Πώς να κλείσετε όλες τις καρτέλες στο Safari στο iPhone ή το iPad

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους με εθισμό στην καρτέλα που ανοίγει μετά από την καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, ίσως βρεθείτε με πάρα πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα. Είναι εύκολο να ανοίξετε δέκα ή περισσότερες καρτέλες σε μια περίοδο περιήγησης στο Web και αν δεν καθαρίζετε αυτές τις καρτέλες σε τακτική βάση, θα μπορούσατε να βρείτε δεκάδες ανοιχτές στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Ενώ το Safari κάνει μια καλή δουλειά για τη διαχείριση των καρτελών, η υπερβολική ανοικτή εργασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα επιδόσεων. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κλείσιμο κάθε καρτέλας μία προς μία. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να κλείσετε αμέσως όλες τις καρτέλες που ανοίγουν στο πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς να κλείσετε όλες τις καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης Safari

Η γρήγορη και εύκολη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε το κουμπί καρτέλες. Αυτό είναι το κουμπί που μοιάζει με δύο τετράγωνα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPad, αυτό το κουμπί θα βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία. Στο iPhone, είναι στο κάτω δεξιά.

Πώς να κλείσετε όλες τις καρτέλες χωρίς να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari

Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να ανοίξετε καν το πρόγραμμα περιήγησης Safari; Είναι δυνατό να ανοίξετε τόσες καρτέλες, ώστε το Safari να έχει πρόβλημα με το άνοιγμα. Οι πιο συχνές είναι οι ιστότοποι που σας κλειδώνουν σε μια σειρά από παράθυρα διαλόγου από τα οποία δεν μπορείτε να βγείτε. Αυτοί οι κακόβουλοι ιστότοποι μπορούν να κλειδώσουν το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Ευτυχώς, μπορείτε να κλείσετε όλες τις καρτέλες στο iPhone ή στο iPad σας, εκτελώντας εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Safari των δεδομένων ιστότοπου. Αυτός είναι ο τρόπος να κλείνετε καρτέλες και πρέπει να γίνεται μόνο όταν δεν μπορείτε να τα κλείσετε μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Η εκκαθάριση αυτών των δεδομένων θα διαγράψει όλα τα cookies που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά σε ιστότοπους που συνήθως σας κρατούν συνδεδεμένους μεταξύ επισκέψεων.

Αφού πατήσετε αυτή την επιλογή, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Μόλις επιβεβαιωθούν, όλα τα δεδομένα που διατηρούνται από το Safari θα διαγραφούν και όλες οι ανοιχτές καρτέλες θα κλείσουν.

Πώς να κλείσετε τις καρτέλες μεμονωμένα

Εάν δεν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές, μπορεί να είναι πιο εύκολο απλά να τις κλείσετε μεμονωμένα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε ποιες καρτέλες να αφήσετε ανοικτές.

Στο iPhone, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί καρτέλες. Και πάλι, αυτό είναι αυτό που μοιάζει με ένα τετράγωνο πάνω από ένα άλλο τετράγωνο στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης. Αυτό θα φέρει μια ανοιχτή λίστα cascading των ιστοσελίδων. Απλώς πατήστε το "Χ" στην επάνω αριστερή πλευρά κάθε ιστοτόπου για να το κλείσετε.

Στο iPad, μπορείτε να δείτε κάθε καρτέλα που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης. μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "X" στην αριστερή πλευρά της καρτέλας για να το κλείσετε. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί καρτέλες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να εμφανίσετε όλους τους ανοιχτούς ιστότοπους ταυτόχρονα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κλείσετε καρτέλες εάν θέλετε να κρατήσετε μερικούς ανοιχτούς. Μπορείτε να δείτε μια εικόνα μικρογραφίας για κάθε ιστότοπο, οπότε είναι εύκολο να στοχεύσετε ποιο θα κλείσει.

Περισσότερα κόλπα Safari:

Το ήξερες? Η ιδιωτική περιήγηση σάς επιτρέπει να περιηγείστε στον ιστό χωρίς να έχουν συνδεθεί οι ιστοτόποι στο ιστορικό ιστού σας. Αποτρέπει επίσης τους ιστοτόπους να αναγνωρίζουν και να σας εντοπίζουν με βάση τα cookies.