Εξοικονόμηση χρημάτων: Τρόπος εκτύπωσης σε κατάσταση λειτουργίας στα Windows

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία σκληρού σχήματος εκτύπωσης για να εξοικονομήσετε χρήματα στο μελάνι και να εκτυπώσετε ταχύτερα

Η αλλαγή της ποιότητας εκτύπωσης σε λειτουργία σχήματος μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και μελάνης. Όταν εκτυπώνετε σε ταχύτερη λειτουργία, όχι μόνο η εκτύπωση θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα από ό, τι διαφορετικά, αλλά η ποσότητα μελάνης που χρησιμοποιείται θα μειωθεί.

Μπορεί να θέλετε να εκτυπώσετε σε χαμηλότερη ποιότητα εάν ... καλά, εάν η ποιότητα δεν χρειάζεται να είναι υψηλή. Παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνονται εάν εκτυπώνετε μια λίστα αγορών ή μια κάρτα σπιτικό γενεθλίων. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πρόχειρη εκτύπωση αν θέλετε να εκτυπώνετε υψηλής ποιότητας, όπως κατά την παραγωγή φωτογραφιών.

Πώς να εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Draft στο Windows

Η ρύθμιση του εκτυπωτή σε κατάσταση γρήγορης ή τροφοδοσίας μπορεί να διαφέρει δραστικά ανάλογα με τον εκτυπωτή που χρησιμοποιείτε, αλλά ανεξάρτητα από το πώς το κάνετε, δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά.

Συμβουλή: Για να παρακάμψετε τα πρώτα βήματα και να προχωρήσετε με το βήμα 4, απλά αρχίστε να εκτυπώνετε κάτι. Όταν είστε στο σημείο επιλογής του εκτυπωτή, επιλέξτε το κουμπί Προτιμήσεις .

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Μπορείτε να βρείτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας δεξί κλικ στο μενού Έναρξη στα Windows 10/8 ή μέσω του κουμπιού "Έναρξη" σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
  2. Επιλέξτε Προβολή συσκευών και εκτυπωτών από την ενότητα Υλικό και ήχος . Ανάλογα με την έκδοση των Windows, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε εκτυπωτές και άλλο υλικό. Εάν το δείτε, κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, συνεχίστε με την επιλογή Προβολή εγκατεστημένων εκτυπωτών ή εκτυπωτών φαξ.
  3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε δεξιό κλικ στον εκτυπωτή που θέλετε να εκτυπώσετε σε λειτουργία draft και, στη συνέχεια, επιλέξτε Printing preferences (Προτιμήσεις εκτύπωσης) . Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας εκτυπωτές που αναφέρονται εδώ, και ενδεχομένως αρκετές άλλες συσκευές. Συνήθως, ο εκτυπωτής που χρησιμοποιείτε θα επισημαίνεται ως ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής και θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.
  4. Αυτό είναι όπου τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν από αυτά που έχουν γραφτεί στα παρακάτω βήματα. Ανάλογα με το λογισμικό του εκτυπωτή που έχετε εγκαταστήσει, ενδέχεται να δείτε μια πολύ βασική οθόνη με μια καρτέλα Ποιότητα εκτύπωσης ή μπορεί να δείτε πολλά κουμπιά και επιλογές που προκαλούν σύγχυση.
    1. Ανεξάρτητα από τον εκτυπωτή, θα πρέπει να δείτε κάποια επιλογή που ονομάζεται Πρόχειρο ή Γρήγορη ή κάποια άλλη λέξη που υποδηλώνει μια γρήγορη εκτύπωση που εξοικονομεί μελάνια. Επιλέξτε αυτό για να ενεργοποιήσετε την επιλογή γρήγορης εκτύπωσης. Για παράδειγμα, με τον εκτυπωτή Canon MX620, η επιλογή ονομάζεται Γρήγορη και βρίσκεται κάτω από την ενότητα Ποιότητα εκτύπωσης στην καρτέλα Γρήγορη εγκατάσταση. Με αυτόν τον εκτυπωτή, μπορείτε να κάνετε τις νέες αλλαγές τις προεπιλεγμένες, επιλέγοντας το πλαίσιο που ονομάζεται Always Print με τις τρέχουσες ρυθμίσεις .
  1. Αν θέλετε να διατηρήσετε το έγχρωμο μελάνι, επιλέξτε την επιλογή απόστασης του γκρι , η οποία θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ίδια θέση με την επιλογή draft / quick printing.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή ή ΟΚ σε οποιοδήποτε από τα παράθυρα του εκτυπωτή που έχετε ανοίξει.

Ο εκτυπωτής θα εκτυπωθεί τώρα με τεντώσει ή με κλίμακα του γκρι για όσο διάστημα διατηρείτε την ρύθμιση ανέπαφη. Για να το αλλάξετε, ακολουθήστε απλά την ίδια διαδικασία.