePlus έχει προσθέσει ένα ρυθμιστικό ισορροπίας χρωμάτων, το οποίο βρίσκεται κάτω από τις ρυθμίσεις οθόνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης. Έχει προσθέσει υποστήριξη για το Exchange, έχει επιδιορθώσει την καθυστέρηση με λειτουργία αεροπλάνου και έχει επιδιορθώσει ζητήματα που προκάλεσαν προβλήματα με τις δημοφιλείς εφαρμογές τρίτου μέρους. Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ελαφρές βελτιώσεις με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Προηγουμένως, μετά την απόρριψη ενός συναγερμού, το τηλέφωνο θα αρνιόταν να ανιχνεύσει τα δακτυλικά μου αποτυπώματα μέχρι να κλείσω την οθόνη και να ξανανοίξω. Παρ 'όλα αυτά, αφού προσπαθήσαμε να αναπαράγαμε το σφάλμα αρκετές φορές και να το αποτύχαμε, φαίνεται ότι έχει καθοριστεί μία για πάντα.

Τώρα αναρωτιέστε πιθανώς, πώς μπορείτε να ενημερώσετε το OnePlus Two στο Oxygen OS 2.1; Λοιπόν, είναι πολύ απλό. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο Internet, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Ενημέρωση λογισμικού και ελέγξτε για ενημερώσεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα η λήψη του αρχείου OTA, αφού φορτωθεί, θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε τη συσκευή για να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση. Και, αυτό είναι!

Λάβετε υπόψη ότι η ενημερωμένη έκδοση κυκλοφορεί σε φάσεις, οπότε ενδέχεται να μην είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα σας. Ωστόσο, μην πανικοβληθείτε, θα φτάσει πολύ σύντομα.

______

Παρακολουθήστε τον Faryaab Sheikh σε Twitter, Instagram, Facebook, Google+.