Δημιουργήστε ένα εφέ αντίκα σεπών σε Photoshop Elements

01 από 05

Τι είναι η φωτογραφία Sepia;

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Οι σέπια είναι ένα κοκκινωπό καφέ χρώμα που αρχικά προήλθε από τις φωτογραφίες του εικοστού αιώνα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μελάνι σέπια. Δηλαδή, το μελάνι που εξάγεται από μια σουπιά. Όπως με τόσα πολλά πράγματα, το παλιό είναι και πάλι καινούριο και υπάρχει μια γοητεία για τη δημιουργία εικόνων σεπίας με πιο σύγχρονες κάμερες. Το ψηφιακό κάνει αυτό εύκολο. Προγράμματα όπως το Photoshop Elements επιτρέπουν σε έναν φωτογράφο να δημιουργήσει γρήγορα ένα πειστικό αποτέλεσμα σέπια που επιστρέφει σε πολύ παλιότερες φωτογραφίες.

Έχετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα σέπια. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει την απλούστερη μέθοδο και στη συνέχεια σας δείχνει πώς μπορείτε να γεράσετε τη φωτογραφία αν θέλετε. Υπάρχει μια καθοδηγούμενη επίδραση σεπίας σε πολλές εκδόσεις του Photoshop Elements, αλλά αρκετά ειλικρινά είναι πολύ απλό να το κάνετε μόνοι σας και να το κάνετε αυτό με αυτόν τον τρόπο σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα.

Σημειώστε ότι αυτό το σεμινάριο γράφεται χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements 10, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε έκδοση (ή σε άλλο πρόγραμμα).

02 του 05

Προσθέστε τον τόνο Sepia

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Ανοίξτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια ανοίξτε το μενού Adjust Hue / Saturation . Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου (Mac: Command-U PC: Control-U ) ή μεταβαίνοντας στις επιλογές μενού: Βελτίωση - Ρύθμιση χρώματος - Προσαρμογή απόχρωσης / Κορεσμού .

Όταν ανοίξει το μενού Hue / Saturation , κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Colorize . Τώρα μετακινήστε το ρυθμιστικό Απόχρωση σε περίπου 31. Αυτή η τιμή θα διαφέρει λίγο ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση, αλλά θα τη διατηρήσετε κοντά. Θυμηθείτε ότι υπήρξε διακύμανση στην αρχική μέθοδο σέπια με βάση διάφορους παράγοντες όπως το πόσο μελάνι χρησιμοποιήθηκε και τώρα, το μέγεθος της αντοχής σε μια φωτογραφία που υπέστη κατά τη διάρκεια των ετών. Απλά κρατήστε το στο κόκκινο-καφέ σειρές. Τώρα χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό κορεσμού και μειώστε τη δύναμη του χρώματος. Και πάλι, γύρω στις 31 είναι ένας καλός κανόνας, αλλά θα ποικίλει λίγο με βάση την προσωπική προτίμηση και την έκθεση της αρχικής σας φωτογραφίας. Μπορείτε να ρυθμίσετε περαιτέρω το ρυθμιστικό ελαφρότητας εάν θέλετε.

Αυτό είναι, τελειώσατε με την επίδραση σέπια. Εξαιρετικά εύκολη τόνωση σέπια. Τώρα, θα συνεχίσουμε να γερνάμε τη φωτογραφία για να ενισχύσουμε την αντίκα.

03 του 05

Προσθήκη θορύβου

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Μεταβείτε στις επάνω γραμμές μενού και ακολουθήστε το φίλτρο - θόρυβος - προσθέστε θόρυβο . Όταν ανοίξει το μενού Προσθήκη θορύβου , θα δείτε ότι είναι πολύ απλό στις επιλογές που προσφέρονται. Τώρα, αν κοιτάξετε την παραπάνω εικόνα, θα δείτε δύο αντίγραφα του διαλόγου προσθέτου θορύβου ανοικτά. Αν χρησιμοποιείτε το εφέ σέπιας με καθοδηγούμενη λειτουργία, τότε το προεπιλεγμένο επίπεδο θορύβου είναι δεξιά. Προσθέτει θόρυβο χρώματος στη φωτογραφία σας με σέπια. Αυτό καταστρέφει το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου. Απλά ξεφορτώσατε άλλους τόνους. δεν θέλετε να τους επαναφέρετε. Έτσι, κάντε κλικ στο Μονοχρωματικό στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου (όπου δείχνει το βέλος στο αριστερό παράδειγμα). Αυτό εξασφαλίζει ότι έχετε μόνο θόρυβο της κλίμακας του γκρι που προστίθεται για να ταιριάζει καλύτερα στο φαινόμενο σέπια. Η ομοιόμορφη και η Gaussian επηρεάζουν το πρότυπο του θορύβου και είναι μια προσωπική προτίμηση. Δοκιμάστε και τα δύο και δείτε ποια προτιμάτε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Ποσότητα για να ελέγξετε την ποσότητα θορύβου που προστέθηκε. Για τις περισσότερες φωτογραφίες, θα θέλετε ένα μικρό ποσό (περίπου 5%).

04 του 05

Προσθήκη Βινιέτας

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Το βινιέτα δεν ήταν πάντα μια καλλιτεχνική επιλογή, ήταν κάτι που συνέβη εξαιτίας των κάμερων της εποχής. Βασικά, όλοι οι φακοί είναι στρογγυλοί, έτσι προβάλλουν μια στρογγυλή εικόνα πάνω στον φιλμ / αισθητήρα σας. Ο αισθητήρας / φιλμ είναι στην πραγματικότητα μικρότερος από την πλήρη προβαλλόμενη εικόνα. Εάν η προβαλλόμενη εικόνα είναι κοντά στο μέγεθος του φιλμ / αισθητήρα, αρχίζετε να βλέπετε την απώλεια φωτός στην άκρη της κυκλικής εικόνας. Αυτή η μέθοδος vignetting θα δημιουργήσει αυτό το πιο οργανικό στυλ της βινιέτας και όχι τα σκληρά σχήματα που προστίθενται συχνά στις εικόνες σήμερα.

Ξεκινήστε ανοίγοντας το μενού Φίλτρο και επιλέγοντας Διόρθωση παραμόρφωσης κάμερας . Αντί να διορθώσουμε ένα σφάλμα φακού, θα προσθέσουμε βασικά ένα πίσω. Με το μενού Distortion Camera (Κάμερα στρέβλωσης) ανοιχτό, πηγαίνετε στην ενότητα Vignette και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Amount και Midpoint για να σκουρύνετε τις άκρες της φωτογραφίας. Θυμηθείτε, αυτό δεν πρόκειται να μοιάζει με σκληρό ωοειδές, αυτό είναι ένα πιο φυσικό ύφος της βινιέτα που θα προσθέσει μια αντίκα αίσθηση στη φωτογραφία.

05 του 05

Antique Sepia Φωτογραφία - Τελική Εικόνα

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Αυτό είναι. Έχετε σέπια και έχετε ηλικιωμένη φωτογραφία σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό, αλλά αυτό είναι το πιο απλό. Μια άλλη απλή αλλαγή που κάνει ένα ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσετε αφαιρώντας το χρώμα από τη φωτογραφία / μετατροπή σε ασπρόμαυρο. Αυτό προσθέτει κάποιο πρόσθετο έλεγχο τόνων εάν έχετε μια φωτογραφία με δύσκολο φωτισμό.

Δείτε επίσης:
Εναλλακτική μέθοδος: Τόμος σεπών σε Photoshop Elements
Ορισμός Δημιουργίας Απόχρωσης Σεπίας και Εκπαιδευτήρια