Κινητό τηλέφωνο ή οικιακή υπηρεσία τηλεφώνου;

Rock-bottom $ 10 τιμή χτυπά τον τηλεφωνητή τηλεφωνίας Vonage

Ενώ οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι απασχολημένες με το να ασχολούνται με την απόκτηση του δολαρίου κινητού τηλεφώνου, η T-Mobile προσπαθεί τώρα να αποκρύψει ό, τι οι Sprint , AT & T και Verizon έχουν κρατήσει μέχρι τώρα: τηλεφωνική υπηρεσία στο σπίτι.

Η νέα υπηρεσία του T-Mobile @Home, η οποία διαφημίζεται στην πολύ χαμηλή τιμή των $ 10 το μήνα, είναι μια τηλεφωνική υπηρεσία στο Διαδίκτυο που προσφέρει απεριόριστες τοπικές και υπεραστικές κλήσεις στο σπίτι με ίσως καλύτερη ποιότητα κλήσεων από ό, τι μπορεί να ακούσετε στο κελί σας τηλέφωνο.

"Με την T-Mobile @Home, αντιμετωπίζουμε τους εναπομείναντες λόγους [γιατί] οι άνθρωποι έχουν απροθυμία να« κόψουν το καλώδιο »και να εγκαταλείψουν την υπηρεσία καλωδίων στο σπίτι», δήλωσε η T-Mobile.

Η T-Mobile πρόσθεσε: "Με την αρχική υπηρεσία HotSpot @Home, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που εγγράφονται ήταν νέοι πελάτες. [Ενώ] ήταν ευχαριστημένοι με τη γενική υιοθέτηση της υπηρεσίας, [ήθελαν] να καταργήσουν το τελευταίο εμπόδιο για να φέρουν τους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας στην υπηρεσία. Σήμερα, περίπου το 80% των νοικοκυριών εξακολουθεί να έχει σταθερό δίκτυο. "

Η προσφορά έρχεται σε μια εποχή που πολλοί Αμερικανοί καταναλωτές σέρνουν τις οικιακές τηλεφωνικές γραμμές τους και οι κατασκευαστές προωθούν τα οφέλη από προϊόντα που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης κινητού τηλεφώνου στο σπίτι.

Για παράδειγμα, το Link to Cell από την Panasonic χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Bluetooth μικρής εμβέλειας, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε ένα ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι, ενώ χρησιμοποιείτε πραγματικά το κινητό σας τηλέφωνο και την υπηρεσία του.

Με το Link to Cell, μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σας σε ένα σημείο στο σπίτι με το ισχυρότερο σήμα και να μιλήσετε στο ασύρματο τηλέφωνο κάπου αλλού.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει ιδιαίτερα χρήσιμο αν εκεί όπου θέλετε να μιλήσετε στο σπίτι είναι μια νεκρή ζώνη κινητού τηλεφώνου.

Υπάρχουν λύσεις για την ενίσχυση του σήματος σας στο σπίτι ή στο δρόμο, όπως η φρενίτιδα ελευθερίας . Αυτή η συσκευή μπορεί να δώσει στο κινητό σας δύο ζεύγη ράβδων ισχύος σήματος για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα κλήσεων και να αποφύγετε την πτώση των κλήσεων.

Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η υπηρεσία T-Mobile @Home έρχεται με κάποιες επιπλοκές που πρέπει να εξεταστούν. Κάναμε κάποιες εκσκαφές για να μάθετε ακριβώς πώς λειτουργεί η υπηρεσία και αν θα σας εξοικονομήσει πραγματικά χρήματα. Στην επιφάνεια, η νέα προσφορά της T-Mobile μπορεί απλώς να θεωρηθεί απλή και συναρπαστική.

Αν και δεν διαφημίζεται με σαφήνεια στην τοποθεσία Web της, αυτή η υπηρεσία τηλεφώνου στο σπίτι δεν είναι σταθερή υπηρεσία. Είναι σαν την παραδοσιακή υπηρεσία φωνής μέσω πρωτοκόλλου Internet (VoIP), αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο διαφορετική από αυτήν. Είναι καλύτερο να σκεφτείτε το T-Mobile @Home ως υπηρεσία GoIP .

"Δεν διαφημίζεται ως VoIP επειδή - [παρόλο που] η λύση της T-Mobile χρησιμοποιεί μια ευρυζωνική σύνδεση στο Internet - η βασική τεχνολογία είναι διαφορετική από την παραδοσιακή VoIP.

[Αυτό] χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται UMA ( μη αδειοδοτημένη πρόσβαση κινητής τηλεφωνίας ) [που] διατηρεί τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής κλήσης κινητού τηλεφώνου (ή GSM). Μερικοί άνθρωποι [καλούν] αυτό το "GSM over IP".

Επιπλέον χρεώσεις

Εκτός από τα $ 10 το μήνα, πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα router της T-Mobile @Home HiPort. Είναι πραγματικά δρομολογητής Linksys. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να έχετε υπηρεσία Internet υψηλής ταχύτητας στο σπίτι (όπως DSL ή καλώδιο υψηλής ταχύτητας). Αυτό είναι ξεχωριστό τέλος. Ενώ το HiPort έχει μια τιμή αυτοκόλλητου λιανικού εμπορίου αξίας 149,99 δολαρίων, είναι στην πραγματικότητα $ 49,99 μετά από μια άμεση έκπτωση 100 $.

Το T-Mobile @Home μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τα "καλύτερα" διεθνή τέλη κλήσεων - δηλαδή, εάν πληρώνετε επιπλέον 5 $ ανά μήνα και στη συνέχεια ανά λεπτό, όταν πραγματοποιείτε διεθνείς κλήσεις.

Η T-Mobile λέει ότι τα ποσοστά αυτά είναι τα "καλύτερα" σε σύγκριση με άλλους εθνικούς ασύρματους και σταθερούς φορείς. Λένε, για παράδειγμα, μια κλήση στο Μεξικό θα κοστίσει συνήθως 39 σεντ ανά λεπτό ή 7 σεντ ανά λεπτό με την επιπλέον υπηρεσία $ 5. Η ίδια κλήση θα κοστίσει 22 λεπτά ανά λεπτό σε κινητό τηλέφωνο T-Mobile.

Για να λάβετε τα μετρητά σας όσο το δυνατόν, η T-Mobile @Home θα δεχθεί επίσης $ 59.99 από εσάς για ένα ασύρματο τηλέφωνο VTech με δύο ακουστικά. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρέχον τηλέφωνο στο σπίτι σας ή να αγοράσετε άλλο.

Ενώ η T-Mobile πωλεί το νέο της σχέδιο μέσω της γοητευτικής γοητείας μόνο της οικιακής τηλεφωνικής υπηρεσίας, αυτό είναι ακόμα μόνο το ήμισυ της μάχης (ή ίσως και λιγότερο για ορισμένους καταναλωτές).

Ο τρόπος για να λάβετε πραγματικά μια απόφαση είναι να προσθέσετε το κινητό σας τηλέφωνο και τους λογαριασμούς ευρυζωνικών υπηρεσιών και να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε και τα τρία ή θα εξυπηρετήσατε καλύτερα μόνο έχοντας δύο.

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξοικονομούσαν χρήματα με την T-Mobile @Home.

Εάν ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός για το σπίτι είναι παρόμοιος με τον εθνικό μέσο όρο των 37,76 δολαρίων για την τοπική υπηρεσία (σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε η T-Mobile με βάση έρευνα της Scarborough Research από το Αυγ 2007 έως το Μάρτιο 2008), 28,03 δολάρια για υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων, να γίνει $ 10. Σε αυτό το σενάριο, θα εξοικονομήσετε $ 55.78.

Είναι σαφές ότι αυτή είναι μια νίκη. Εάν ο τρέχων συνδυασμός λογαριασμού τηλεφώνου στο σπίτι είναι, ας πούμε, μόνο $ 30 το μήνα, που θα σας εξοικονομήσει $ 240 το χρόνο. Εάν είναι 90 δολάρια το μήνα, αυτό θα σας εξοικονομήσει 960 δολάρια ετησίως.

Αλλά η T-Mobile δεν είναι ο μόνος μεγάλος τηλεφωνητής στο διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για υψηλής ποιότητας VoIP με επιτακτικούς ρυθμούς, η Vonage είναι η εταιρεία που έρχεται συχνά στο μυαλό σας. Η T-Mobile @Home γνωρίζει ότι η νέα της προσφορά έχει έρθει αρκετά αργά στο παιχνίδι τηλεφώνου στο Διαδίκτυο και έχει σκόπιμα τιμές χαμηλότερες από τις Vonage για το λόγο αυτό.

"Με μια σαφή τάση προς τους ανθρώπους που θέλουν να εδραιώσουν το σταθερό και το κινητό τους τηλέφωνο σε ένα τηλεφωνικό λογαριασμό, οι λύσεις VoIP όπως το Vonage υπολείπονται. Η Vonage δεν παρέχει ασύρματες υπηρεσίες ", δήλωσε η T-Mobile.

Το Vonage διαρκεί μόλις 14,99 δολάρια ανά μήνα για 500 τοπικά και μεγάλα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Vonage χρεώνει 3,9 λεπτά / λεπτό μετά τα πρώτα 500 λεπτά.

Το T-Mobile @Home έχει το πλάνο αυτό κατά 5 δολάρια το μήνα και έρχεται με απεριόριστα λεπτά αντί για μόνο 500. Το Vonage έχει επίσης ένα απεριόριστο τοπικό και υπεραστικό πρόγραμμα VoIP στο σπίτι που τρέχει 24,99 δολάρια το μήνα (με διάφορες πρόσθετες επιλογές για διεθνείς κλήσεις).

Το T-Mobile @Home έχει το σχέδιο αυτό με 15 δολάρια το μήνα.

Αλλά θυμηθείτε: Για να έχετε το T-Mobile @Home, χρειάζεστε επίσης καλώδιο υψηλής ταχύτητας ή DSL. Εάν θέλετε να διατηρήσετε και το κινητό σας τηλέφωνο, το αρχικά μειωμένο κόστος 10 $ για το T-Mobile @Home μπορεί εύκολα να γίνει $ 100 το μήνα, όταν συντηρητικά υπολογίζετε τα 30 δολάρια για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών και τα 50 δολάρια για την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.