Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα γρήγορης αποθήκευσης στο Word

Η δυνατότητα γρήγορης αποθήκευσης στο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου όπως το Microsoft Word είναι πρακτική επειδή μπορεί να συντομεύσει το χρόνο που περνάτε περιμένοντας το σύστημά σας να αποθηκεύσει την εργασία σας. Αυτό μπορεί να μην προκαλεί μεγάλη ανησυχία με μικρότερα έγγραφα, αλλά αν εργάζεστε με ιδιαίτερα μεγάλα έγγραφα, η διαδικασία αποθήκευσης αρχείων μπορεί να είναι μακρά. Παρά τα πλεονεκτήματα των γρήγορων χρόνων αποθήκευσης, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το χαρακτηριστικό μπορεί δυνητικά να επιτρέψει την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που περιέχονται στο έγγραφό σας, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε.

Πόσο γρήγορα εξοικονομείτε έργα

Όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Γρήγορη αποθήκευση", η ενέργεια αποθήκευσης ενός αρχείου δεν περιλαμβάνει όλο το αρχείο σας όταν κάνετε κλικ στο πλήκτρο αποθήκευσης που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων ή όταν πατάτε το πλήκτρο CTRL + S. Αντίθετα, επισυνάπτει μόνο αλλαγές που έχετε κάνει στο πρωτότυπο έγγραφο. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται σημαντικά η ποσότητα των πληροφοριών που αποθηκεύονται με κάθε εντολή αποθήκευσης.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για την ασφάλεια των εγγράφων; Επειδή οτιδήποτε έχετε βάλει στο έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και των πληροφοριών που ίσως σκεφτήκατε ότι έχετε διαγράψει, εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα σε όποιον έχει αντίγραφο του εγγράφου και γνώση για το πώς θα φτάσει σε αυτές τις πληροφορίες.

Άλλα μειονεκτήματα για γρήγορη αποθήκευση

Αν και οι περισσότεροι χρήστες πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το Fast Save, αξίζει να σημειώσουμε άλλα πιθανά θέματα που μπορεί να παρουσιάσει το χαρακτηριστικό:

Πώς να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη αποθήκευση

Αυτή η γνώση μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να έχει μόνο ένας ειδικός εγκληματολογίας, αλλά δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζετε. το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού επεξεργασίας κειμένου μπορεί να αποκαλύψει το ιστορικό αλλαγών σε ένα έγγραφο.

Για να είστε ασφαλής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης αποθήκευσης ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο Εργαλεία στο επάνω μενού.
  2. Επιλέξτε Επιλογές από τη λίστα μενού.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αποθήκευση.
  4. Στην ενότητα Αποθήκευση επιλογών, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή "Να επιτρέπεται η γρήγορη αποθήκευση".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Μπορείτε να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας, αλλά μπορεί να σας προσφέρει ένα επιπλέον κομμάτι ασφαλείας έναντι της έκθεσης προσωπικών δεδομένων κατά λάθος!