Επισκόπηση τεχνολογίας Bluetooth

Τα βασικά του Bluetooth

Η τεχνολογία Bluetooth είναι ένα ασύρματο πρωτόκολλο χαμηλής κατανάλωσης που συνδέει τις ηλεκτρονικές συσκευές ενώ είναι κοντά το ένα στο άλλο.

Αντί για τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου (LAN) ή ενός δικτύου ευρείας περιοχής (WAN), το Bluetooth δημιουργεί ένα δίκτυο προσωπικής περιοχής (PAN) μόνο για εσάς. Τα κινητά τηλέφωνα, για παράδειγμα, μπορούν να συνδυαστούν με ασύρματα ακουστικά Bluetooth .

Καταναλωτικές χρήσεις

Μπορείτε να συνδέσετε το κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα Bluetooth σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών εξοπλισμένων με τεχνολογία Bluetooth. Μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις είναι η επικοινωνία: Μετά την επιτυχή σύνδεση του τηλεφώνου σας με το ακουστικό Bluetooth σε αυτί - σε μια διαδικασία γνωστή ως αντιστοίχιση - μπορείτε να εκτελέσετε πολλές από τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου σας, ενώ το τηλέφωνό σας παραμένει σταθερό στην τσέπη σας. Η απάντηση και η κλήση στο τηλέφωνό σας είναι τόσο απλά όσο το χτύπημα ενός κουμπιού στο ακουστικό σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές από τις άλλες εργασίες για τις οποίες χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, απλά κάνοντας φωνητικές εντολές.

Η τεχνολογία Bluetooth είναι επίσης συμβατή με πολλές συσκευές όπως προσωπικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές, δέκτες GPS, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. και πολλά άλλα για διάφορες πρακτικές λειτουργίες.

Bluetooth στο σπίτι

Ο αυτοματισμός στο σπίτι είναι ολοένα και πιο κοινός και το Bluetooth είναι ένας τρόπος που οι κατασκευαστές συνδέουν τα οικιακά συστήματα με τηλέφωνα, tablet, υπολογιστές και άλλες συσκευές. Τέτοιες ρυθμίσεις σας επιτρέπουν να ελέγχετε τα φώτα, τη θερμοκρασία, τις συσκευές, τις κλειδαριές παραθύρων και θυρών, τα συστήματα ασφαλείας και πολλά άλλα από το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας.

Bluetooth στο αυτοκίνητο

Και οι 12 μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν τώρα τεχνολογία Bluetooth στα προϊόντα τους. πολλοί το προσφέρουν ως στάνταρ χαρακτηριστικό, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του οδηγού. Το Bluetooth σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις χωρίς τα χέρια σας να φεύγουν ποτέ από τον τροχό. Με δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, μπορείτε επίσης να στέλνετε και να λαμβάνετε κείμενα. Επιπλέον, το Bluetooth μπορεί να ελέγξει τον ήχο του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου να παραλάβει ό, τι μουσική παίζετε στο τηλέφωνό σας και δρομολογώντας τις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου σας τόσο για ακρόαση όσο και για ομιλία. Το Bluetooth μιλάει στο τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο φαίνεται σαν το άτομο στο άλλο άκρο της κλήσης να βρίσκεται ακριβώς στο κάθισμα του συνοδηγού.

Bluetooth για υγεία

Το Bluetooth συνδέει το FitBits και άλλες συσκευές παρακολούθησης της υγείας στο τηλέφωνο, στο tablet ή στον υπολογιστή σας. Ομοίως, οι γιατροί χρησιμοποιούν οθόνες γλυκόζης αίματος με δυνατότητα Bluetooth, παλμικά οξύμετρα, μετρητές καρδιακών παλμών, συσκευές εισπνοής άσθματος και άλλα προϊόντα για την καταγραφή μετρήσεων σε συσκευές ασθενών για μετάδοση μέσω του Διαδικτύου στα γραφεία τους.

Προέλευση του Bluetooth

Σε μια συνάντηση του 1996, οι εκπρόσωποι της Ericsson, της Nokia και της Intel συζήτησαν την τότε νέα τεχνολογία Bluetooth. Όταν η ομιλία έγινε για να το ονομάσουμε, ο Jim Kardash της Intel πρότεινε "Bluetooth", αναφερόμενος στο Δανό βασιλιά του 10ου αιώνα Harald Bluetooth Gormson ( Harald Blåtand στα Δανέζικα) ο οποίος ενοποίησε τη Δανία με τη Νορβηγία. Ο μονάρχης είχε ένα σκούρο μπλε νεκρό δόντι. "Ο βασιλιάς Harald Bluetooth ... ήταν διάσημος για την ένωση Σκανδιναβίας, ακριβώς όπως σκοπεύουμε να ενώσουμε τον Η / Υ και τις κυψελοειδείς βιομηχανίες με ασύρματη σύνδεση μικρής εμβέλειας", δήλωσε ο Kardash.

Ο όρος προοριζόταν να είναι προσωρινός έως ότου οι ομάδες μάρκετινγκ δημιούργησαν κάτι άλλο, αλλά το "Bluetooth" κολλήθηκε. Είναι πλέον σήμα κατατεθέν όπως το οικείο μπλε και λευκό σύμβολο.