Τι φαίνεται το εσωτερικό του υπολογιστή σας;

Δείτε πώς αλληλοσυνδέονται όλα τα εσωτερικά μέρη του υπολογιστή

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα πολλά μέρη ενός υπολογιστή συνδέονται μεταξύ τους μέσα στον υπολογιστή σας ξεκινάει με την υπόθεση , η οποία στεγάζει φυσικά τα περισσότερα από τα εξαρτήματα.

Μπορεί να χρειαστεί να μάθετε πώς λειτουργεί το εσωτερικό του υπολογιστή σας κατά την αναβάθμιση ή την αντικατάσταση υλικού , επανεγκατάστασης συσκευών ή απλά από περιέργεια.

01 του 06

Μέσα στην υπόθεση

Μέσα στην υπόθεση. © ArmadniGeneral / en.wikipedia

02 του 06

Η μητρική πλακέτα

Η μητρική πλακέτα (ASUS 970). © Amazon.com / Asus

Η μητρική πλακέτα είναι τοποθετημένη μέσα στο περίβλημα του υπολογιστή και είναι ασφαλώς στερεωμένη μέσω μικρών βιδών μέσα από προ-τρυπημένες οπές. Όλα τα στοιχεία σε έναν υπολογιστή συνδέονται με τη μητρική πλακέτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

03 του 06

CPU και μνήμη

Υποδοχές CPU και μνήμης (ASUS 970). © Amazon.com / Asus

04 του 06

Συσκευές αποθήκευσης

Συσκευές αποθήκευσης σκληρού δίσκου & καλώδια.

Οι μονάδες αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι μονάδες οπτικών δίσκων και οι μονάδες δισκέτας, συνδέονται όλα με τη μητρική πλακέτα μέσω καλωδίων και είναι τοποθετημένα μέσα στον υπολογιστή.

05 του 06

Περιφερειακές Κάρτες

Κάρτα γραφικών XFX AMD Radeon HD 5450. © XFX Inc.

Περιφερειακές κάρτες, όπως η κάρτα γραφικών που απεικονίζεται, συνδέονται με συμβατές υποδοχές στη μητρική πλακέτα, μέσα στον υπολογιστή.

Άλλοι τύποι περιφερειακών καρτών περιλαμβάνουν κάρτες ήχου, κάρτες ασύρματων δικτύων, μόντεμ και πολλά άλλα. Όλο και περισσότερες λειτουργίες που συνήθως υπάρχουν σε περιφερειακές κάρτες, όπως το βίντεο και ο ήχος, ενσωματώνονται απευθείας στη μητρική πλακέτα για να μειώσουν το κόστος.

06 του 06

Εξωτερικά Περιφερειακά

Περιφερειακές συνδέσεις μητρικών καρτών (Dell Inspiron i3650-3756SLV). © Dell

Τα περισσότερα εξωτερικά περιφερειακά συνδέονται με τους συνδετήρες της μητρικής πλακέτας που εκτείνονται από το πίσω μέρος της θήκης.