Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN1060 και STR-DN860

Αν ψάχνετε για έναν προσιτό δέκτη Home Theater που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλές ηχητικές επιδόσεις, καθώς και πολλή ευελιξία των χρηστών, τότε εξετάστε δύο δέκτες οικιακού κινηματογράφου από τη Sony, STR-DN1060 και STR-DN860, που ανακοινώθηκαν για το 2015.

STR-DN1060

Το STR-DN1060 ξεκινά με διαμόρφωση 7.2 καναλιών (με πρόσθετη υποστήριξη για τη Ζώνη 2 ), αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD / DTS-HD ( χωρίς Dolby Atmos, αν και ), 6 εισόδους HDMI συμβατές με 3D (μαζί με 2 εξόδους HDMI) μετατροπή βίντεο με αναβάθμιση βίντεο 1080p και 4K. Επίσης, για να προσθέσετε μεγαλύτερη ευελιξία σύνδεσης HDMI, δύο από τις εισόδους HDMI είναι συμβατές με MHL και μία είσοδος και έξοδος HDMI είναι συμβατές με HDCP 2.2 για πρόσβαση σε συμβατές πηγές περιεχομένου ροής 4K (όπως το Netflix)

Το STR-DN1060 είναι επίσης εξοπλισμένο με τη δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών τύπων αρχείων ήχου Hi-Res μέσω HDMI, USB ή streaming από ένα διακομιστή πολυμέσων ή άλλη συμβατή συσκευή προέλευσης μέσω ενός τοπικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων ALAC, FLAC, AIFF, WAV και DSD.

Διαθέτει μπροστινή θύρα USB που επιτρέπει την πρόσβαση σε περιεχόμενο ήχου και βίντεο από απευθείας συσκευές iPod / iPhone ή USB flash drives, καθώς και ενσωματωμένη ενσύρματη (Ethernet) ή ασύρματη (WiFi) σύνδεση δικτύου. Συνδεδεμένο στο δίκτυό σας, το STR-DN1060 μπορεί να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο από συμβατές πηγές (διακομιστές πολυμέσων, υπολογιστές) και Internet Radio. Μια νέα προσθήκη συνεχούς ροής φέτος είναι η πρόσβαση στην υπηρεσία Μουσικής Google Cast.

Για άμεση ροή, το STR-DN1060 περιλαμβάνει επίσης Airplay (για συσκευές iOS) , Miracast (για συσκευές Android) και Bluetooth. Στην πραγματικότητα, στο STR-DN1060, το Bluetooth λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μπορείτε είτε να μεταδώσετε περιεχόμενο απευθείας στον δέκτη από μια συμβατή πηγή με δυνατότητα Bluetooth είτε να μεταδώσετε περιεχόμενο από τον δέκτη σε ένα συμβατό ακουστικό Bluetooth.

Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, το STR-DN1060 είναι συμβατό με NFC και μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση και να διαχειρίζεστε το ηχητικό σας περιεχόμενο, καθώς και ο έλεγχος του δέκτη του STR-DN1060 μέσω της δωρεάν εφαρμογής SongPal της Sony για συσκευές iOS ή Android. τον έλεγχο των κύριων λειτουργιών του STR-DN1060.

STR-DN860

Μαζί με το STR-DN1060, η Sony ανακοίνωσε επίσης το step-down STR-DN860, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του 1060, αλλά εξαλείφει τη δυνατότητα της Ζώνης 2 και εξαλείφει την μπροστινή είσοδο HDMI (υπάρχουν 5 εισόδους HDMI συνολικά) 1 έξοδος HDMI. Επίσης, δεν παρέχονται εισόδους βίντεο συνιστωσών. Επιπλέον, η ισχύς εξόδου είναι μικρότερη στα επτά κανάλια.

Τελική λήψη

Εάν δεν έχετε αγοράσει δέκτη οικιακού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια, θα παρατηρήσετε μια μεγάλη αλλαγή. Με τις σημερινές απαιτήσεις των χρηστών, το home theater πρέπει να παρέχει περισσότερα από ένα μέρος για να συνδέσετε απευθείας το Blu-ray Disc / DVD player σας και άλλα εξαρτήματα και να παράσχετε ενισχυτή για να ρυθμίσετε τη ρύθμιση ενός ηχείου surround ήχου - πρέπει να διαθέτει δυνατότητες δικτύωσης και συνεχούς ροής, τα οποία τα Sony STR-DN1060 και 860 φαίνεται να αντιμετωπίζουν με μεγάλο τρόπο και σε προσιτά σημεία τιμών.