Οι 8 καλύτερες μάρκες ασύρματου δρομολογητή που θα αγοράσουν το 2018

Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τον τέλειο δρομολογητή για το σπίτι ή το γραφείο

Καθώς οι ζωές μας γεμίζουν με αμέτρητες συνδεδεμένες συσκευές (tablet, φορητούς υπολογιστές, smartphones κ.λπ.), είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχετε μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Είτε ψάχνετε για την ταχύτητα, την περιοχή κάλυψης ή τη δυνατότητα ροής, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας με κάθε αγορά ασύρματου δρομολογητή. Ευτυχώς, δεν υπάρχει καμία έλλειψη επιλογών για την αξιολόγηση και, για κάθε μεγάλο ασύρματο δρομολογητή, υπάρχει ένα καλό σήμα πίσω από αυτό. Εδώ είναι οι επιλογές μας για τους καλύτερους ασύρματους δρομολογητές από μερικά από τα κορυφαία εμπορικά σήματα στον κλάδο.

Εύκολα ένα από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στον ασύρματο δρομολογητή, ο Linksys έχει μια μακροχρόνια φήμη για την κατασκευή φανταστικών προϊόντων. Και παρόλο που το WRT3200ACM μπορεί να μην μοιάζει πολύ, είναι ανανεωμένο με την τεχνολογία MU-MIMO για γρήγορες ταχύτητες WiFi ταυτόχρονα σε πολλές συσκευές. Οι λάτρεις της ταχύτητας θα απολαύσουν την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Tri-Stream 160, η οποία έχει διπλάσιο εύρος ζώνης στη ζώνη των 5GHz και ανεβάζει την ταχύτητα σε ένα εξαιρετικά γρήγορο 2,6Gbps. Επιπλέον, το WRT3200ACM είναι ανοικτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προηγμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν αλλαγές ή να τροποποιήσουν το δρομολογητή ώστε να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες τους, με επιλογές όπως η δημιουργία ενός ασφαλούς VPN, η δημιουργία ενός hotspot ή η περιστροφή του δρομολογητή σε ένα διακομιστή Web.

Ιδρύθηκε το 2002, η Netgear είναι σταθερά στην πρωτοπορία των προϊόντων δικτύου καταναλωτών με μια σειρά προϊόντων που θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη στην κατηγορία. Δεδομένου ότι η εταιρεία έχει αφιερωθεί στην κατασκευή ασύγκριτου υλικού δικτύωσης, οι ασύρματοι δρομολογητές τους συνεχίζουν να καινοτομούν και να προωθούν τα όρια του τι είναι δυνατό. Με τη δυνατότητα ροής βίντεο 4K, τεχνολογία MU-MIMO και μέγιστες ταχύτητες δικτύου έως και 2,53Gbps, το Nighthawk X4S είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη σειρά Netgear. Η συμπερίληψη ενός επεξεργαστή 1,7 GHz και 4 εξωτερικών κεραιών υψηλής απόδοσης σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα αισθανθείτε ποτέ μια αργή σύνδεση και πάλι ούτε θα είναι περιορισμένη σε απόσταση από το δρομολογητή σας. Με εύκολη εγκατάσταση απ 'ευθείας από ένα smartphone, tablet ή PC, η Netgear συνεχίζει να οδηγεί το πακέτο στην ασύρματη τεχνολογία router.

Η Asus δεν χρειάζεται καθόλου εισαγωγή, αφού είναι ένα από τα εμπορικά σήματα στην πρώτη γραμμή των κινητών, των υπολογιστών και των (ασύρματων) δρομολογητών. Και ενώ μπορεί να είναι γνωστό για τα παλαιότερα προϊόντα, το τελευταίο έχει οδηγήσει σε μερικούς φανταστικούς, κορυφαίους δρομολογητές. Το 802.11ac RT-AC88U κατατάσσεται σταθερά στην κορυφή κάθε λίστας "καλύτερο δρομολογητή" και για πολύ καλό λόγο. Δυνατότητα 5GHz ταχύτητες στα 2100Mbps και 1000Mbps στα 2.4GHz, το AC88U προσφέρει συνολική κάλυψη σήματος φτάνοντας πάνω από 5.000 τετραγωνικά πόδια. Επιπλέον, θα βρείτε τέσσερις φορές τη συνολική χωρητικότητα σήματος με την τεχνολογία MU-MIMO (πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων και πολλαπλών εξόδων) που βοηθά στην διατήρηση της ισχύος του σήματος, ακόμη και με πολλαπλούς συνδεδεμένους χρήστες συνδεδεμένους ταυτόχρονα.

Ιδρύθηκε το 1996, η TP-Link διαθέτει μια μακρά και πλούσια ιστορία παροχής κάποιων από τις καλύτερες συσκευές WLAN (ασύρματου τοπικού δικτύου) που έχουν κατασκευαστεί ποτέ για να φέρουν τους χρήστες σε απευθείας σύνδεση. Και το Deco M5 ολόκληρο το οικιακό σύστημα WiFi προσφέρει ένα υπέροχο σύστημα ασύρματου δρομολογητή που μπορεί να καλύψει οπουδήποτε από 1.500 τετραγωνικά πόδια με μια ενιαία μονάδα σε περισσότερα από 4.500 τετραγωνικά πόδια με τρία πακέτα. Επιλέγοντας αυτόματα την καλύτερη ασύρματη σύνδεση για συνδεδεμένες συσκευές, το Deco M5 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Adaptive Routing Technology για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σύνδεση WiFi σας γρήγορα. Η ρύθμιση είναι μια γρήγορη εφαρμογή με την εφαρμογή smartphone που μπορείτε να κατεβάσετε, ώστε να είστε έτοιμοι και σε απευθείας σύνδεση μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, το Deco M5 περιλαμβάνει προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό από την Trend Micro, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς και σε έλεγχο.

Το όνομα Google δεν χρειάζεται εισαγωγή. Ο γίγαντας του Διαδικτύου συνεχίζει να βουτά τα δάχτυλα των ποδιών σε νέους χώρους (και νέες ροές εσόδων) και πρόσφατα άρχισε να μπαίνει στην αγορά του ασύρματου δρομολογητή. Ενώ η πρώτη καταχώρησή του, το OnHub από την Google συναντιόταν με συγκρατημένα fanfare, το Google WiFi είναι μια νέα προσέγγιση για τον γίγαντα της μηχανής αναζήτησης. Ουσιαστικά ένας ασύρματος δρομολογητής δικτύων δικτύων, το σύστημα WiFi της Google είναι κατασκευασμένο για να καλύπτει όλο το σπίτι σας σε κάλυψη. Μια ενιαία μονάδα μπορεί να κουβέρτα μέχρι 1.500 τετραγωνικά πόδια, ενώ μια τριών-pack μπορεί να καλύψει τα σπίτια μέχρι 4.500 τετραγωνικά πόδια. Αν το σπίτι σας είναι μεγαλύτερο από 4.500 τετραγωνικά πόδια, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον μονάδες και να τις συγχρονίσετε εύκολα στο υπάρχον δίκτυο για πρόσθετη κάλυψη. Η εφαρμογή συνοδευτικού Google Wi-Fi μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη σύνδεση, να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας ή να ρυθμίσετε ένα ασφαλές δίκτυο επισκεπτών, όλα με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το σύστημα WiFi της Google, όπως και άλλες μονάδες δικτύωσης δικτύου, σας τοποθετεί στο λιγότερο συμφο- ροποιημένο κανάλι (2.4GHz ή 5GHz), διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα την πιο γρήγορη ταχύτητα.

Το TRENDnet δεν έχει την ίδια αναγνώριση ονόματος με τα brands όπως Linksys, Asus ή Google, αλλά αυτό το εμπορικό σήμα εξακολουθεί να κάνει εξαιρετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών. Ο ασύρματος δρομολογητής Tri-Band AC3200 της TEW-828DRU προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 3.200Mbps (600Mbps στα 2.4GHz, 1300 + 1300Mbps σε 5GHz) διασφαλίζοντας ότι η ροή HD θα θεωρείται χωρίς buffer. Το 828DRU, που κυκλοφόρησε το 2015, προσθέτει τεχνολογία σχηματισμού ακτίνων για να αυξήσει την απόδοση σήματος σε πραγματικό χρόνο, πιέζοντας άμεσα την ισχύ του σήματος στη συγκεκριμένη θέση σας και όχι τυχαία σε ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο. Επιπλέον, η τεχνολογία έξυπνων συνδέσεων θα ομαδοποιεί βραδύτερες συσκευές σε ξεχωριστή ζώνη από ταχύτερες συσκευές, για να διασφαλίσει ότι κάθε συνδεδεμένος χρήστης θα βλέπει ιδανική απόδοση δικτύου.

Η πρόσφατη είσοδος της Portal στην αγορά ασύρματου δρομολογητή δεν έχει περάσει απαρατήρητη, χάρη στην εξαιρετική της σειρά προϊόντων. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η σειρά προϊόντων είναι μια μόνο συσκευή. Χτισμένο και ιδρυμένο από μηχανικούς που ήθελαν να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία στο Διαδίκτυο, ο ασύρματος δρομολογητής Portal και οι εννέα αποκλειστικές κεραίες του μπορούν να καλύψουν σπίτια μέχρι 3.000 τετραγωνικά πόδια με μια ενιαία μονάδα, διπλασιάζοντας τα 6.000 τετραγωνικά πόδια με την αγορά δύο πακέτων. Το σύστημα WiFi mesh εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα τεχνολογία, αλλά εξαλείφει την ανάγκη για συσκευές επέκτασης WiFi εξαλείφοντας τις νεκρές ζώνες και περιορίζοντας την αποτύπωση χάνοντας ένα ευρύ σήμα σήματος σε ολόκληρο τον χώρο. Με εύκολη εγκατάσταση μέσω της μονάδας Android και iOS με δυνατότητα λήψης, το Portal είναι έτοιμο να συνδεθεί απευθείας με τις έξυπνες συσκευές όπως το Alexa του Amazon, το Google Home, το Nest, καθώς και πολλά άλλα έξυπνα οικιακά προϊόντα. Οι παίκτες θα αγαπήσουν την ισχύ σήματος έτοιμη για 4Κ και θα συνεχίσουν να μεταδίδουν ροή χωρίς να αποθηκεύουν προσωρινά τις κεραίες WiFi διπλής ζώνης 2,4 GHz ή 5 GHz.

Ενώ το όνομα της Synology δεν έχει το ίδιο βάρος με τα brands όπως Linksys ή Netgear, η εταιρεία έχει μια ιστορία που χρονολογείται από το 2000. Αρχικά επικεντρώθηκε στην απλούστευση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων ή στην κεντρική αποθήκευση δεδομένων, η Synology έτρεχε στο χώρο του ασύρματου δρομολογητή μερικά χρόνια και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν ο ασύρματος δρομολογητής gigabit RT2600. Διαθέτοντας ένα ισχυρό ραδιόφωνο 4x4 802.11ac με τεχνολογία MU-MIMO και ασύρματες ταχύτητες έως και 2,53 Gbps, η Synology ταιριάζει με την εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά με ένα εξαιρετικό προϊόν. Με δυνατότητα λήψης εφαρμογών κατηγορίας NAS, όπως ενός πελάτη ή διακομιστή VPN, το RT2600 δείχνει την ισχύ του ονόματος Synology επιτρέποντας σε έναν σκληρό δίσκο να συνδεθεί στον δρομολογητή για να δημιουργήσει μια μεμονωμένη υπηρεσία cloud όπως το Google Drive ή το Dropbox. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι λίγο πιο κουραστική από ό, τι τα ανταγωνιστικά εμπορικά σήματα, αλλά δεδομένου ότι αυτή είναι μόνο η δεύτερη προσπάθεια της Synology σε έναν ασύρματο δρομολογητή, υπάρχει αρκετός λόγος.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .