Τι είναι ένα αρχείο ABW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ABW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ABW είναι ένα αρχείο εγγράφου AbiWord.

Παρόμοια με τη μορφή DOCX του Microsoft Word, το λογισμικό επεξεργαστή κειμένου AbiWord χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου ABW με βάση την XML για την αποθήκευση πλούσιου κειμένου, εικόνων, πινάκων κλπ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ABW

Τα αρχεία AbiWord ABW μπορούν να ανοίξουν με το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου AbiWord (μπορείτε να πάρετε μια έκδοση των Windows εδώ). Ο LibreOffice Writer είναι επίσης δωρεάν και λειτουργεί καλά με αρχεία ABW σε Windows, macOS και Linux.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με ένα από τα προγράμματα που μόλις ανέφερα, ίσως να συγχέετε μια διαφορετική μορφή, όπως η μορφή αρχείου Amazon Kindle eBook ( .AZW ), με ένα αρχείο ABW, καθώς οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία A2W .

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ABW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ABW, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ABW

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη AbiWord ή LibreOffice Writer, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ABW σε ένα από αυτά τα προγράμματα και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή. Το AbiWord, για παράδειγμα, μπορεί να μετατρέψει αρχεία ABW σε μορφές MS Word όπως DOCX και DOC , καθώς και σε μορφές RTF , TXT , EML , ODT , SXW και άλλες μορφές.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το CloudConvert. Είναι ένας ελεύθερος ιστότοπος μετατροπής αρχείων , οπότε απλά πρέπει να μεταφορτώσετε το αρχείο ABW στον ιστότοπο για να το μετατρέψετε σε διαφορετική μορφή, όπως το PDF .

Σημείωση: Αν και δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή του αρχείου AbiWord Document, το ABW σημαίνει Αλκοόλ κατά Βάρος. Μπορείτε να μετατρέψετε το ABW σε ABV (αλκοόλ κατ 'όγκο) με αυτόν τον μετατροπέα στο BeerTutor.com.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία ABW

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ABW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.