Πώς να ξεκινήσετε την ανάπτυξη εφαρμογών για το iPhone και το iPad

Αν θέλετε ποτέ να δοκιμάσετε το χέρι σας στην ανάπτυξη εφαρμογών iPhone και iPad, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Όχι μόνο καθυστερεί να σας βάλει πιο πίσω από την άποψη της ανταγωνισμού στην αγορά και να κάνετε το δικό σας σήμα, υπάρχουν πολλά μεγάλα εργαλεία και υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην ταχύτητα γρήγορα.

Το καλύτερο πράγμα για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι το πώς ένα άτομο ή ένα ζευγάρι προγραμματιστών μπορούν να ανταγωνιστούν σε ισότιμη βάση με μεγάλα καταστήματα ανάπτυξης. Ενώ δεν μπορείτε να πάρετε τόσο πολύ βοήθεια από την Apple αυτές τις μέρες, με την καλύτερη ακίνητη περιουσία στο App Store που συνήθως πηγαίνει στα μεγαλύτερα στούντιο, οι πωλήσεις εφαρμογών οδηγούνται τόσο από στόμα σε στόμα και καλές κριτικές στο App Store, μια μεγάλη ιδέα μπορεί να είναι επιτυχής πώλησης της εφαρμογής τους.

Λοιπόν, πώς ξεκινάτε την ανάπτυξη εφαρμογών iPhone και iPad;

Πρώτον, δοκιμάστε το

Το πρώτο βήμα είναι να παίξετε με τα εργαλεία ανάπτυξης. Η επίσημη πλατφόρμα ανάπτυξης της Apple ονομάζεται Xcode και είναι μια δωρεάν λήψη. Δεν θα μπορείτε να τοποθετήσετε τις εφαρμογές σας προς πώληση χωρίς την άδεια προγραμματιστή, αλλά μπορείτε να παίξετε με το περιβάλλον και να μάθετε πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να φτάσετε στην ταχύτητα. Η Apple εισήγαγε τη γλώσσα προγραμματισμού Swift ως αντικαταστάτη του αντικειμενικού στόχου C, ο οποίος ήταν μερικές φορές επώδυνος για χρήση στην ανάπτυξη. Όπως υπονοεί το όνομα, το Swift είναι μια ταχύτερη πλατφόρμα. Δεν πρόκειται μόνο για ταχύτητα εφαρμογών. Το Swift μπορεί να μην είναι ακριβώς η ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο να προγραμματίσετε το Swift από το παλαιότερο Objective-C.

Σημείωση: Θα χρειαστείτε ένα Mac για να αναπτύξετε εφαρμογές iOS, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ο πιο ισχυρός Mac στον κόσμο. Ένα Mac Mini είναι περισσότερο από αρκετό για τη δημιουργία εφαρμογών iPhone και iPad.

Εξερευνήστε τα εργαλεία ανάπτυξης τρίτων

Τι γίνεται αν δεν προγραμματίσατε ποτέ στο 'C'; Ή ίσως θέλετε να αναπτύξετε τόσο για iOS όσο και για Android; Ή ίσως θέλετε μια πλατφόρμα σχεδιασμένη για την κατασκευή παιχνιδιών; Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές εναλλακτικές λύσεις για το Xcode.

Είναι πάντα καλό να κολλήσετε με μια μητρική πλατφόρμα. Εάν κωδικοποιείτε εφαρμογές iOS χρησιμοποιώντας Xcode, έχετε πάντα πρόσβαση στις πιο πρόσφατες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Αλλά εάν σχεδιάζετε να απελευθερώσετε την εφαρμογή σας για πολλές πλατφόρμες, η κωδικοποίησή της σε κάθε μία θα φάνε πολύ χρόνο και πόρους.

Και αυτός ο κατάλογος δεν είναι τελείως ολοκληρωμένος. Υπάρχουν ακόμη πλατφόρμες ανάπτυξης όπως το GameSalad που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εφαρμογές χωρίς κωδικοποίηση καθόλου. Για μια πλήρη λίστα με τις πλατφόρμες ανάπτυξης για κινητά, μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα της Wikipedia.

Βελτιώστε την ιδέα σας και προσαρμόστε τις καλύτερες πρακτικές του iOS.

Είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε παρόμοιες εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών για να δείτε πώς ο διαγωνισμός χειρίστηκε την εφαρμογή, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τι λειτουργεί (δεν διορθώνουμε τι δεν έχει σπάσει) και τι δεν λειτουργεί. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ακριβή αντιστοίχιση για την εφαρμογή σας, κάντε λήψη κάτι παρόμοιο.

Θα πρέπει επίσης να βγάλετε ένα μολύβι και κάποιο χαρτί. Η ανάπτυξη ενός γραφικού περιβάλλοντος χρήστη (GUI) για το iPhone και το iPad είναι διαφορετική από την ανάπτυξη για τον υπολογιστή ή τον ιστό. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το περιορισμένο χώρο στην οθόνη, την έλλειψη ποντικιού και φυσικού πληκτρολογίου και την ύπαρξη μιας οθόνης αφής. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε μερικές από τις οθόνες και τις σχεδιάσεις του GUI σε χαρτί για να δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει η εφαρμογή. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην διαμερισματοποίηση της εφαρμογής, η οποία σας βοηθά να το σπάσετε για μια λογική ροή στην ανάπτυξη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε στο GUI, εξετάζοντας τις Οδηγίες για το ανθρώπινο περιβάλλον του iOS στο developer.apple.com.

Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple

Τώρα που έχετε μια εκλεπτυσμένη ιδέα και γνωρίζετε το δρόμο σας γύρω από την πλατφόρμα ανάπτυξης, ήρθε η ώρα να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό για να υποβάλετε τις εφαρμογές σας στο Apple App Store. Το πρόγραμμα κοστίζει 99 δολάρια ετησίως και σας προσφέρει δύο κλήσεις υποστήριξης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε αν παραμείνετε κολλημένοι σε ένα ζήτημα προγραμματισμού, υπάρχει κάποια προσφυγή.

Σημείωση : Θα χρειαστεί να επιλέξετε μεταξύ εγγραφής ως άτομο ή ως εταιρεία. Η εγγραφή ως εταιρεία απαιτεί νομική εταιρεία και τεκμηρίωση όπως το καταστατικό ή μια άδεια λειτουργίας. Το Doing Business As (DBA) δεν πληροί αυτή την απαίτηση.

Push Hello, World στο iPhone ή στο iPad σας

Αντί να μεταβείτε απευθείας στην ανάπτυξη εφαρμογών, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια τυπική εφαρμογή "Hello, World" και να την σπρώξετε στο iPhone ή στο iPad σας. Αυτό απαιτεί τη λήψη πιστοποιητικού προγραμματιστή και τη δημιουργία ενός προφίλ παροχής στη συσκευή σας. Είναι καλύτερο να το κάνετε τώρα, ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσετε και να καταλάβετε πώς να το κάνετε όταν φτάσετε στο στάδιο της ανάπτυξης της διασφάλισης της ποιότητας.

Αναπτύσσετε ένα παιχνίδι; Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Ξεκινήστε μικρά και πηγαίνετε από εκεί

Δεν χρειάζεται να μεταβείτε απευθείας στη μεγάλη σας ιδέα. Εάν γνωρίζετε ότι η εφαρμογή που έχετε κατά νου μπορεί να πάρει μήνες και μήνες για να κωδικοποιήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε μικρό. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν είστε νέοι για την οικοδόμηση εφαρμογών. Απομονώστε μερικά από τα χαρακτηριστικά που θέλετε να συμπεριλάβετε στην εφαρμογή σας και δημιουργήστε μια παρόμοια, μικρότερη εφαρμογή που περιλαμβάνει αυτή τη λειτουργία. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε μια λίστα κύλισης με τη δυνατότητα του χρήστη να προσθέσει στοιχεία σε αυτήν τη λίστα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή λίστας παντοπωλείων. Αυτό θα σας επέτρεπε να πειραματιστείτε με την κωδικοποίηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών πριν ξεκινήσετε τη μεγάλη σας ιδέα.

Θα διαπιστώσετε ότι τη δεύτερη φορά που προγραμματίζετε ένα χαρακτηριστικό είναι πάντα ταχύτερη και καλύτερη από την πρώτη φορά. Έτσι, αντί να κάνετε λάθη μέσα στην μεγάλη σας ιδέα, αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε έξω από το έργο. Και αν αναπτύξετε μια μικρή εφαρμογή που είναι εμπορεύσιμη, μπορείτε να κάνετε κάποια χρήματα, ενώ μπορείτε να μάθετε πώς να κωδικοποιήσετε το μεγαλύτερο έργο σας. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε μια εμπορεύσιμη εφαρμογή, απλώς παίζοντας με ένα χαρακτηριστικό σε ένα απομονωμένο έργο μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε πώς να το εφαρμόσετε στο κύριο έργο σας.