Πλεονεκτήματα της Scala, της Γλώσσας Προγραμματισμού

Η Scala είναι έτοιμη να εισέλθει στην κύρια ροή;

Οι νέες τεχνολογικές τάσεις περιλαμβάνουν πάντα κύκλους προσοχής που έχουν δοθεί στις νέες γλώσσες προγραμματισμού. Μια γλώσσα που φαίνεται έτοιμη να προσελκύσει κάποια περισσότερη προσοχή είναι η Σκάλα. Παρόλο που δεν είναι ακόμα δημοφιλής, η Scala φαίνεται να κερδίζει έδαφος, παρέχοντας ένα ευχάριστο μέσο μεταξύ της προσιτής σύνταξης του Ruby και της ισχυρής επιχειρηματικής υποστήριξης της Java. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η Scala αξίζει μια δεύτερη ματιά.

Εκτελείται σε Java Virtual Machine

Η πραγματικότητα του προγραμματισμού για την επιχείρηση είναι ότι η Java είναι μια δημοφιλής γλώσσα de facto. Επιπλέον, πολλές μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα αποφεύγουν τον κίνδυνο όσον αφορά την αναθεώρηση ολόκληρης της στοίβας προγραμματισμού. Η Scala μπορεί να προσφέρει ένα άνετο μεσαίο έδαφος εδώ, καθώς λειτουργεί ακόμα στο JVM. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Scala να παίξει ωραία με πολλά από τα επιχειρησιακά εργαλεία και τα κομμάτια παρακολούθησης που μπορεί να υπάρχουν ήδη για μια επιχείρηση, κάνοντας μια μετανάστευση μια πολύ λιγότερο επικίνδυνη πρόταση.

Η Scala έχει επίσης πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες διαλειτουργικότητας μεταξύ της ίδιας και του υπάρχοντος κώδικα Java. Ενώ πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι αυτό είναι απρόσκοπτο, η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη. Παρά αυτά τα ζητήματα, μπορεί να ειπωθεί αξιόπιστα ότι η Scala πιθανότατα θα παίζει καλύτερο με την Java από πολλές άλλες γλώσσες.

Η χρήση του JVM από τη Scala μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση κάθε άγχους απόδοσης που μπορεί να αισθάνονται οι άνθρωποι κατά τη μετανάστευση. Παρέχει γενικά αποτελέσματα ισοδύναμα με ένα ισοδύναμο πρόγραμμα Java, οπότε γενικά το επιχειρησιακό λογισμικό δεν θα πρέπει να τραυματίζεται από τη μετάβαση στη Scala. Επίσης, η Scala επιτρέπει τη χρήση των περισσότερων βιβλιοθηκών JVM, που συχνά ενσωματώνονται βαθιά στον επιχειρηματικό κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο, η Scala μπορεί να είναι ένα καλό αντιστάθμισμα για την τρέχουσα επιχείρηση που έχει εμποτιστεί με Java.

Είναι πιο συνοπτικό και αναγνώσιμο από την Java

Η Scala μοιράζεται πολλά από τα απλά, ευανάγνωστα χαρακτηριστικά σύνταξης δημοφιλών γλωσσών όπως το Ruby. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει πολύ από την Java και έχει ανερχόμενη επίδραση στο φόρτο εργασίας μιας ομάδας ανάπτυξης στη συντήρηση κώδικα. Η πρόσθετη εργασία που απαιτείται για να κατανοήσετε και να διατηρήσετε τον υπάρχοντα κώδικα Java είναι μια σημαντική δαπάνη.

Επιπλέον, η συνοπτικότητα της Scala έχει πολλά οφέλη. Η Scala μπορεί συχνά να γραφτεί σε ένα κλάσμα του αριθμού των γραμμών που απαιτείται για να γράψει μια ισοδύναμη λειτουργία στην Java. Αυτό έχει ένα πλεονέκτημα παραγωγικότητας επιτρέποντας στους προγραμματιστές να κάνουν πιο λειτουργική εργασία σε μια δεδομένη εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον, λιγότερες γραμμές κώδικα καθιστούν ευκολότερη τη δοκιμή, την ανασκόπηση κώδικα και την εκκαθάριση.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά

Η Scala χρησιμοποιεί πολλή λειτουργική συντακτική ζάχαρη που έχει γίνει δημοφιλής στους προγραμματιστές και κάνει πολλούς προγραμματιστές να χαρακτηρίζουν τη Scala ως πιο λειτουργική γλώσσα. Ένα παράδειγμα είναι η αντιστοίχιση προτύπων, επιτρέποντας την εύκολη σύγκριση στοιχειοσειρών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το mixins, το οποίο επιτρέπει να συμπεριληφθούν λειτουργίες ως μέρος ενός ορισμού κλάσης, το οποίο μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο επαναχρησιμοποίησης κώδικα. Χαρακτηριστικά όπως αυτά είναι συχνά ελκυστικά για τους προγραμματιστές, ειδικά αν έχουν συνηθίσει στη χρήση τους σε άλλα περιβάλλοντα που δεν είναι Java.

Εύκολο να μάθεις και συναρπαστικό & # 34;

Η ομοιότητα της Scala με τις σημερινές δημοφιλείς γλώσσες, όπως το Ruby, μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα, καθώς η σύνθετη σύνταξη της καθιστά σχετικά εύκολη την εκμάθηση, ιδιαίτερα όταν συγκρίνεται με τις πιο περίπλοκες γλώσσες όπως η Java και η C ++. Η καινοτομία και η προσβασιμότητα της γλώσσας την καθιστούν δημοφιλή επιλογή με μια μικρή, ενεργητική ομάδα προγραμματιστών.

Αυτός ο "ενθουσιασμός" δεν πρέπει να υποτιμάται, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας μετάβασης στη Σκάλα. Η αξιοπιστία και η ηλικία της Java καθιστούν μια δημοφιλής επιλογή για την επιχείρηση, αλλά και να προσελκύσουν προγραμματιστές μιας συγκεκριμένης, κάπως ριψοκίνδυνης νοοτροπίας. Γλώσσες όπως η Scala μπορούν συχνά να προσελκύσουν προγραμματιστές με υψηλή ενεργητικότητα που είναι "λάτρεις της γλώσσας". Αυτοί οι προγραμματιστές είναι συχνά ευέλικτοι, πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα, καινοτόμα και εξειδικευμένα. Για πολλούς οργανισμούς, αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται σε μια ομάδα τεχνολογίας.

Είτε πρόκειται για Scala ή όχι για να δει μια αύξηση στην δημοτικότητα παραμένει να δει, όπως με οποιαδήποτε γλώσσα έχει τους ευαγγελιστές και τους δυσφημιστές. Η πραγματικότητα είναι ότι η απόφαση για μετάβαση στη Σκάλα είναι ατομική και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον. Εντούτοις, τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να διαφωτίσουν την κατάσταση, ιδιαίτερα για την επιχείρηση που κυριαρχείται στην Java.