HP 110-210 Budget Tower Desktop PC Review

Cavernous Tower PC που κρατάει λίγο με σχεδόν κανένα δυναμικό αναβάθμισης

Η κατώτατη γραμμή

Mar 9 2015 - Η επιφάνεια εργασίας της HP 110 είναι πραγματικά ένα περίεργο είδος υπολογιστή. Είναι σχεδιασμένο να είναι προσιτό, αλλά είναι επίσης παραπλανητικό επειδή χρησιμοποιεί μια περίπτωση πύργου αλλά στερείται τις περισσότερες δυνατότητες επέκτασης που θα περίμενε κανείς από το σύστημα. Τουλάχιστον είναι οικονομικά προσιτή, αλλά υπάρχουν ακόμα καλύτερες επιλογές εκεί έξω.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση - HP 110-210

Mar 9 2015 - Η επιφάνεια εργασίας του HP για τον προϋπολογισμό 110 έχει διατεθεί στην αγορά για αρκετό καιρό. Διατίθεται είτε ως σύστημα παραγγελιών πελατών μέσω της HP είτε ως λιανικές εκδόσεις. Το 110-210 είναι η λιανική έκδοση της HP που χρησιμοποιεί πλατφόρμα AMD σε σύγκριση με την πλατφόρμα Intel που βρίσκεται στις προσαρμόσιμες εκδόσεις της. Ένα πλεονέκτημα αυτό είναι ένα χαμηλότερο σημείο τιμών. Το πρόβλημα είναι ότι η λύση που χρησιμοποιείται εδώ, ενώ ένα desktop class design δεν έχει σχεδιαστεί με ένα σύστημα πύργων στο μυαλό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί εξωτερικό τροφοδοτικό παρόμοιο με έναν φορητό υπολογιστή παρά ένα εσωτερικό για ένα επιτραπέζιο σύστημα.

Η τροφοδοσία του HP 110-210 είναι ένας επεξεργαστής AMD APU, συγκεκριμένα ο επεξεργαστής quad core A4-5000. Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε ότι έχουν τέσσερις πυρήνες αντί για δύο όπως πολλοί από τους επεξεργαστές Intel σε αυτό το εύρος τιμών θα ήταν ένα πλεονέκτημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο επεξεργαστής τρέχει σε πολύ πιο αργή 1.5GHz που σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα πιο αργή σε πολλές εφαρμογές σε σύγκριση με τους υψηλής ροής επεξεργαστές Intel. Η μνήμη DDR3 των 4GB περιορίζει επίσης πόσα πολυδιαφορικά και πιο απαιτητικές εφαρμογές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τους επιπλέον πυρήνες. Τουλάχιστον η HP το έχει διαμορφώσει με μία μόνο μονάδα μνήμης 4GB, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να αγοράσετε μια δεύτερη μονάδα για να αναβαθμίσετε τη μνήμη .

Η αποθήκευση για το HP 110-210 έχει λάβει κάποια αναβάθμιση. Η αποθήκευση του σκληρού δίσκου παραμένει μόλις στα 500GB, γεγονός που είναι λίγο απογοητευτικό καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν τώρα ένα πλήρες terabyte σε αυτό το σημείο τιμών. Για κάποιον που δεν διαθέτει πολλά μέσα βίντεο υψηλής ευκρίνειας, μπορεί να είναι αρκετό. Η μεγάλη αλλαγή γίνεται με τις περιφερειακές θύρες. Η Intel με βάση 110 δεν είχε νέες θύρες USB 3.0 που την εμπόδισαν να έχει πραγματική εξωτερική αποθήκευση υψηλής ταχύτητας. Αυτή η έκδοση AMD διαθέτει τώρα δύο θύρες USB 3.0. Το σύστημα διαθέτει επίσης ένα DVD burner διπλού στρώματος για αναπαραγωγή και εγγραφή μέσων CD και DVD καθώς και ένα πρόγραμμα ανάγνωσης καρτών για τις πιο δημοφιλείς κάρτες flash media.

Τα γραφικά είναι πολύ αναμεμιγμένα στο HP 110-210. Γενικά, τα ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon HD 8330 στον επεξεργαστή A4 είναι συνήθως καλύτερα από τα γραφικά Intel HD στα μάρκες Intel. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή εξακολουθεί να είναι μια πολύ χαμηλή τελική λύση γραφικών που σημαίνει ότι εξακολουθεί να μην είναι πραγματικά κατάλληλη για τυχερά παιχνίδια στο PC. Μπορεί να παίξει παιχνίδια σε επίπεδα χαμηλότερης ανάλυσης και λεπτομέρειας, αλλά θα εξακολουθεί να αγωνίζεται να έχει ομαλή αναλογία καρέ, εκτός αν είναι παλαιότερο παιχνίδι. Τουλάχιστον το σύστημα γραφικών έχει καλύτερη υποστήριξη για την επιτάχυνση μη εφαρμογών 3D . Φυσικά, η σύζευξη σε μια οθόνη μπορεί να είναι λίγο πρόβλημα, αφού δεν διαθέτει υποδοχή HDMI, η οποία είναι η πιο κοινή μορφή σύνδεσης τώρα για τις οθόνες. Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι ότι η μητρική πλακέτα για το σύστημα είναι τόσο μικρή που δεν έχει καν καμιά εσωτερική υποδοχή επέκτασης. Ως αποτέλεσμα, είστε κολλημένοι με τα γραφικά του A4 χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης, αναιρώντας μεγάλο μέρος του σημείου αγοράς ενός τυποποιημένου πύργου επιφάνειας εργασίας.

Η τιμή καταλόγου για το HP 110-210 ήταν $ 400 αλλά μπορεί να βρεθεί για τόσο χαμηλά όσο $ 320. Αν βρεθεί σε αυτή την τιμή, τότε είναι τουλάχιστον μια αξιοπρεπή αξία, αλλά αν είναι κοντά στην τιμή καταλόγου, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές. Για παράδειγμα, τα Dell Inspiron Small 3000 και το Acer Aspire AXC-605-UR11 διαθέτουν και επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Core i3 για πολύ μεγαλύτερη απόδοση και δυνατότητα προσθήκης κάρτας γραφικών ακόμη και αν χρησιμοποιούν μικρότερα συμπαγή σχέδια πύργων. Η Dell διαθέτει ακόμη διπλάσια μνήμη και χώρο στο σκληρό δίσκο, ενώ περιλαμβάνει επίσης ασύρματη δικτύωση. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, ακόμη και το HP Pavilion Mini, το οποίο ξεκινάει σε περίπου την ίδια τιμή, προσφέρει περισσότερα αλλά σε μορφή mini-PC.