Αναίρεση εύκολης πρόσβασης στο Outlook.com σε αξιόπιστες συσκευές

Όταν χάσετε μια συσκευή, ανακαλέστε την κατάσταση των αξιόπιστων συσκευών για λόγους ασφαλείας

Είναι εύκολο να ορίσετε "αξιόπιστες συσκευές" για το Outlook.com και να συνδεθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευκολία ακόμα και όταν έχετε επαληθεύσεις σε δύο βήματα, αλλά τι γίνεται αν χάσετε την εμπιστοσύνη σε μια συσκευή ή χάσετε τη συσκευή; Εάν συμβεί αυτό, η ανάκληση εύκολης πρόσβασης σε ένα βήμα είναι σχεδόν τόσο απλή όσο η προσθήκη. Ο έλεγχος ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης και κωδικό απαιτείται τουλάχιστον μία φορά σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, αλλά όχι σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Outlook.com μέσω POP.

Αναίρεση εύκολης πρόσβασης στο Outlook.com σε αξιόπιστες συσκευές

Για να διαγράψετε τη λίστα των αξιόπιστων συσκευών που χρησιμοποιείτε με το Outlook.com και να απαιτήσετε έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης τουλάχιστον μία φορά:

  1. Ανοίξτε το Outlook.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.
  2. Κάντε κλικ στο όνομά σας στη γραμμή πλοήγησης στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Επιλέξτε Προβολή λογαριασμού στο μενού που εμφανίζεται.
  4. Ανοίξτε την καρτέλα Ασφάλεια στο επάνω μέρος της οθόνης.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες επιλογές ασφαλείας .
  6. Στην ενότητα Αξιόπιστες συσκευές, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση όλων των αξιόπιστων συσκευών που συσχετίζονται με το λογαριασμό μου.
  7. Επιβεβαιώστε την αφαίρεση των συσκευών στην οθόνη που ανοίγει κάνοντας κλικ στο κουμπί Κατάργηση όλων των αξιόπιστων συσκευών .

Προσθέστε μια αξιόπιστη συσκευή στον λογαριασμό σας Microsoft

Η Microsoft συνιστά την ανάκληση της κατάστασης των αξιόπιστων συσκευών κάθε φορά που χάνετε μια συσκευή ή κάποιος κλαπεί. Μπορείτε πάντα να παραχωρήσετε πάλι αξιόπιστη κατάσταση όταν ανακτάται. Δείτε πώς:

  1. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή που θέλετε να επισημάνετε ως αξιόπιστη, μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας της Microsoft και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια λογαριασμού της Microsoft.
  2. Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να λαμβάνετε κώδικα ασφαλείας μέσω κειμένου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.
  3. Καταχωρίστε τον κωδικό που λαμβάνετε στο πλαίσιο κειμένου που ανοίγει.
  4. Επιλέξτε Σύνδεση συχνά σε αυτήν τη συσκευή. Μη μου ζητάτε κωδικό και κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή .

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας στην αξιόπιστη συσκευή χωρίς να εισάγετε άλλο κωδικό ασφαλείας.