Αυτός ο Οδηγός βαθμολόγησης ESRB εξηγεί τι σημαίνει κάθε βαθμολογία παιχνιδιών Game Boy

01 από 08

Οδηγός αξιολόγησης ESRB

Υπάρχει μια τεράστια εσφαλμένη αντίληψη ότι το Game Boy είναι μια πλατφόρμα για τα παιδιά, εξ ου και η ιδέα ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι ασφαλή για παιδιά όλων των ηλικιών. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχει πληθώρα από οικογενειακούς τίτλους, υπάρχουν τόσα πολλά που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα με αστέρι ένα σκίουρο κινουμένων σχεδίων με την εντύπωση ότι πρέπει να είναι εντάξει, μόνο για να ανακαλύψει ότι ο σκίουρος είναι ένας μπύρα-swilling γυναίκα. Ή, μπορείτε να κάνετε το καλύτερό σας για να αποφύγετε τα παιχνίδια που ακούγονται βίαια μόνο για να βρείτε τον τίτλο είναι μια λέξη κώδικα για να φυσούν τα κουτάβια σε κοράκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Συμβούλιο Αξιολόγησης Λογισμικού Ψυχαγωγίας (ESRB) .

Η αποστολή του ΕΣΣΚ είναι να αξιολογήσει το περιεχόμενο παιχνιδιών με βάση το βαθμό βίας, σεξουαλικότητας, γλώσσας κ.λπ. Παρόλο που είναι παρόμοιο με το συμβούλιο αξιολόγησης ταινιών, το ESRB βαθμολογείται σε διαφορετική καμπύλη. Παρακολουθείτε απλά μια ταινία, αλλά ένα παιχνίδι βίντεο είναι διαδραστικό. Εάν ένας χαρακτήρας πυροβοληθεί, εσύ είσαι αυτός που έκανε τη λήψη ή εκείνος που πυροβολήθηκε. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο που το ΕΣΣΚ λαμβάνει πολύ σοβαρά. Όχι μόνο απαιτούν την αναθεώρηση του περιεχομένου του παιχνιδιού, αλλά και τη συσκευασία και τη διαφήμιση.

Για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το αποδεκτό εύρος ηλικίας, το ESRB δημιούργησε σύμβολα αξιολόγησης και περιγραφές περιεχομένου. Τα σύμβολα βαθμολόγησης εμφανίζουν την ηλικία για την οποία το περιεχόμενο είναι κατάλληλο, ενώ οι περιγραφείς περιεχομένου περιγράφουν το αμφισβητήσιμο περιεχόμενο.

Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι αυτές οι αξιολογήσεις είναι ένας οδηγός για τη λήψη αποφάσεων, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη κρίση σας για το τι θεωρείτε ότι είναι το πιο κατάλληλο για τα παιδιά σας.

02 από 08

ΕΚ - Πρόωρη παιδική ηλικία

ΕΚ (πρώιμη παιδική ηλικία): Αυτά τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για ηλικίες 3 ετών και άνω. Το παιχνίδι δεν περιέχει τίποτα βίαιο, προσβλητικό ή ακατάλληλο.

03 του 08

E - Όλοι

E (Όλοι): Αυτά τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Μπορεί να περιέχουν κάποια ελαφρά βία με κινούμενα σχέδια ή / και ήπια γλώσσα.

Ένα καλό παράδειγμα ενός παιχνιδιού E - Everyone που έχει βαθμολογηθεί είναι το Donkey Kong Country 3 .

04 του 08

E10 + - Όλοι 10 ετών και άνω

E10 + (Όλοι 10 ετών και άνω): Παιχνίδια που είναι κατάλληλα για ηλικίες άνω των 10 ετών. Το παιχνίδι μπορεί να περιέχει ελαφρώς περισσότερη βία σε κινούμενα σχέδια και ήπια γλώσσα από τα παιχνίδια με "E" και / ή να περιλαμβάνει ελάχιστα υποβλητικά θέματα.

Ένα καλό παράδειγμα ενός E + 10 - Ο καθένας 10 και μεγαλύτερος βαθμολογούμενος παιχνίδι είναι Final Fantasy IV .

05 του 08

Τ - Έφηβος

T (Teen): Αυτά τα παιχνίδια ταιριάζουν περισσότερο για ηλικίες 13 ετών και άνω. Το παιχνίδι μπορεί να περιέχει βία, υποθετικά θέματα, ακατάστατο χιούμορ, ελάχιστο αίμα και / ή κάποια ισχυρή γλώσσα.

06 του 08

M - Ζευγάρι

M - Ζευγάρι: Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για παιδιά και είναι κατάλληλα περισσότερο για ηλικίες 17 και άνω. Το παιχνίδι μπορεί να έχει έντονη βία, αίμα, gore, σεξουαλικό θέμα ή / και ισχυρή γλώσσα.

07 του 08

AO - Μόνο για ενήλικες

Αυτή δεν είναι η επίσημη εικόνα. Δεν υπάρχουν τίτλοι Game Boy με αυτήν την βαθμολογία.

AO (μόνο για ενήλικες): Αυτά τα παιχνίδια προορίζονται μόνο για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Το παιχνίδι μπορεί να περιέχει έντονη βία και / ή ισχυρό σεξουαλικό περιεχόμενο και γυμνό.

08 από 08

RP - Αξιολόγηση Εκκρεμεί

RP (Βαθμολογία σε εκκρεμότητα): Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει υποβληθεί στο ΕΣΣΚ και εκκρεμεί επανεξέταση. Αυτή η βαθμολογία εμφανίζεται μόνο στη διαφήμιση πριν από την απελευθέρωση του παιχνιδιού.