Πώς να εγκαταστήσετε το PyCharm Python IDE στο Linux

Το Linux φαίνεται συχνά από τον εξωτερικό κόσμο ως λειτουργικό σύστημα για τους geeks και ενώ αυτό είναι μια εσφαλμένη ονομασία, είναι αλήθεια ότι αν θέλετε να αναπτύξετε λογισμικό τότε το Linux παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για αυτό.

Οι νέοι προγραμματιστές συχνά ρωτούν ποια γλώσσα προγραμματισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και όταν πρόκειται για το Linux οι επιλογές είναι γενικά C, C ++, Python, Java, PHP, Perl και Ruby On Rails.

Πολλά από τα βασικά προγράμματα Linux είναι γραμμένα σε C, αλλά εκτός του Linux, δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο άλλες γλώσσες όπως η Java και η Python.

Η Python και η Java είναι και οι δύο μεγάλες επιλογές επειδή είναι πολλαπλές πλατφόρμες και επομένως τα προγράμματα που γράφετε για Linux θα λειτουργήσουν και στα Windows και Mac.

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας για την ανάπτυξη εφαρμογών Python, θα διαπιστώσετε ότι η ζωή σας στο προγραμματισμό θα είναι πολύ πιο εύκολη αν χρησιμοποιήσετε ένα καλό ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) που αποτελείται από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων.

Το PyCharm είναι ένας cross-platform επεξεργαστής που αναπτύχθηκε από το Jetbrains. Αν έρχεστε από ένα περιβάλλον ανάπτυξης των Windows, θα αναγνωρίσετε το Jetbrains ως την εταιρεία που παράγει το εξαιρετικό προϊόν Resharper το οποίο χρησιμοποιείται για να επαναπροσδιορίσει τον κώδικα σας, να επισημάνετε πιθανά προβλήματα και να προσθέσετε αυτόματα δηλώσεις όπως όταν χρησιμοποιείτε μια κλάση που θα την εισάγει για εσάς .

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε το PyCharm, να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε Pycharm μέσα στο Linux

Πώς να αποκτήσετε PyCharm

Μπορείτε να πάρετε PyCharm με την επίσκεψη https://www.jetbrains.com/pycharm/

Υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί λήψης στο κέντρο της οθόνης.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη της επαγγελματικής έκδοσης ή της κοινοτικής έκδοσης. Αν απλά μπαίνετε στον προγραμματισμό της Python τότε σας προτείνω να πάτε για την έκδοση της κοινότητας. Ωστόσο, η επαγγελματική έκδοση έχει μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να αγνοηθούν εάν σκοπεύετε να προγραμματίσετε επαγγελματικά.

Πώς να εγκαταστήσετε το PyCharm

Το αρχείο που έχει ληφθεί θα ονομάζεται κάτι σαν το pycharm-professional-2016.2.3.tar.gz.

Ένα αρχείο που τελειώνει στο "tar.gz" έχει συμπιεστεί χρησιμοποιώντας το εργαλείο gzip και έχει αρχειοθετηθεί χρησιμοποιώντας tar για να κρατήσει τη δομή του φακέλου σε ένα μέρος.

Μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξαγωγή των αρχείων tar.gz.

Για ταχύτητα, αν και το μόνο που έχετε να κάνετε για να εξαγάγετε το αρχείο είναι να ανοίξετε ένα τερματικό και να μεταβείτε στο φάκελο στο οποίο έχει μεταφορτωθεί το αρχείο.

cd ~ / Λήψεις

Τώρα ανακαλύψτε το όνομα του αρχείου που κατεβάσατε εκτελώντας την ακόλουθη εντολή:

ls pycharm *

Για να εξαγάγετε το αρχείο εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

tar-xvzf pycharm-professional-2016.2.3.tar.gz -C ~

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το όνομα του αρχείου pycharm με αυτό που παρέχεται μέσω της εντολής ls. (δηλ. το όνομα αρχείου που κατεβάσατε).

Η παραπάνω εντολή θα θέσει το λογισμικό PyCharm στον αρχικό σας φάκελο.

Πώς να εκτελέσετε το PyCharm

Για να εκτελέσετε το PyCharm, μεταβείτε πρώτα στον κεντρικό σας φάκελο:

cd ~

Εκτελέστε την εντολή ls για να βρείτε το όνομα του φακέλου

ls

Όταν έχετε το όνομα του αρχείου περιηγηθείτε στον φάκελο pycharm ως εξής:

cd pycharm-2016.2.3 / bin

Τέλος, για να εκτελέσετε το PyCharm εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sh pycharm.sh &

Εάν εκτελείτε ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας όπως GNOME, KDE, Unity, Cinnamon ή οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη επιφάνεια εργασίας, θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού ή την παύλα για αυτό το desktop περιβάλλον για να βρείτε PyCharm.

Περίληψη

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το PyCharm, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε εφαρμογές γραφείου, εφαρμογές ιστού και όλα τα εργαλεία.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να προγραμματίζετε σε Python τότε αξίζει τον κόπο να δείτε αυτό τον οδηγό που δείχνει τα καλύτερα μέρη για την εκμάθηση πόρων . Το άρθρο είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς την εκμάθηση Linux από την Python, αλλά οι πόροι όπως το Pluralsight και το Udemy παρέχουν πρόσβαση σε μια πραγματικά καλή πορεία για την Python.

Για να μάθετε ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στο PyCharm, κάντε κλικ εδώ για μια πλήρη επισκόπηση . Καλύπτει τα πάντα, από τη δημιουργία ενός έργου στην περιγραφή του διεπαφή χρήστη, την αποσφαλμάτωση και τον επαναπροσδιορισμό κώδικα.