Ορισμός ορισμού για χρήστες Android

Η ριζοβολία είναι μια μέθοδος κατά της δικής σας αντιμετώπισης για την τροποποίηση του τηλεφώνου σας

Η καθίζηση μιας κινητής συσκευής Android παρέχει στους χρήστες απεριόριστη πρόσβαση σε ολόκληρο το σύστημα αρχείων. Είναι το ισοδύναμο Android της jailbreaking iPhone, iPod touch ή iPad.

Γιατί Root τη συσκευή σας Android

Παρόλο που οι χρήστες του iOS τείνουν να jailbreak τα τηλέφωνά τους, ώστε να μπορούν να πάρουν γύρω από τους περιορισμούς της Apple στην εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων, το κινητό λειτουργικό σύστημα Android είναι ένα πιο ανοιχτό σύστημα. Όπως συμβαίνει και με το jailbreaking, η ριζοβολία είναι χρήσιμη για τους χρήστες Android αν ο ασύρματος φορέας τους επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση των συσκευών, όπως η αποτροπή πρόσδεσης .

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι λόγοι που σχετίζονται με το Android για τη ρίζα. Πολλά τηλέφωνα Android, όπως το Motorola Cliq και το HTC Sense, έχουν προσαρμοσμένες διεπαφές που οι ιδιοκτήτες μπορεί να θέλουν να απαλλαγούν από τη χρήση του αποθέματος Android OS ή τη χρήση ενός προσαρμοσμένου ROM. Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android μπορεί επίσης να βελτιώσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Πιθανά ζητήματα με ριζοβολία

Η ριζοβολία δεν γίνεται πάντοτε ομαλά και εάν υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η συσκευή σας μπορεί να καταστραφεί σοβαρά ή να "κακοποιηθεί". Αυτό είναι το σενάριο χειρότερης περίπτωσης, ιδιαίτερα επειδή ακυρώνετε την εγγύησή σας όταν ρίζατε τη συσκευή. Αν η μέθοδος ριζοβολίας είναι επιτυχής, σας δίνει πλήρη έλεγχο στο τηλέφωνό σας Android, αλλά ενδέχεται να είστε πιο ευάλωτος σε κακόβουλες εφαρμογές και σε θέματα σταθερότητας.

Τον Ιούλιο του 2010, το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου αποφάσισε ότι η jailbreaking ή η ριζοβολία του τηλεφώνου σας είναι νόμιμη, δηλώνοντας ότι το jailbreaking είναι "ακίνδυνο στη χειρότερη και ωφέλιμη στην καλύτερη περίπτωση". Παρόλο που η διαδικασία είναι νόμιμη, ίσως να θέλετε να περιμένετε έως ότου η συσκευή σας δεν βρίσκεται σε εγγύηση πριν την ριζοβολία της.

Jailbreaking εφαρμογές και εργαλεία

Οι εφαρμογές ριζοβολίας έχουν τραβηχτεί από το Google από το Google Play, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιστότοπους προγραμματιστών. Το Easy Root, για παράδειγμα, είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε ένα απλό άγγιγμα για χρήστες Droid. Η εφαρμογή KingoRoot για Android παρέχει μια ριζική λύση Android που δεν χρειάζεται υπολογιστή. Πολλές από τις παλαιότερες εφαρμογές εκρίζωσης δεν τηρούνται πλέον και δεν λειτουργούν με σύγχρονο εξοπλισμό. Αν αποφασίσετε να καταργήσετε τη συσκευή Android, βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος είναι συμβατή με τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Όπως πάντα, οι μη υποστηριζόμενες εφαρμογές είναι της ποικιλίας "χρήση με δική σας ευθύνη".