Πώς να αναπτύξετε για iOS, Windows και Mac ταυτόχρονα

Τα καλύτερα εργαλεία ανάπτυξης Cross-Platform

Πόσο δημοφιλές είναι το App Store της Apple; Το πρώτο τρίμηνο του 2015, οι άνθρωποι πέρασαν πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε εφαρμογές. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές εφαρμογών χρησιμοποιούν συχνά την έκδοση iOS της εφαρμογής τους, αλλά οι άλλες πλατφόρμες δεν πρέπει να αγνοηθούν. Και ενώ το Android μπορεί να είναι ένα μικρότερο κομμάτι της κινητής πίτας όσον αφορά τις πωλήσεις εφαρμογών, μια επιτυχημένη εφαρμογή στο Google Play μπορεί να είναι ακόμα αρκετά κερδοφόρα.

Αυτό καθιστά μια εξέλιξη μεταξύ των πλατφορμών ένα σημαντικό θέμα. Η ικανότητα να κωδικοποιείτε μία φορά και να χτίζετε παντού εξοικονομείτε πολύ χρόνο ακόμη και αν σχεδιάζετε μόνο να αναπτύξετε για iOS και Android. Όταν προσθέτετε τα Windows, Mac και άλλες πλατφόρμες στο μίγμα, μπορεί να είναι ένα ακραίο χρόνο-savour. Ωστόσο, η εξέλιξη μεταξύ των πλατφορμών συνήθως έρχεται με προειδοποίηση. Συχνά είστε κλειδωμένοι σε ένα κιτ εργαλείων τρίτου μέρους το οποίο μπορεί να παρέχει περιορισμούς σε ό, τι μπορείτε να κάνετε με μια εφαρμογή, όπως να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ενός λειτουργικού συστήματος μέχρι να τις υποστηρίξει η εργαλειοθήκη σας.

01 από 05

Corona SDK

Αποθηκεύστε το χωριό μας αναπτύχθηκε από το Red Sprite Studios χρησιμοποιώντας το Corona SDK.

Corona Labs ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το δημοφιλές εργαλείο ανάπτυξης Corona SDK cross-platform αναπτύσσει τώρα τα Windows και Mac. Το Corona SDK είναι ήδη ένας πολύ καλός τρόπος για την ανάπτυξη εφαρμογών iOS και Android και ενώ η δυνατότητα δημιουργίας για Windows και Mac είναι ακόμα σε έκδοση beta, πολλές εφαρμογές θα μετατρέπονται απευθείας σε αυτές τις πλατφόρμες.

Το Corona SDK απευθύνεται κυρίως στο 2D gaming, αλλά έχει και κάποιες παραγωγικές χρήσεις. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι προγραμματιστές είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία στην ανάπτυξη εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούν παιχνίδια χρησιμοποιώντας το SDK Corona. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί LUA ως γλώσσα, η οποία κάνει την κωδικοποίηση πολύ γρηγορότερη σε σύγκριση με τις διάφορες γεύσεις του C που επιπλέουν γύρω και έχει ήδη ενσωματωμένη μια μηχανή γραφικών.

Διαβάστε μια αναθεώρηση του SDK Corona

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Corona SDK είναι δωρεάν. Μπορείτε να κατεβάσετε και να ξεκινήσετε την ανάπτυξη αμέσως, και ενώ υπάρχει μια πληρωμένη "επιχείρηση" έκδοση, οι περισσότεροι προγραμματιστές θα είναι ωραία με την ελεύθερη έκδοση της πλατφόρμας. Έχω χρησιμοποιήσει το SDK Corona για να αναπτύξω εφαρμογές παιχνιδιών και εφαρμογών κοινής ωφέλειας και ενώ δεν είναι υπέροχο εάν χρειάζεστε πολλή εισαγωγή κειμένου από το χρήστη, είναι σταθερό για τις περισσότερες άλλες παραγωγικές χρήσεις και εξαιρετικό για 2D γραφικά.

Πρωτογενής χρήση: Παιχνίδια 2D, παραγωγικότητα Περισσότερα »

02 του 05

Ενότητα

Το Corona SDK είναι εξαιρετικό σε 2D γραφικά, αλλά αν χρειαστεί να πάτε 3D, χρειάζεστε την Ενότητα. Στην πραγματικότητα, αν σκοπεύετε να προχωρήσετε στο 3D στο μέλλον, η Unity μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή ακόμα κι αν το τρέχον έργο σας είναι ένα 2D παιχνίδι. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο κώδικα για να επιταχύνει τη μελλοντική παραγωγή.

Τα παιχνίδια Unity ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο, αλλά η Unity προσφέρει το πρόσθετο πλεονέκτημα υποστήριξης σχεδόν κάθε πλατφόρμα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων των κονσολών και του gaming στο διαδίκτυο, το οποίο υποστηρίζεται από τον κινητήρα WebGL.

Πρωτοβάθμια χρήση: 3D παιχνίδια Περισσότερα »

03 του 05

Cocos2D

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Cocos2D είναι ένα πλαίσιο για την οικοδόμηση 2D παιχνιδιών. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Corona SDK, το Cocos 2D δεν είναι ακριβώς ένας κώδικας όταν συγκεντρώνεται παντού λύση. Αντίθετα, είναι μια βιβλιοθήκη που μπορεί να εισαχθεί σε διαφορετικές πλατφόρμες που θα κάνουν τον ίδιο τον ίδιο ή πολύ παρόμοιο κώδικα. Αυτό κάνει πολύ τη βαριά ανύψωση κατά τη μεταφορά ενός παιχνιδιού από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, αλλά απαιτεί ακόμη περισσότερη δουλειά από την Corona. Ωστόσο, το επίδομα είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κωδικοποιημένο στη μητρική γλώσσα, πράγμα που σας δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα API της συσκευής, χωρίς να περιμένει κάποιος τρίτος να τα συμπεριλάβει.

Πρωτοβάθμια χρήση: Παιχνίδια 2D Περισσότερα »

04 του 05

PhoneGap

Το PhoneGap αξιοποιεί το HTML 5 για την ανάπτυξη εφαρμογών μεταξύ πλατφορμών. Η βασική αρχιτεκτονική αυτής της πλατφόρμας είναι μια εφαρμογή HTML 5 που εκτελείται σε ένα WebView στην εγγενή πλατφόρμα. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως μια εφαρμογή ιστού που εκτελείται μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή, αλλά αντί να χρειάζεστε έναν διακομιστή ιστού για να φιλοξενήσει την εφαρμογή, η συσκευή λειτουργεί επίσης ως διακομιστής.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το PhoneGap δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί καλά την Unity, Corona SDK ή Cocos όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις πλατφόρμες για την επιχειρηματικότητα, την παραγωγικότητα και την κωδικοποίηση των επιχειρήσεων. Η βάση HTML 5 σημαίνει ότι μια εταιρεία μπορεί να αναπτύξει μια εσωτερική εφαρμογή Ιστού και να την ωθήσει σε συσκευές.

Το PhoneGap αλληλεπιδρά επίσης καλά με τη Sencha, η οποία αποτελεί μια πλατφόρμα για την κατασκευή εφαρμογών ιστού.

Πρωτογενής χρήση: Παραγωγικότητα, Επιχειρήσεις Περισσότερα »

05 του 05

Κι αλλα...

Τα Corona SDK, Unity, Cocos και PhoneGap αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο δημοφιλή πακέτα ανάπτυξης πλατφορμών, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές. Ορισμένες από αυτές δεν είναι τόσο ισχυρές, απαιτούν περισσότερο χρόνο από κώδικα σε πραγματική κατασκευή ή απλά πολύ ακριβές, αλλά μπορεί να είναι σωστές για τις ανάγκες σας.

Πώς να αναπτύξετε εφαρμογές iPad