Εγκλωβίστε το σύστημα Home Cinema CineHome HD 5.1 χωρίς καλώδιο

Ασύρματα ηχεία για το περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου

Το Home Theatre και ο ήχος surround είναι υπέροχα, αλλά πρέπει να τρέξετε όλο αυτό το καλώδιο ομιλητών σε 5 ή περισσότερα ηχεία και στη συνέχεια να βρούμε τρόπους να τους αποκρύψετε από την προβολή μπορεί να είναι απογοητευτικό. Έχουν υπάρξει κάποιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να φέρονται "ασύρματα" ηχεία στην αγορά που είναι αποδεκτά για χρήση στο σπίτι θέατρο (δεν μιλάω για αυτά τα φορητά Bluetooth ή άλλα συμπαγή / φορητά ασύρματα ηχεία ), αλλά ήταν αργή.

Ωστόσο, το 2011 ιδρύθηκε το WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) για την ανάπτυξη ασύρματων προτύπων μετάδοσης ήχου ειδικά για το περιβάλλον του home theater και για τον συντονισμό της ανάπτυξης προϊόντων. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, ορισμένα ασύρματα συστήματα ηχείων οικιακού κινηματογράφου καθίστανται επιτέλους διαθέσιμα, όπως το Bang & Olufsen Wireless BeoLab και η Klipsch Reference Premiere, με περισσότερα στο δρόμο .

Δυστυχώς, το σύστημα Bang & Olufsen είναι υπερβολικά ακριβό και η Klipsch Reference Premiere, αν και λιγότερο, εξακολουθεί να είναι δαπανηρή για πολλούς βασικούς καταναλωτές.

Ως αποτέλεσμα, το Enclave Audio είδε ένα άνοιγμα και ανέπτυξε το δικό του ασύρματο σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2015 .

Αρχικά στοχεύοντας στη διαθεσιμότητα μέχρι το 2015, τέθηκε τελικά στη διάθεση του το 2016.

Εισαγωγή στο Encore CineHome HD 5.1 Home Theater-in-a-Box χωρίς καλώδιο

Το Enclave CineHome HD μοιάζει με τα περισσότερα συστήματα home the-a-box. Έρχεται με πέντε ηχεία (κέντρο, αριστερό, δεξιό, αριστερό surround, δεξί surround) και ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι διαφορετικό.

Κατ 'αρχάς, όλα τα ηχεία είναι τροφοδοτημένα. Με άλλα λόγια, κάθε ηχείο στο σύστημα όχι μόνο φιλοξενεί τους οδηγούς ομιλητών, αλλά διαθέτει και δικό του ενσωματωμένο ενισχυτή. Επιπλέον, κάθε ηχείο (με εξαίρεση το ηχείο κεντρικού καναλιού - περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό) διαθέτει ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη (καλώδιο ηχείων bye). Ωστόσο, παρόλο που ο συντελεστής καλωδίου ομιλητών εξαλείφεται, λόγω της ισχύος που απαιτείται για τον ενσωματωμένο ενισχυτή και τους ασύρματους δέκτες, κάθε ηχείο διαθέτει αποσπώμενη τροφοδοσία ισχύος, το οποίο πρέπει να συνδέεται σε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος.

Με άλλα λόγια, εμπορεύεστε καλώδιο ηχείων για καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ηχείο πρέπει να βρίσκεται κοντά σε μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος.

Το Smart Center

Εκτός από το ρόλο του ως ομιλητή, το ηχείο κεντρικού καναλιού είναι επίσης ο κόμβος του συστήματος. Παρέχει, εκτός από τον ενσωματωμένο ενισχυτή, ασύρματο πομπό που στέλνει σήματα ήχου στα άλλα 4 ηχεία και στο subwoofer.

Το CineHome HD Smart Center χρησιμοποιεί τη ζώνη 5.2-5.8GHz για ασύρματη μετάδοση, αλλά δεν είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση WiFi.

Επιπλέον, το κανάλι Center λειτουργεί επίσης ως κλιμακωτή έκδοση ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου (Enclave Audio χρησιμοποιεί τον όρο "Smart Center"), εκτελώντας όλες τις εργασίες αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου για το σύστημα, καθώς και παρέχοντας τις απαραίτητες φυσικές συνδέσεις.

Αποκωδικοποίηση ήχου - DTS 5.1 Ψηφιακό Surround , Dolby Digital , Dolby Digital Plus .

Επεξεργασία ήχου - Dolby Pro Logic II , Έλεγχος δυναμικής ευκρίνειας Dolby (Δυναμική συμπίεση), Bluetooth , Αναλογική (μέσω προσαρμογέα RCA-3,5mm).

Συνδεσιμότητα - Υπάρχουν 3 είσοδοι HDMI και 1 έξοδος HDMI - υποστηρίζονται 3D και 4K και, για τον ήχο, υποστηρίζεται ARC (Audio Return Channel) .

Οι πρόσθετες συνδέσεις περιλαμβάνουν: 1 είσοδο ψηφιακού οπτικού ήχου και 1 αναλογική είσοδο στερεοφωνικού (3,5 mm). Επιπλέον, η μονάδα ηχείων Smart Center ενσωματώνει επίσης Bluetooth - η οποία επιτρέπει την άμεση ασύρματη ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet.

Η Εφαρμογή ήχου Enclave και Streaming μέσω Διαδικτύου

Μέσω της εφαρμογής Enclave Audio App για iOS ή Android, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν ροή αποθηκευμένη σε τοπικό επίπεδο μουσική μέσω Bluetooth, μαζί με μια επιλογή υπηρεσιών ροής μουσικής όπως το TuneIn Radio, το Spotify , το Soundcloud , το Tidal.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το Google Cast είναι προσβάσιμο όταν μια συσκευή Chromecast είναι συνδεδεμένη σε μία από τις θύρες HDMI.

Σχεδιασμός και προδιαγραφές ηχείων

Κεντρικό ηχείο:

Κύρια ηχεία L / R:

Πίσω ηχεία:

Υπογούφερ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Enclave Audio δεν παρέχει προδιαγραφές εξόδου ισχύος για τους ενσωματωμένους ενισχυτές που είναι ενσωματωμένοι στα ντουλάπια.

Συμπεριλαμβανόμενα εξαρτήματα

Εκτός από τα ηχεία και το subwoofer, άλλα πράγματα που παίρνετε στο πακέτο Enclave CineHome HD περιλαμβάνουν: 6 τροφοδοτικά εναλλασσόμενου ρεύματος με καλώδια, 1 καλώδιο HDMI, τηλεχειριστήριο (παρέχει βασικές λειτουργίες, καθώς και πρόσβαση στο σύστημα μενού στην οθόνη), Εγχειρίδιο κατόχου, Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και τεκμηρίωση εγγύησης.

Εγκατάσταση συστήματος

Για εύκολη ρύθμιση, κάθε ηχείο αναγνωρίζεται στο πίσω μέρος ως προς τις απαιτήσεις τοποθέτησης: SmartCenter (SC), Αριστερό μπροστινό (LF), Δεξιά μπροστά (RF), Αριστερό πίσω (LR), Δεξιά πίσω (RR) και Υπογούφερ.

Όταν έχετε όλα τα ηχεία συνδεδεμένα και τοποθετημένα εκεί που τα θέλετε (βεβαιωθείτε επίσης ότι συνδέετε την έξοδο HDMI του Smart Center του καναλιού στην τηλεόρασή σας ή στον βιντεοπροβολέα ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μενού στην οθόνη) το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε Smart Center Speaker - και θα αναζητήσει αυτόματα κάθε ηχείο και θα εκτελέσει τη διαδικασία αντιστοίχισης. Κάτι που γίνεται, είστε έτοιμοι να πάτε.

Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι η ισορροπία ήχου χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού τόνου του συστήματος, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου για κάθε ηχείο και υπογούφερ μέσω ενός "κρυφού" μενού - ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για λεπτομέρειες .

Απόδοση συστήματος

Τώρα που έχετε μια περιγραφή των χαρακτηριστικών του συστήματος Enclave CineHome HD και πώς να το ρυθμίσετε - το υπόλοιπο ερώτημα είναι: "Πώς ακούγεται";

Στην εποχή μου χρησιμοποιώντας το Enclave CineHome HD, βρήκα ότι έδωσε καθαρό ήχο τόσο για ταινίες όσο και για μουσική. Το διάλογο ταινιών κεντρικού καναλιού και τα φωνητικά μουσικής ήταν ξεχωριστά και φυσικά, αν και υπάρχει σταθερή απόκλιση στις υψηλότερες συχνότητες πάνω από 12Khz.

Για ταινίες και άλλο προγραμματισμό βίντεο, το σύστημα λειτουργεί καλά. Όταν παίζετε υλικό δύο καναλιών, το εμπρός ήχος είναι ευρύ και ακριβές. Για περιεκτικότητα σε ήχο surround, οι κατευθυντικοί ήχοι και οι ενδείξεις ατμόσφαιρας προβάλλονται καλά στο δωμάτιο, διευρύνοντας έτσι τόσο το εμπρός ηχητικό στάδιο, προσφέροντας μια εμπειρία εμβύθισης στον ήχο surround. Επίσης, ο συνδυασμός ήχου από μπροστά προς τα πίσω ήταν πολύ απλός - δεν υπήρχαν προφανείς ηχητικές βυθίσεις καθώς ο ήχος μετακινήθηκε από γραμματοσειρά σε πλάτη ή γύρω από το δωμάτιο.

Βρήκα το υπογούφερ να είναι ένας καλός αγώνας για τα υπόλοιπα ηχεία, τόσο φυσικά όσο και ακουστικά - σίγουρα δεν υπάρχει για να προσφέρει απλά μια μικρή ή υπερβολικά φουσκωτή επίδραση, όπως σε μερικά ηχητικά συστήματα μπάρας / υπογούφερ που έχω ακούσει.

Όταν χρησιμοποίησα τον συνδυασμό της φάσης υπογούφερ και των δοκιμών σάρωσης συχνότητας που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials , ήμουν σε θέση να ακούω μια ελαφριά έξοδος χαμηλής συχνότητας ξεκινώντας από 30Hz να αυξάνεται σε κανονικά επίπεδα ακρόασης ξεκινώντας από 40Hz. Το υπογούφερ διασχίζει τα υπόλοιπα ηχεία μεταξύ 80Hz και 90Hz, τα οποία είναι καλά αποτελέσματα για αυτόν τον τύπο συστήματος.

Για τη μουσική, το subwoofer παρείχε επίσης ισχυρή έξοδο μπάσων, αν και στις χαμηλότερες συχνότητες, η υφή υπογούφερ, ιδιαίτερα με ακουστικά μπάσα, ήταν κάπως υποτονική - αλλά σφιχτή. Από την άλλη πλευρά, στην περιοχή των άνω μπάσων (60-70Hz) το subwoofer δεν ήταν υπερβολικά boomy - παρέχοντας σαφήνεια, καθώς και μια ομαλή μετάβαση από την περιοχή μεσαίων και ανώτερων μπάσων στις ανώτερες δυνατότητες μπάσων / κατώτερων μεσαίων συχνοτήτων των δορυφορικών ηχείων .

Με τα ηχεία Dolby και DTS που σχετίζονται με ταινίες το σύστημα έκανε μια μεγάλη δουλειά που αναπαράγει τόσο τα κύρια κανάλια εμπρός και τα εφέ surround, καθώς και την παροχή καλών συνολικών μπάσων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν παρέχεται αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio - το σύστημα είναι προεπιλεγμένο με το πρότυπο Dolby Digital ή DTS.

Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition , μπόρεσα να επωφεληθώ από τη δυνατότητα Bluetooth του CineHome HD και να μεταδώσω μουσικά κομμάτια στο σύστημα με αποδεκτή ποιότητα ήχου.

Βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Enclave Audio δεν έδωσε δήλωση σχετικά με τις προδιαγραφές εξόδου ισχύος, αλλά διαπίστωσα ότι το σύστημα παρέχει μέση στάθμη ακρόασης για ένα μικρό (12x13 πόδια) έως μέτριο (15x20 πόδια) δωμάτιο μεγέθους.

Τι μου άρεσε

Αυτό που δεν μου άρεσε

Τελική λήψη

Το Enclave CineHome HD προωθεί σίγουρα την αιτία για τις επιλογές ασύρματου συστήματος ήχου οικιακού κινηματογράφου και ηχείων. Ωστόσο, έχει σχεδιαστεί ως ένα βασικό σύστημα, και παρόλο που ενσωματώνει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, το "Smart Center" δεν περιλαμβάνει όλα όσα θα βρείτε σε έναν πραγματικό δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Από την άλλη πλευρά, όπως και με κάθε νέα φιλοσοφία προϊόντων, πρέπει να ξεκινήσετε κάπου, και για τους συνηθισμένους καταναλωτές, πιστεύω ότι το CineHome HD προσφέρει ένα καλό σημείο εκκίνησης - με την ελπίδα ότι θα έρθουν πολλά περισσότερα στο ασύρματο σπίτι Κατηγορία ηχείων / συστήματος του συστήματος από το Enclave και άλλα.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, αν ψάχνετε για μια λύση ήχου οικιακού κινηματογράφου που είναι πραγματικά εύκολη στη ρύθμιση - και εξαλείφει το ασύμφορο καλώδιο ομιλητών, το Enclave Audio CineHome 5.1 Σύστημα Home Theatre-in-the-Box χωρίς καλώδιο σίγουρα αξίζει τον κόπο out - είναι σίγουρα ένα βήμα προς τα πάνω από μια υγιή μπάρα ή μια βάση ήχου , παρέχοντας μια πιο αποτελεσματική εμπειρία ακρόασης surround ήχου, καθώς είναι σχεδόν εξίσου εύκολο να δημιουργηθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray Disc: OPPO BDP-103 και BDP-103D .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H .

Προβολέας βίντεο: Optoma ML750ST (για δάνειο επανεξέτασης)

Οθόνες προβολής: οθόνη SMX Cine-Weave 100 ² και φορητή οθόνη Epson Accolade Duet ELPSC80 - Αγοράστε από την Amazon.

Ενσωματωμένο smartphone Android: HTC One M8 Harman Kardon Edition

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/04/2016

Αποκάλυψη Ηλεκτρονικού Εμπορίου: Οι σύνδεσμοι ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητοι από το συντακτικό περιεχόμενο του (Αναθεώρηση, Ανακοίνωση Προϊόντος, Προφίλ Προϊόντος) και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα .