Εξετάσεις Smart Photo Editor για Windows και Mac

01 από 05

Έξυπνη επεξεργασία φωτογραφιών από την Anthropics

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Έξυπνη επεξεργασία φωτογραφιών από την Anthropics

Βαθμολογία: 4 1/2 αστέρια

Σε αυτήν την ανασκόπηση του λογισμικού, εξετάζω τον επεξεργαστή Smart Photo Editor από την Anthropics, διαθέσιμο για Windows και OS X. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους χρήστες όλων των επιπέδων να επιτύχουν δημιουργικά αποτελέσματα με τις φωτογραφίες τους. Υπάρχουν μερικοί από αυτούς τους τύπους εφαρμογών που διατίθενται τώρα, τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για φορητές συσκευές, οπότε οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να ξεχωρίζει για να έχει πιθανότητες να επηρεάσει.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι είναι πολύ πιο γρήγορα για να πάρετε εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη χρήση του Photoshop και, ενώ δεν είναι το πανίσχυρο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που είναι το Photoshop , ζει μέχρι την αξίωση;

Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας δώσω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Στις επόμενες σελίδες, θα ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στο Smart Photo Editor και θα σας δώσω μια ιδέα για το κατά πόσο σας αξίζει να πάρετε τη δοκιμαστική έκδοση για ένα γύρισμα.

02 του 05

Διεπαφή Χρήστη Επεξεργαστή Smart Photo Editor

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Ευτυχώς οι περισσότεροι σχεδιαστές λογισμικού συνειδητοποιούν ότι η διεπαφή χρήστη είναι μια ζωτικής σημασίας πτυχή μιας εφαρμογής και οι κατασκευαστές του Smart Photo Editor έχουν κάνει μια λογική δουλειά. Παρόλο που δεν είναι η πιο αθόρυβη ή ευκολότερη στη διεπαφή ματιών που έχω συναντήσει, είναι γενικά σαφής και εύκολη στην πλοήγηση.

Στην επάνω αριστερή πλευρά, τα κουμπιά Undo, Redo και Pan / Zoom είναι εμφανή, με το κουμπί Last Tip δίπλα τους. Αυτό σας επιτρέπει να εμφανίσετε την τελευταία συμβουλή που εμφανίστηκε. Από προεπιλογή, οι συμβουλές εμφανίζονται σε κίτρινα πλαίσια επικάλυψης καθώς εργάζεστε για να περιγράψετε τις δυνατότητες, παρόλο που μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε μόλις εξοικειωθείτε με την εφαρμογή.

Στα δεξιά του παραθύρου υπάρχουν τρία κύρια κουμπιά, ακολουθούμενα από μια ομάδα επιπλέον κουμπιών για την επεξεργασία της φωτογραφίας σας, ακολουθούμενη τελικά από το κουμπί επεξεργασίας Effect. Εάν πατήσετε το ποντίκι πάνω από οποιοδήποτε από αυτά τα κουμπιά, θα πάρετε μια σύντομη περιγραφή αυτού που κάνει.

Το πρώτο από τα κύρια κουμπιά είναι η συλλογή Εφέ και κάνοντας κλικ σε αυτό ανοίγει ένα πλέγμα που εμφανίζει όλα τα διαφορετικά εφέ που είναι διαθέσιμα. Με κυριολεκτικά χιλιάδες διαθέσιμα εφέ, η αριστερή στήλη εμφανίζει μια ποικιλία τρόπων φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων, ώστε να διευκολυνθεί η εύρεση ενός κατάλληλου αποτελέσματος το οποίο θα παράγει το αποτέλεσμα που ελπίζετε.

Το επόμενο κάτω είναι το εργαλείο επιλογής περιοχής που σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε μια επιλογή στην εικόνα σας και στη συνέχεια να εφαρμόζετε ένα αποτέλεσμα μόνο σε αυτήν την περιοχή. Ορισμένα εφέ περιλαμβάνουν μια επιλογή για να αποκρύψετε μια περιοχή, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε και με εφέ που δεν έχουν την επιλογή που περιλαμβάνεται.

Το τελευταίο από τα κύρια κουμπιά είναι τα Αγαπημένα Εφέ, τα οποία σας επιτρέπουν να καθαρίσετε τα αγαπημένα σας εφέ για να σας εξοικονομήσει να ψάχνετε τις χιλιάδες επιλογές κάθε φορά που αρχίζετε να εργάζεστε.

03 του 05

Εφέ και λειτουργίες επεξεργασίας έξυπνων φωτογραφιών

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν αρκετά κυριολεκτικά χιλιάδες εφέ διαθέσιμα, αν και πολλά μπορεί να φαίνονται λίγο παρόμοια, ενώ άλλα μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα καλύτερα που προσφέρονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα οδηγούνται από την κοινότητα με άλλους χρήστες που αναμιγνύουν τα δικά τους εφέ και στη συνέχεια τα εκδίδουν. Η αναζήτηση μέσα από τις διάφορες επιλογές μπορεί να γίνει μια άσκηση απορρόφησης χρόνου, αλλά όταν βρείτε κάτι που σας αρέσει, χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να το εφαρμόσετε στη φωτογραφία σας.

Αφού εφαρμοστεί, θα έχετε συνήθως τη δυνατότητα να προσαρμόσετε μερικές από τις ρυθμίσεις για να αλλάξετε το τελικό αποτέλεσμα. Ακριβώς αυτό που κάνουν οι διαφορετικές ρυθμίσεις δεν είναι πάντα άμεσα προφανές, αλλά μπορείτε να επαναφέρετε ένα ρυθμιστικό κάνοντας διπλό κλικ, οπότε το καλύτερο πράγμα είναι να πειραματιστείτε αλλάζοντας τις ρυθμίσεις και να δείτε τι σας αρέσει.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με ένα εφέ, κάντε κλικ στο κουμπί επιβεβαίωσης και θα δείτε ότι μια νέα μικρογραφία της φωτογραφίας σας εμφανίζεται στην επάνω γραμμή της εφαρμογής. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα εφέ και να δημιουργήσετε ορισμένους συναρπαστικούς συνδυασμούς για να παράγετε μοναδικά αποτελέσματα. Περαιτέρω μικρογραφίες προστίθενται στη γραμμή, με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα να εμφανίζονται στα δεξιά. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε κλικ σε ένα παλαιότερο αποτέλεσμα και να το επεξεργαστείτε ξανά για να λειτουργήσει καλύτερα με αποτέλεσμα που προσθέσατε αργότερα. Επίσης, εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον ένα αποτέλεσμα που προσθέσατε νωρίτερα, μπορείτε εύκολα να το διαγράψετε ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας τα αποτελέσματα αργότερα εντελώς άθικτα. Δυστυχώς, δεν φαίνεται ένας εύκολος τρόπος να αποκρύψετε ένα εφέ σε περίπτωση που αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Περαιτέρω εργαλεία διατίθενται μέσω των κουμπιών που τρέχουν κάτω από το δεξί άκρο της οθόνης.

Το Composite σάς επιτρέπει να συνδυάσετε φωτογραφίες για να προσθέσετε έναν ουρανό από τη μία φωτογραφία στην άλλη ή να προσθέσετε ένα ή περισσότερα άτομα που δεν εμφανίζονται στην αρχική φωτογραφία. Με τις λειτουργίες ανάμειξης και τους ελέγχους αδιαφάνειας, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ανάλογο με τα επίπεδα και μπορείτε να τα επιστρέψετε και να τα επεξεργαστείτε αργότερα.

Επόμενη είναι μια επιλογή διαγραφής που μοιάζει πολύ παρόμοια με τη Βούρτσα Ρύθμισης στο Lightroom. Ωστόσο, η δυνατότητα διαίρεσης περιοχής σας επιτρέπει να δοκιμάσετε δείγματα από πολλές πηγές, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε εμφανείς επαναλαμβανόμενες περιοχές. Επιπλέον, μπορείτε να επιστρέψετε σε μια διαγραμμένη περιοχή αργότερα και να την επεξεργαστείτε περαιτέρω εάν το επιθυμείτε, το οποίο επίσης δεν είναι διαθέσιμη στο Lightroom.

Τα παρακάτω κουμπιά, Κείμενο, Περικοπή, Ισιώστε και Περιστροφή 90º είναι αρκετά αυτονόητα, αλλά, όπως τα εργαλεία Erase και Composite, αυτά προσφέρουν επίσης το ισχυρό χαρακτηριστικό του να παραμείνει επεξεργάσιμο ακόμα και μετά την εφαρμογή τους και να προσθέσετε και άλλα εφέ.

04 του 05

Επεξεργαστής εφέ εφέ επεξεργασίας φωτογραφιών

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Αν θέλετε περισσότερα από το λογισμικό σας από μια απλή λύση με ένα κλικ, τότε ο Επεξεργαστής Εφέ ενδέχεται να σας ενδιαφέρει. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας εφέ από το μηδέν, συνδυάζοντας και τροποποιώντας διαφορετικά εφέ.

Στην πράξη, αυτό δεν είναι το πιο διαισθητικό χαρακτηριστικό του Smart Photo Editor και η περιγραφή του στα αρχεία Βοήθειας ίσως δεν είναι τόσο σε βάθος όσο θα μπορούσε να είναι. Ωστόσο, προσφέρει αρκετές πληροφορίες για να προχωρήσετε και να πειραματιστείτε με αυτό θα σας οδηγήσει αρκετά σε μια κατανόηση. Ευτυχώς, υπάρχει επίσης ένα φόρουμ κοινότητας όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, οπότε αν κολλήσετε και χρειάζεστε κάποια καθοδήγηση, αυτό θα είναι ένα καλό μέρος για να απευθυνθείτε. Για να θέσετε μια ερώτηση ειδικά για τον Επεξεργαστή Effects, μεταβείτε στην επιλογή Βοήθεια> Ερώτηση Ερώτησης Σχετικά με τη Δημιουργία Εφέ, ενώ το πλήρες φόρουμ ξεκινάει από το πρόγραμμα περιήγησής σας, αν μεταβείτε στο Community> Discuss Photo Editor.

Μόλις δημιουργήσετε ένα εφέ που σας ικανοποιεί, μπορείτε να το αποθηκεύσετε για δική σας χρήση και να το μοιραστείτε με άλλους χρήστες κάνοντας κλικ στο κουμπί Δημοσίευση.

05 του 05

Έξυπτος επεξεργαστής φωτογραφιών - Συμπέρασμα επανεξέτασης

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Θα είμαι ειλικρινής και θα παραδεχτώ ότι ήρθα στον Smart Photo Editor με αρκετά μέτριες προσδοκίες - υπάρχουν αρκετές από αυτές τις εφαρμογές φωτορεαλισμού και δεν είχα δει τίποτα αρχικά που με έκανε να σκεφτώ ότι αυτό θα ξεχώριζε από το πλήθος .

Ωστόσο, χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να συνειδητοποιήσουμε ότι υποτιμώ την εφαρμογή και ότι, ενώ δεν παρουσιάζεται με το πιο έξυπνο ή πιο έξυπνο περιβάλλον χρήστη, είναι ένα πολύ ισχυρό και ευπροσάρμοστο κομμάτι του κιτ. Ο έξυπνος επεξεργαστής φωτογραφιών αξίζει με ακρίβεια τα τέσσερα και μισά αστέρια από τα πέντε και είναι μόνο μερικές ακατέργαστες άκρες που σταματούν να σημειώνουν πλήρη σημάδια.

Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας δοκιμαστικής έκδοσης (χωρίς αποθήκευση ή επιλογές εκτύπωσης) και αν σας αρέσει, τη στιγμή της γραφής μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την εφαρμογή σε ένα ελκυστικό 29,95 δολάρια, με την κανονική πλήρη τιμή να είναι ακόμα $ 59,95.

Για τους χρήστες που θέλουν απλώς να εφαρμόσουν δημιουργικά εφέ στις φωτογραφίες τους, αυτός είναι ίσως ένας καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός από ότι το Photoshop και οι λιγότερο έμπειροι χρήστες σχεδόν σίγουρα, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, θα παράγουν τα αποτελέσματά τους πιο γρήγορα από ό, .

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του Smart Photo Editor από τον ιστότοπό του.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με άλλες επιλογές επεξεργασίας εδώ.