Τρόπος δημιουργίας, επεξεργασίας και προβολής εγγράφων Microsoft Word δωρεάν

Όταν πρόκειται για επεξεργαστές κειμένου, το Microsoft Word είναι συνήθως το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό. Είτε γράφετε μια επιστολή, δημιουργείτε ένα βιογραφικό σημείωμα είτε γράφετε ένα χαρτί για την τάξη, το Word παρέμεινε το χρυσό πρότυπο για αρκετές δεκαετίες. Διατίθεται ως μέρος της σουίτας λογισμικού του Microsoft Office ή ως δική του αυτόνομη εφαρμογή, ενώ η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης του Word συνήθως συνοδεύεται από μια τιμή.

Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε ή να προβάλετε ένα αρχείο που έχει DOC (προεπιλεγμένη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται στο Microsoft Word 97-2003) ή DOCX (προεπιλεγμένη μορφή που χρησιμοποιείται στο Word 2007+) ή αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο από την αρχή, υπάρχουν τρόπους για τη δωρεάν χρήση του Microsoft Word ή παρόμοιας εφαρμογής. Είναι ως εξής.

Word Online

Το Word Online προσφέρει μια σχεδόν πλήρη έκδοση του δημοφιλούς επεξεργαστή κειμένου από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, παρέχοντας τη δυνατότητα προβολής ή επεξεργασίας υπαρχόντων εγγράφων ή δημιουργίας νέων σε διάφορα πρότυπα, όπως ημερολόγια, βιογραφικά, συνοδευτικά γράμματα, Χαρτιά στυλ APA και MLA και πολλά άλλα. Παρόλο που δεν υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν στην έκδοση για υπολογιστές, αυτή η εφαρμογή βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης, σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα επεξεργασμένα αρχεία στο χώρο αποθήκευσης OneDrive που βασίζεται σε σύννεφο, καθώς και στον τοπικό δίσκο σας σε μορφή DOCX, PDF ή ODT.

Το Word Online σας επιτρέπει επίσης να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να δουν ή ακόμα και να συνεργαστούν σε οποιοδήποτε από τα ενεργά σας έγγραφα. Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει μια λειτουργία που ενσωματώνει τα έγγραφα απευθείας σε μια δημοσίευση στο blog ή στον προσωπικό σας ιστότοπο. Μέρος της σουίτας Office Web Apps, το Word Online εκτελείται στις τελευταίες εκδόσεις των πιο γνωστών προγραμμάτων περιήγησης σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac και Windows.

Εφαρμογή Microsoft Word

Η εφαρμογή για κινητά του Microsoft Word είναι διαθέσιμη ως δωρεάν λήψη για συσκευές Android και iOS μέσω του Google Play ή του App Store της Apple.

Η εφαρμογή απαιτεί συνδρομή του Office 365 αν θέλετε να δημιουργήσετε και / ή να επεξεργαστείτε έγγραφα σε ένα iPad Pro. Ωστόσο, η βασική λειτουργικότητα είναι δωρεάν για συσκευές iPhone, iPod touch, iPad Air και iPad και περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας, επεξεργασίας και προβολής εγγράφων Word. Υπάρχουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο με συνδρομή, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος αυτό που πιθανώς χρειάζεστε είναι διαθέσιμο στην ελεύθερη έκδοση.

Παρόμοιοι περιορισμοί υπάρχουν στην έκδοση Android της εφαρμογής, όπου η επικύρωση με έναν δωρεάν λογαριασμό της Microsoft θα ξεκλειδώσει τη δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας εγγράφων Word σε συσκευές με οθόνες 10,1 ιντσών ή μικρότερες. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες smartphone Android έχουν τύχη, ενώ αυτές που εκτελούνται σε δισκία θα χρειαστούν συνδρομή αν θέλουν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την προβολή ενός εγγράφου.

Office 365 Home Trial

Αν ψάχνετε για ορισμένες από τις προηγμένες λειτουργίες του Word που δεν είναι διαθέσιμες στις παραπάνω επιλογές, η Microsoft προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή του Office 365 Home που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε την πλήρη έκδοση του επεξεργαστή κειμένου της μαζί με την υπόλοιπη σουίτα του Office έως και πέντε Υπολογιστές και / ή υπολογιστές Mac, καθώς και την πλήρη έκδοση της εφαρμογής σε πέντε tablet και τηλέφωνα. Αυτή η δωρεάν δοκιμή απαιτεί να δώσετε έναν έγκυρο αριθμό πιστωτικής κάρτας και να διαρκεί για ένα ολόκληρο μήνα, οπότε θα χρεωθείτε με το ετήσιο τέλος των 99,99 $, αν δεν έχετε ακυρώσει την εγγραφή. Μπορείτε να εγγραφείτε για αυτή τη δοκιμαστική συνδρομή στην πύλη Microsoft Office Products.

Η επέκταση Chrome Online του Chrome

Η επέκταση του Office Online για το Google Chrome δεν λειτουργεί χωρίς άδεια συνδρομής, αλλά την έχω καταχωρίσει εδώ, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως χρήσιμο δωρεάν εργαλείο κατά την περίοδο του Office 365 Home Trial. Πλήρως ενσωματωμένο με το OneDrive, αυτό το πρόσθετο σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε μια ισχυρή έκδοση του Word απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης σε πλατφόρμες Chrome OS, Linux, Mac και Windows.

LibreOffice

Ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν της Microsoft, η σουίτα LibreOffice προσφέρει μια δωρεάν εναλλακτική λύση που υποστηρίζει και μορφές εγγράφων του Word. Ο συγγραφέας, μέρος του πακέτου ανοιχτού κώδικα που διατίθεται για χρήστες Linux, Mac και Windows, παρέχει μια εύχρηστη διασύνδεση επεξεργαστή κειμένου που σας επιτρέπει να προβάλλετε, να επεξεργάζεστε ή να δημιουργείτε νέα αρχεία από περισσότερες από δώδεκα μορφές, όπως DOC, DOCX και ODT.

Ανοιχτό γραφείο

Σε αντίθεση με το LibreOffice, το Apache OpenOffice είναι ένα άλλο υποκατάστατο δωρεάν για το Microsoft Word που λειτουργεί σε πολλά λειτουργικά συστήματα. Ονομάζεται επίσης Writer, ο επεξεργαστής κειμένου του OpenOffice είναι από καιρό ένα από τα αγαπημένα εκείνων που θέλουν να δουν, να επεξεργαστούν ή να δημιουργήσουν αρχεία DOC χωρίς την παρουσία του Word. Λάβετε υπόψη ότι το OpenOffice φαίνεται να κλείνει.

Kingsoft Office

Ακόμα ένας επεξεργαστής κειμένου πολλαπλών πλατφορμών, ο WPS Writer της Kingsoft υποστηρίζει έγγραφα σε μορφή Word και παρέχει επίσης μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ενσωματωμένο μετατροπέα PDF. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ως μέρος του πακέτου λογισμικού WPS Office, ο WPS Writer μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές Android, Linux και Windows. Μια επαγγελματική έκδοση του προϊόντος διατίθεται επίσης έναντι αμοιβής.

Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google είναι ένας πλήρης επεξεργαστής κειμένου, ο οποίος είναι συμβατός με τις μορφές αρχείων του Microsoft Word και μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν με έναν Λογαριασμό Google. Το Docs βασίζεται πλήρως στις πλατφόρμες υπολογιστών γραφείου και είναι προσβάσιμο μέσω εγγενών εφαρμογών σε συσκευές Android και iOS. Ολοκληρωμένο με το Google Drive , τα Έγγραφα επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνεργασία εγγράφων με πολλούς χρήστες και παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία σας από σχεδόν οπουδήποτε.

Πρόγραμμα προβολής λέξεων

Το Microsoft Word Viewer είναι μια δωρεάν εφαρμογή που εκτελείται μόνο σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows (Windows 7 και παρακάτω) και επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν, να αντιγράψουν ή να εκτυπώσουν έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε μία από τις πολλές μορφές Word (DOC, DOCX, DOT, DOTX, DOCM, DOTM). Εάν εκτελείτε ένα παλιό λειτουργικό σύστημα και δεν μπορείτε να εντοπίσετε το Word Viewer στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Κέντρο λήψης της Microsoft.