Είναι ασφαλές να αποστέλλει και να αποθηκεύει τα προσωπικά μου δεδομένα στο Internet;

Πόσο επικίνδυνη είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας online;

Πόσο ιδιωτικό απόρρητο δίνετε όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο ; Έχει πρόσβαση η NSA ή άλλες κυβερνητικές ομάδες στα αρχεία σας από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο; Τι γίνεται με την εφεδρική εταιρεία που επιλέγετε - δεν μπορούν να δουν τα αρχεία σας οποτεδήποτε θέλουν;

Η παρακάτω ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε στις Συνήθεις ερωτήσεις του Backup Online .

Δεν ζητάτε να δημιουργήσετε προβλήματα στο να επιτρέψετε σε κάποια εταιρεία να μεταφέρει όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και στη συνέχεια να την επιτρέψει να καθίσει στους υπολογιστές τους; Αυτό ακούγεται πολύ επικίνδυνο για μένα! & # 34;

Σε αντίθεση με όσα ακούσατε στις ειδήσεις, δεν είναι όλα εύκολα διαθέσιμα από κάποιον άλλο εκτός από εσάς όλα τα δεδομένα που μεταδίδετε μέσω του διαδικτύου ή επιτρέπετε να αποθηκεύονται σε ιδιωτικό ή και δημόσιο εξυπηρετητή υπολογιστών. Σε έναν αυξανόμενο αριθμό καταστάσεων, όπως θα μάθετε, είναι σχεδόν αδύνατο.

Το κλειδί για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ιδιωτικά, ακόμα και αν βρίσκονται κάπου αλλού, είναι κάτι που ονομάζεται κρυπτογράφηση . Όταν κρυπτογραφείτε τα δεδομένα, τα κωδικοποιείτε, ώστε μόνο τα εξουσιοδοτημένα άτομα να μπορούν να τα διαβάσουν.

Όλες οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας, τόσο κατά τη μεταφορά από τον υπολογιστή / συσκευή σας στον εξυπηρετητή του παρόχου του online backup όσο και κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης του σε αυτόν, διατηρώντας τον εντελώς ιδιωτικό ανά πάσα στιγμή.

Ορισμένες υπηρεσίες έχουν ακόμη ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας, όχι τον NSA ή ακόμα και την ίδια την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι εάν χάσετε τον κωδικό σας, κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει να το ανακτήσετε, αφήνοντας τα δεδομένα σας μόνιμα μη προσβάσιμα.

Σας παρακαλούμε να ξέρετε ότι η κρυπτογράφηση δεν εμποδίζει κανέναν να "κλέψει" τα δεδομένα σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο χάκερ ή κυβερνητικός κατάσκοπος δεν έχει τον μυστικό κωδικό σας για να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα, είναι εντελώς άχρηστο. Με αυτόν τον τρόπο, η κρυπτογράφηση μπορεί να λειτουργήσει τουλάχιστον ως αποτρεπτικό μέσο για την κλοπή.

Όλα αυτά λένε ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά αυτός ο κίνδυνος είναι αστρονομικά μικρός. Εξετάστε το γεγονός ότι εάν χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και επιλέξετε την επιλογή 448-bit, τη μέγιστη κρυπτογράφηση που προσφέρεται από πολλούς παρόχους, θα χρειαστεί ένας υπολογιστής που δεν έχει ακόμη εφεύρει πολλά εκατομμύρια χρόνια για να σπάσει αυτή την κρυπτογράφηση και να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας .

Τέλος, αν οι ανησυχίες σχετικά με την ασήμαντη ασφάλεια πραγματικά καταλήγουν να είναι μια διακοπή της συμφωνίας για εσάς, δείτε τη λίστα δωρεάν λογισμικού αντιγράφων ασφαλείας για μερικές μεγάλες, παραδοσιακές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ακολουθούν κάποιες άλλες ανησυχίες σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, τις οποίες συχνά ρωτώ:

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που σας απαντώ ως μέρος των Συνθηκών Online Backup :