Αναθεώρηση: Ο εκτυπωτής All-in-One HP OfficeJet 4650

Το Μικρό AIO και το Instant Ink Program της HP για το Rock Entry-Level

Η HP είχε μια τόσο ασυνήθιστα καλή ανταπόκριση στο πρόγραμμα αντικατάστασης Instant Ink που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε πολλά νέα μέσα και μεσαία μέσα ENVY, Deskjet και OfficeJet All-in-Ones που έρχονται με συνδρομές στην υπηρεσία Instant Ink. Από αυτούς, φυσικά, ήταν το θέμα αυτής της αναθεώρησης, ο εκτυπωτής All-in-One MSRP OfficeJet 4650 της HP.

Μέρος από ένα ντεμπούτο έξι εκτυπωτών, το OfficeJet 4650 είναι περίπου στο μέσο του δρόμου για αυτήν την ομάδα και θα σας πω τι σημαίνει αυτό σε μια στιγμή. Μια από τις πολλές ωφέλιμες πτυχές του προγράμματος Instant Ink είναι ότι ανεξάρτητα από τον εκτυπωτή που χρησιμοποιείτε, εσείς οι σελίδες θα κοστίζουν το ίδιο. Αλλά έχουμε μπροστά μας. Όλα τα μελάνια στον κόσμο είναι άχρηστα αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα του εκτυπωτή σας και τι εκτυπώνει.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Η σειρά OfficeJet έχει σχεδιαστεί για μικρά και οικιακά γραφεία με ελάχιστες απαιτήσεις εκτύπωσης, όπως 100 έως 400 τυπωμένες ή αντιγραμμένες σελίδες και 20 έως 100 σαρώσεις κάθε μήνα. Μπορείτε να συνδεθείτε με αυτό μέσω Wi-Fi ή ενός μόνο υπολογιστή με καλώδιο εκτυπωτή USB, αλλά όχι Ethernet.

Στα 17.5 ίντσες απέναντι, 22.2 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, λίγο κάτω από 8 ίντσες και με βάρος μόλις 14.4 λίβρες, αυτό δεν είναι ένας πολύ μεγάλος εκτυπωτής -ιδίως λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα κάνει. Διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) 35 φύλλων για την τροφοδότηση πρωτοτύπων πολλαπλών σελίδων στο σαρωτή. Δυστυχώς, ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων δεν είναι αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης . θα χρειαστεί να γυρίσετε χειροκίνητα τα πρωτότυπα διπλής όψης. (Αλλά ο ίδιος ο εκτυπωτής εκτελεί αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης.)

Μια οθόνη αφής "Hi-Res Mono" 2,2 ιντσών σάς βοηθά να εκτελείτε όχι μόνο αλλαγές διαμόρφωσης αλλά και επιλογές για περιπάτους ή χωρίς υπολογιστή , όπως η δημιουργία αντιγράφων, η σάρωση ή η εκτύπωση από τοποθεσίες σύννεφων ή η σάρωση σε διάφορες μονάδες δίσκου στο δίκτυό σας. Περιλαμβάνονται επίσης αρκετές βασικές επιλογές συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας , όπως το Wireless Direct, το ισοδύναμο της HP με το Wi-Fi Direct για σύνδεση σε συμβατές συσκευές χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο.

Ορισμένες άλλες λειτουργίες για κινητά περιλαμβάνουν το ePrint της HP, το AirPrint της Apple, το Cloud Print της Google και κυριολεκτικά εκατοντάδες εφαρμογές εκτυπωτών της HP. Οι εφαρμογές εκτυπωτών παρέχουν ως επί το πλείστον περιεχόμενο, από σχεδόν κάθε φανταστικό τύπο παρόχου, συμπεριλαμβανομένων άφθονων μορφών, συμβάσεων και ούτω καθεξής.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Σε σύγκριση με αρκετούς από τους ανταγωνιστές της, η ταχύτητα εκτύπωσης του OfficeJet είναι περίπου ο μέσος όρος. Δεδομένου ότι πρόκειται για εκτυπωτή χαμηλού όγκου, δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα είναι, αρκεί να μην είναι υπερβολικά αργή. Οι στοιχειώδεις δοκιμές έδειξαν μόλις 4 σελίδες ανά λεπτό (ppm).

Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, οι εκτυπωτές HP συνήθως κάνουν καλή δουλειά και αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τις μηχανές εκτύπωσης και πόσο καλά εκτυπώνουν αλλά και πόσο καλά τα μηχανήματα αυτά αντιγράφονται και σαρώνουν. Συνολικά, δεν έχω καμιά μαρτυρία εδώ. Το κείμενο έμοιαζε αρκετά καθαρό και οι εικόνες και τα γραφικά βγήκαν λεπτομερώς και με ακρίβεια χρωματισμό. Δεν είναι θεαματική ποιότητα εκτύπωσης, αλλά αρκετό αρκετά καλό για έναν εκτυπωτή κάτω των $ 100.

Ο χειρισμός χαρτιού είναι ένα από τα πιο αδύναμα χαρακτηριστικά της HP. Ένας δίσκος εισόδου 100 φύλλων σκουπίζει σε ένα δίσκο εξόδου 25 φύλλων. Εφόσον δεν υπάρχει δίσκος αντικατάστασης, κάθε φορά που αλλάζετε μέγεθος χαρτιού, πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου τον δίσκο εισόδου.

Κόστος ανά σελίδα

Εάν αγοράζετε τις κασέτες μελάνης για αυτόν τον εκτυπωτή στο κατάστημα, δεν έχει σημασία αν αγοράζετε τις κανονικές ή υψηλής απόδοσης - το κόστος ανά σελίδα θα είναι πολύ υψηλό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε με τα φυσίγγια είναι 6,7 σεντ μονόχρωμο και 17 σεντ χρώμα. Ο μόνος τρόπος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εκτυπωτή είναι ο Instant Ink, όπου κάθε σελίδα, ανεξάρτητα από τον τύπο (ασπρόμαυρα έγγραφα, έγχρωμα έγγραφα, ακόμα και φωτογραφίες), κοστίζει 3,3 σεντ. Εάν εκτυπώνετε όλες τις έγχρωμες σελίδες και τις φωτογραφίες, το μέσο κόστος ανά σελίδα θα πρέπει να υπολογίζεται κατά μέσο όρο ισομερώς.

Συνολική αξιολόγηση

Δεν με νοιάζει πολύ για αυτούς τους μικρούς εκτυπωτές, επειδή κοστίζουν υπερβολική χρήση, αλλά η Instant Ink της HP απευθύνεται σε ένα τεράστιο κενό.