Πώς να αλλάξετε ένα φόντο της επιφάνειας εργασίας

Όταν πρόκειται για την εξατομίκευση του υπολογιστή σας, η μεγαλύτερη απόφαση είναι τι να χρησιμοποιήσετε για το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τα προεγκατεστημένα θέματα , άλλοι μια μόνο προσωπική εικόνα, ενώ μερικοί (ανάλογα με την έκδοση των Windows) επιλέγουν ένα φόντο σε μορφή slideshow που αλλάζει συνεχώς.

Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας στα Windows XP , Vista, Windows 7 και Windows 10 .

01 από 05

Κάντε δεξί κλικ σε μια ανοιχτή ψηφιακή εικόνα

Κάντε δεξί κλικ σε μια ανοιχτή εικόνα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αλλάξετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας στον υπολογιστή σας και ο τρόπος που επιλέγετε μπορεί να εξαρτάται από την έκδοση των Windows που διαθέτετε.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε την αλλαγή σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows είναι να ανοίξετε την αγαπημένη σας ψηφιακή εικόνα, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και από το μενού περιβάλλοντος επιλέξτε Ορισμός ως φόντο της επιφάνειας εργασίας .

Στα Windows 10, ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική, δεδομένου ότι μπορείτε να ορίσετε μια εικόνα ως κάτι περισσότερο από το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Όταν κάνετε διπλό κλικ σε μια εικόνα στα Windows 10, ανοίγει στην ενσωματωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες. Όπως και με άλλες εκδόσεις των Windows, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα, στη συνέχεια επιλέξτε Ορισμός ως> Ορισμός ως φόντο. Μια μικρή αλλαγή, αλλά αξίζει να μάθουμε.

02 του 05

Κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο εικόνας

Κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο εικόνας.

Ακόμα κι αν η εικόνα δεν είναι ανοιχτή, μπορείτε ακόμα να την καταστήσετε την εικόνα φόντου. Από την Εξερεύνηση αρχείων (Windows Explorer, Windows XP, Vista και Windows 7 ) κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, από το μενού περιβάλλοντος επιλέξτε Ορισμός ως φόντο της επιφάνειας εργασίας .

03 του 05

Προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας σας

Εξατομικεύστε το φόντο σας.

Για τα Windows XP:

Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας, επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Desktop και επιλέξτε μια εικόνα από τις διαθέσιμες που εμφανίζονται στο παράθυρο κύλισης.

Για τα Windows Vista ή τα Windows 7:

Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, κάντε κλικ στην επιλογή Εξατομίκευση , κάντε κλικ στην επιφάνεια εργασίας φόντου και επιλέξτε μια εικόνα από τις διαθέσιμες (χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, το κουμπί Αναζήτηση ή επιλέξτε μια εικόνα στο πρόγραμμα προβολής). Κάντε κλικ στο "OK" όταν τελειώσετε.

Για τα Windows 10:

Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας και πάλι και επιλέξτε Εξατομίκευση από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Προσωπικοποίηση> Ιστορικό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα καταλήξετε στον ίδιο τόπο. Τώρα, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε από αυτές που προσφέρονται στο πλαίσιο "Επιλογή της εικόνας σας" ή κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση για να βρείτε μια άλλη εικόνα που είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας.

04 του 05

Παρουσίαση των Windows 10 Slideshow

Αν προτιμάτε να βλέπετε μια παρουσίαση διαφανειών στο φόντο της επιφάνειας εργασίας αντί για μια μόνο στατική εικόνα, μεταβείτε πάλι στην ενότητα Έναρξη> Ρυθμίσεις> Προσωποποίηση> Φόντο. Στη συνέχεια, στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το "Ιστορικό" επιλέξτε Παρουσίαση .

Μια νέα επιλογή θα εμφανιστεί ακριβώς κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού που ονομάζεται "Επιλογή άλμπουμ για την παρουσίαση διαφανειών σας". Από προεπιλογή, τα Windows 10 θα επιλέξουν το άλμπουμ φωτογραφιών σας. Αν θέλετε να αλλάξετε ότι, για παράδειγμα, ένα φάκελο στο OneDrive, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον φάκελο που επιθυμείτε μέσω του File Explorer.

Αφού βρείτε αυτό που θέλετε, κάντε κλικ στην επιλογή αυτού του φακέλου.

Ένα τελευταίο τσίμπημα που θα θέλατε να μάθετε είναι ότι μπορείτε να ορίσετε πόσο συχνά αλλάζει η παρουσίαση του slideshow σας. Μπορείτε να επιλέξετε να ανταλλάξετε φωτογραφίες κάθε λεπτό ή μόλις μία φορά την ημέρα. Η προεπιλογή είναι κάθε 30 λεπτά. Αναζητήστε το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή "Αλλαγή εικόνας κάθε" για να προσαρμόσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Λίγο πιο κάτω στο ίδιο παράθυρο ρυθμίσεων θα δείτε επίσης επιλογές για την ανακατάταξη των φωτογραφιών σας και για να επιτρέψετε τις προβολές διαφανειών κατά τη διάρκεια της μπαταρίας - η προεπιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τις slideshows φόντου της επιφάνειας εργασίας για να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Αν έχετε ρύθμιση πολλαπλών οθονών, τα Windows θα επιλέξουν αυτόματα μια διαφορετική εικόνα για κάθε οθόνη.

05 του 05

Διαφορετικές εικόνες για διπλές οθόνες

Εδώ είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος να αποκτήσετε δύο διαφορετικές εικόνες σε δύο διαφορετικές οθόνες. Ανοίξτε ένα φάκελο με τις δύο εικόνες που θέλετε και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl ενώ κάνετε αριστερό κλικ σε κάθε εικόνα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε δύο συγκεκριμένα αρχεία, ακόμη και αν δεν είναι ακριβώς δίπλα στο άλλο.

Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού και επιλέξτε ξανά Ορισμός ως φόντο της επιφάνειας εργασίας . Αυτό είναι, έχετε δύο εικόνες έτοιμες να πάνε. Τα Windows 10 ορίζουν αυτόματα αυτές τις δύο εικόνες ως παρουσίαση διαφανειών, η οποία παρακολουθεί κάθε 30 λεπτά - μια ρύθμιση που μπορείτε να αλλάξετε όπως είδαμε παραπάνω.

Μια άλλη φορά, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να ορίσετε δύο διαφορετικές εικόνες σε δύο διαφορετικές οθόνες σε στατική λειτουργία, ώστε να μην αλλάζουν ποτέ.