Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία στο iPhone σας

Ένα από τα διασκεδαστικά πράγματα για το iPhone είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση των τμημάτων του για να κάνετε τη δική μας συσκευή. Ένα πράγμα που μπορείτε να προσαρμόσετε είναι η ταπετσαρία iPhone σας.

Ενώ η ταπετσαρία είναι ο γενικός όρος που καλύπτει τα πάντα που συζητούνται σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο είδη ταπετσαρίας που μπορείτε να αλλάξετε. Η παραδοσιακή έκδοση ταπετσαρίας είναι η εικόνα που βλέπετε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας πίσω από τις εφαρμογές σας.

Το δεύτερο είδος καλείται με μεγαλύτερη ακρίβεια η εικόνα της οθόνης κλειδώματος. Αυτό είναι αυτό που βλέπετε όταν ξυπνάτε το iPhone σας από τον ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εικόνα και για τις δύο οθόνες, αλλά μπορείτε επίσης να τις κρατήσετε ξεχωριστές. Για να αλλάξετε την ταπετσαρία iPhone (η διαδικασία είναι η ίδια και για τα δύο είδη):

  1. Αρχίστε βεβαιωθείτε ότι έχετε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας. Μπορείτε να τραβήξετε την εικόνα στο τηλέφωνό σας τραβώντας μια φωτογραφία με την ενσωματωμένη κάμερα , χρησιμοποιώντας το Steam Photo, εάν χρησιμοποιήσετε το iCloud, αποθηκεύοντας μια εικόνα από τον ιστό ή προσθέτοντας φωτογραφίες στο iPhone από την επιφάνεια εργασίας σας .
  2. Μόλις η εικόνα είναι στο τηλέφωνό σας, μεταβείτε στην αρχική οθόνη και πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  3. Στις Ρυθμίσεις, πατήστε Ταπετσαρία (στο iOS 11. Αν χρησιμοποιείτε παλιότερη έκδοση του iOS, ονομάζεται Display & Wallpaper ή άλλα παρόμοια ονόματα).
  4. Στην Ταπετσαρία, θα δείτε την τρέχουσα οθόνη κλειδώματος και ταπετσαρία. Για να αλλάξετε ένα ή και τα δύο, πατήστε Επιλογή νέας ταπετσαρίας .
  5. Στη συνέχεια, θα δείτε τρία είδη ταπετσαριών που ενσωματώνονται στο iPhone, καθώς και όλα τα είδη φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα στο iPhone σας. Αγγίξτε οποιαδήποτε κατηγορία για να δείτε τις διαθέσιμες ταπετσαρίες. Οι ενσωματωμένες επιλογές είναι:
    1. Δυναμικές - Αυτές είναι οι κινούμενες ταπετσαρίες που εισήχθησαν στο iOS 7 και παρέχουν κάποια κίνηση και οπτικό ενδιαφέρον.
    2. Stills - Ακριβώς ό, τι ακούγονται - ακίνητες εικόνες.
    3. Ζωντανά - Αυτές είναι οι ζωντανές φωτογραφίες , τόσο σκληρά τους παίζουν και παίζουν ένα σύντομο κινούμενο σχέδιο.
  1. Οι παρακάτω κατηγορίες φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από την εφαρμογή "Φωτογραφίες" και πρέπει να είναι αρκετά αυτονόητες. Πατήστε τη συλλογή φωτογραφιών που περιέχει αυτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Μόλις βρείτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πατήστε. Εάν είναι μια φωτογραφία, μπορείτε να μετακινήσετε τη φωτογραφία ή να την βαθμολογήσετε με μεγέθυνση σε αυτήν. Αυτό αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης της εικόνας όταν είναι ταπετσαρία (εάν είναι μία από τις ενσωματωμένες ταπετσαρίες, δεν μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση ή να την προσαρμόσετε). Όταν έχετε τη φωτογραφία όπως θέλετε, πατήστε ΟρισμόςΑκύρωση αν αλλάξετε γνώμη).
  1. Στη συνέχεια, επιλέξτε εάν επιθυμείτε την εικόνα για την αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος ή και τα δύο. Πατήστε την επιλογή που προτιμάτε ή πατήστε Ακύρωση αν έχετε αλλάξει γνώμη.
  2. Η εικόνα είναι τώρα η ταπετσαρία iPhone σας. Εάν το ορίσετε ως ταπετσαρία, πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα και θα το δείτε κάτω από τις εφαρμογές σας. Αν το χρησιμοποιείτε στην οθόνη κλειδώματος, κλειδώστε το τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, πατήστε ένα κουμπί για να το ξυπνήσετε και θα δείτε τη νέα ταπετσαρία.

Εφαρμογές ταπετσαρίας και προσαρμογής

Εκτός από αυτές τις επιλογές, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας βοηθούν να σχεδιάσετε κομψές και ενδιαφέρουσες ταπετσαρίες και εικόνες οθόνης κλειδώματος. Πολλοί από αυτούς είναι δωρεάν, οπότε αν ενδιαφέρεστε για την εξερεύνηση αυτών των επιλογών, ελέγξτε 5 εφαρμογές που σας βοηθούν να προσαρμόσετε το iPhone σας .

iPhone Wallpaper Μέγεθος

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας wallpapers για iPhone χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή απεικόνισης στον υπολογιστή σας. Εάν το κάνετε αυτό, συγχρονίστε την εικόνα στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια επιλέξτε την ταπετσαρία με τον τρόπο που περιγράφεται στο παραπάνω άρθρο.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε μια εικόνα που έχει το σωστό μέγεθος για τη συσκευή σας. Αυτά είναι τα σωστά μεγέθη, σε εικονοστοιχεία, για ταπετσαρίες για όλες τις συσκευές iOS:

iPhone iPod touch iPad

iPhone X:
2436 x 1125

IPod touch 5ης γενιάς:
1136 x 640
iPad Pro 12.9:
2732 x 2048
iPhone 8 Plus, 7 Plus, 6S Plus, 6 Plus:
1920 x 1080
4η γενιά iPod touch:
960 x 480
iPad Pro 10.5, Air 2, Air, iPad 4, iPad 3, μίνι 2, μίνι 3:
2048x1536
iPhone 8, 7, 6S, 6:
1334 x 750
Όλα τα άλλα iPod touch:
480 x 320
Αρχικό iPad mini:
1024x768
iPhone 5S, 5C και 5:
1136 x 640
Αρχικό iPad και iPad 2:
1024 x 768
iPhone 4 και 4S:
960 x 640
Όλα τα άλλα iPhones:
480 x 320