Τα έξι καλύτερα χαρακτηριστικά στα Windows 7

Windows 7: Είναι ένα oldie, αλλά ακόμα ένα goodie.

Ο διάδοχος της Microsoft στα Windows Vista με μεγάλη ευσέβεια έχει αντικατασταθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχει ακόμα πληγεί από την ηλικία συνταξιοδότησης. Λίγο μετά την αποστολή του Vista στον ιστοχώρο της ιστορίας, ο Brandon LeBlanc της Microsoft ανέφερε ότι περισσότερα από 240 εκατομμύρια άδειες των Windows 7 πωλήθηκαν στο πρώτο έτος του λειτουργικού συστήματος. Εκείνη την εποχή έκανε τα Windows 7 το ταχύτερα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί συνέβη αυτό. Δεν ήταν μόνο ότι το Vista ήταν μια ιδιαίτερα μισητή έκδοση των Windows. Τα Windows 7 ήταν (και ίσως εξακολουθεί να είναι) η πιο εύκολη έκδοση των Windows ακόμα. Δεν είναι πλέον το πιο ισχυρό λειτουργικό σύστημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Microsoft, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί εξαιρετικά τόσο στους επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και στους φορητούς υπολογιστές. Οι δυνατότητες δικτύωσης του είναι αρκετά καλές, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, και η ασφάλεια είναι ακόμα αρκετά δυνατή. Με άλλα λόγια, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Παράθυρο 7 με σιγουριά για την εργασία και το παιχνίδι.

Προς τιμή του λειτουργικού συστήματος και της δημοτικότητάς του εδώ είναι έξι πράγματα που μου αρέσουν τα καλύτερα για τα Windows 7.

  1. Η γραμμή εργασιών . Μια αλλαγή στο κλασικό στοιχείο διεπαφής των Windows άλλαξε τα πάντα για μένα. Η έκδοση των Windows 7 καθιστά το λειτουργικό σύστημα πολύ πιο χρήσιμο. Μιλώ φυσικά ότι είμαι σε θέση να "pin" στοιχεία στη γραμμή εργασιών. Κάνει εύκολη την πρόσβαση στα συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα. Η άλλη (τώρα κλασική) λειτουργία είναι η λίστα άλματος . Με ένα απλό δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, μπορείτε γρήγορα να μεταβείτε σε πρόσφατα αρχεία ή σε σημαντικά τμήματα του προγράμματος. ένα εργαλείο που σας κάνει πολύ πιο παραγωγικό.
  2. Η διεπαφή Aero είναι απλά μια ημιδιαφανής όψη. Το μόνο που πραγματικά κάνει είναι να σας επιτρέψει να δείτε τι είναι πίσω από τα παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά κάνει την εύρεση των στοιχείων ευκολότερη. Έχει επίσης μια καθαρή, επαγγελματική εμφάνιση που τα Windows XP , για όλα τα αγάπη που (ακόμα!) Παίρνει, δεν μπορεί να αγγίξει.
  3. Κέντρο ενεργειών. Παρόλο που θα υποστήριζα ότι το Κέντρο Δράσης ήρθε πραγματικά με τα Windows 10. Το Κέντρο Δράσης ήταν εξαιρετικό για τα Windows 7. Σκεφτείτε το ως ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τον υπολογιστή σας. Έχει πρόσβαση μέσω της μικρής σημαίας στην κάτω δεξιά γωνία. Εάν είναι λευκό, είστε εντάξει. Αν έχει πάνω του ένα κόκκινο "Χ", κάτι σημαντικό χρειάζεται την προσοχή σας. Είναι υπέροχο για να ξεκινήσετε προβλήματα προτού να γίνουν μεγαλύτερα.
  1. Θέματα. Ναι, τα θέματα ήταν διαθέσιμα με το Vista, αλλά είναι ακόμα καλύτερα στα Windows 7 και δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Ένα θέμα είναι ένα πακέτο φόντου επιφάνειας εργασίας και ήχων που προσαρμόζουν την εμπειρία σας. Είμαι εθισμένος στα Θέματα και τα χρησιμοποιώ συνεχώς. Έχω τουλάχιστον 20 διαθέσιμα και είμαι συνεχώς επιφυλακτικός για περισσότερα. (Ως πλευρική σημείωση, η μη δυνατότητα χρήσης των θεμάτων είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για την αναβάθμιση από τα Windows 7 Starter Edition , η οποία συνοδεύεται από τα περισσότερα netbook.)
  2. Aero Snap. Μέρος της διεπαφής Aero, το Aero Snap σάς επιτρέπει να μετακινείτε και να αλλάζετε το μέγεθος των ανοικτών παραθύρων - μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που εκτελούν οι χρήστες. Οι ξαδέλφες του είναι οι Aero Peek και Aero Shake , οι οποίες είναι επίσης συντομεύσεις για την κίνηση παραθύρων γύρω. Σας καλώ να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία εάν δεν το έχετε ήδη. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο μπορείτε να εξοικονομήσετε εκμεταλλευόμενοι τους.
  3. Αναζήτηση των Windows. Η αναζήτηση βελτιώνεται πολύ στα Windows 7. Πληκτρολογήστε έναν όρο αναζήτησης στο παράθυρο (αυτό ακριβώς πάνω από το πλήκτρο Έναρξης όταν κάνετε κλικ σε αυτό) και σχετικά γρήγορα θα πάρετε μια λίστα αποτελεσμάτων. Αυτό που είναι μεγάλο είναι ότι τα αποτελέσματα δεν παρουσιάζονται απλά ως ένας τεράστιος κατάλογος - είναι ομαδοποιημένα σε κατηγορίες όπως Προγράμματα, Μουσική και Έγγραφα. Εξασφαλίζει την εύρεση των αρχείων σας. Η αναζήτηση είναι επίσης πολύ γρήγορη με πολύ λιγότερη αναμονή για αποτελέσματα σε σύγκριση με τα Vista ή XP. Δεν είναι σχεδόν μέχρι την ποιότητα των Windows 10 σχεδόν άμεση αποτελέσματα. Παρ 'όλα αυτά, η Microsoft το έκανε σωστά με την αναζήτηση στα Windows 7.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.