Γιατί δεν είναι Dropbox, Google Drive, κ.λπ. στη λίστα σας;

Δεν είναι Online Storage το ίδιο με το Online Backup;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τόσες πολλές δημοφιλείς τοποθεσίες εκεί έξω δίνοντας μακριά τους τόνους δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο; Δεν είναι βασικά το ίδιο πράγμα;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε στις Συνήθεις Ερωτήσεις μου για Backup :

& # 34; Γιατί δεν διαθέτετε τον πολύ δημοφιλή Dropbox (ή Google Drive, OneDrive, κ.λπ.) που περιλαμβάνεται στις online λίστες αντιγράφων ασφαλείας; Αυτές είναι δημοφιλείς υπηρεσίες! & # 34;

Υπηρεσίες όπως το Dropbox κατηγοριοποιούνται καλύτερα ως υπηρεσίες αποθήκευσης μέσω διαδικτύου για δύο κύριους λόγους.

Το πρώτο πράγμα που κρατά μια υπηρεσία online αποθήκευσης ως συνώνυμη με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο είναι η έλλειψη ενός επιτραπέζιου προγράμματος που διατηρεί αυτόματα τα υπάρχοντα σας δεδομένα που δημιουργούνται ή συγχρονίζονται στους διακομιστές τους.

Το Google Drive, το OneDrive (πρώην SkyDrive) και το Dropbox συγχρονίζουν μόνο τα περιεχόμενα των προκαθορισμένων φακέλων τους. Για να διατηρήσετε τα δεδομένα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μαζί τους, θα πρέπει να μεταφέρετε τα υπάρχοντα δεδομένα σε αυτούς τους φακέλους και, στη συνέχεια, να εργαστείτε μαζί τους από εκείνη τη θέση στο μέλλον. Υπάρχουν ανεπίσημα προγράμματα που μπορείτε να εγκαταστήσετε που παίρνουν γύρω από αυτόν τον περιορισμό σε κάποιο βαθμό, αλλά ακόμα δεν είναι ένα all-in-one πακέτο backup online.

Το δεύτερο πράγμα που διατηρεί το cloud storage από το να χρησιμοποιηθεί ως πραγματική λύση backup είναι η έλλειψη έκδοσης αρχείων. Η έκδοση αρχείων διατηρεί μία ή περισσότερες προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων σας αποθηκευμένα, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε.

Για παράδειγμα, με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο, μπορείτε να επαναφέρετε μια έκδοση του αρχείου που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας, όπως λέγαμε πριν από μια εβδομάδα. Το πιο σημαντικό να καταλάβουμε εδώ είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τα διαγραμμένα αρχεία. Εάν διαγράψατε ένα αρχείο χθες και θέλετε να το επαναφέρετε, μπορείτε να επιστρέψετε εγκαίρως, έτσι ώστε να μιλήσετε, σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας όπου το αρχείο υπήρχε και να επιλέξετε να το επαναφέρετε.

Με μια υπηρεσία αποθήκευσης στο διαδίκτυο, όπως το Dropbox, όμως, μόλις διαγραφεί το αρχείο, διαγράφεται σε κάθε συσκευή που έχετε ρυθμίσει για να συγχρονίζεται και παραμένει για πάντα. Αυτό είναι το αντίθετο από το πώς λειτουργεί το backup!

Αν είναι μόνο το δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που σας ενδιαφέρει να προσπαθήσετε να κάνετε μια λειτουργία ηλεκτρονικής αποθήκευσης πιο σαν μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, ελέγξτε τη λίστα δωρεάν σχεδίων Backup Online . Υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρουν άφθονο ελεύθερο χώρο.

Τώρα, όλα αυτά είπε, ξέρω ότι τα πράγματα αλλάζουν σε αυτόν τον τομέα και οι υπηρεσίες online αποθήκευσης γίνονται όλο και πιο πλούσιες σε χαρακτηριστικά. Όταν κάποιος από αυτούς είναι σε θέση να συγχρονίσει τα υπάρχοντα δεδομένα από υπάρχουσες τοποθεσίες, να παρέχει εκδόσεις αρχείων και να υποστηρίζει προηγμένες επιλογές κρυπτογράφησης, θα χαρούμε να τις προσθέσουμε.

Μέχρι τότε, ναι, σίγουρα θα μπορούσατε να μεταφορτώσετε ή να συγχρονίσετε τους σημαντικούς φακέλους και αρχεία σας με αυτές τις υπηρεσίες. Ωστόσο, η έλλειψη αυτόματης διαδικασίας τις καθιστά, κατά τη γνώμη μου, ακατάλληλες ως αληθινές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εδώ είναι περισσότερες ερωτήσεις που απαντώ ως μέρος των Online Backup FAQ μου :