Το 7 Best NAS (Network Attached Storage) που αγοράζει το 2018

Η αποθήκευση όλων των ασφαλών αρχείων και των δεδομένων σας είναι εύκολη

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με ένα NAS ή Network Attached Storage, σκεφτείτε το ως έναν τύπο υπολογιστή που ξεπερνάει το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και την οθόνη. Ένα NAS είναι ουσιαστικά ένα μέρος όπου ένας χρήστης σε ένα σπίτι ή ένα γραφείο μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλα ποσά αρχείων σε σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους σε έναν υπάρχοντα υπολογιστή. Οι πιο γενικοί χρήστες ενδέχεται να αναγνωρίζουν ένα σύστημα NAS ως προσωπική, τοπική συσκευή ή συσκευή αποθήκευσης cloud που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία ενώ είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο οικίας / γραφείου σας. Αν δεν είστε τεχνικά καταλαβαίνω, η αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων επιλογών στην αγορά NAS μπορεί να είναι συντριπτική. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε στη θάλασσα των διακομιστών NAS και να βρείτε το καλύτερο για εσάς.

Το Qnap TS-251A είναι ένα κουτί διπλού κόμβου (προσπελάσιμο από το μπροστινό μέρος) που διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Celeron, 2GB μνήμης RAM, διπλές εισόδους Ethernet, θύρα USB και υποδοχή κάρτας SD για γρήγορη αντιγραφή αρχείων απευθείας το κιβώτιο. Έχει επίσης υποστήριξη HDMI στο πίσω μέρος του κουτιού, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο 1080p απευθείας από το NAS σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Υπάρχει πρόσθετη υποστήριξη για την κρυπτογράφηση βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθώς και η μετάδοση δεδομένων DLNA και AirPlay (iTunes).

Οι δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το XBMC και ο διακομιστής πολυμέσων της Plex, παρέχουν υποστήριξη από τρίτους για τη μεταφορά μέσων απευθείας από το NAS σε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένου ενός smartphone ή tablet. Επιπλέον, το TS-251A υποστηρίζει την υπηρεσία ροής Roon (με χρέωση ξεχωριστά), η οποία αναβαθμίζει σχεδόν οποιοδήποτε τύπο αρχείου ήχου σε ποιότητα studio. Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε δέκτη τηλεόρασης USB και να καταγράψετε καλωδιακά προγράμματα ή να αποκωδικοποιήσετε και να μεταγλωττίσετε βίντεο 4K H.264. Πέρα από τα πολυμέσα, το Qnap εκτελεί εξαιρετικά καλά ως ένα παραδοσιακό NAS με καλή ανάκτηση RAID, απομακρυσμένη πρόσβαση και ισχυρές δυνατότητες εικονικοποίησης.

Εάν τρέχετε σε ένα φτωχό προϋπολογισμό, το Synology DS115j προσφέρει τόσο έντονη εμφάνιση όσο και καλή απόδοση σε μια φιλόξενη τιμή. Το DS115j παρέχει έναν εύκολο τρόπο αυτοματοποίησης απλών εργασιών ή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων πολυμέσων σας για αναπαραγωγή αργότερα, ενώ ταυτόχρονα έχετε πρόσβαση σε όλα από τις εφαρμογές smartphone της Synology. Επιλογές όπως Cloud Stations και Cloud Sync παρέχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αρχεία σε πολλαπλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud όπως Dropbox, Google Drive και OneDrive. Ευτυχώς, μόλις αυτά τα αρχεία φορτωθούν στο NAS, η Synology παρέχει μια απλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με προστασία αρχείων για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε όλα τα άλλα NAS, σε μια υπηρεσία cloud ή σε μια ξεχωριστή εξωτερική συσκευή για πλεονασμό σε όλο το σκάφος. Με χωρητικότητα έως και οκτώ terabytes χωρητικότητας (σκληροί δίσκοι που πωλούνται χωριστά), υπάρχει ακόμη αρκετός χώρος σε αυτόν τον προϋπολογισμό για όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επίβλεψη 24 ώρες το 24ωρο με το Surveillance Station, το οποίο επιτρέπει σε έναν ιδιοκτήτη να βλέπει και να παρακολουθεί live streams σε επιτραπέζιες και κινητές συσκευές.

Για προσωπική χρήση, το αποθηκευμένο αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης Western Digital My Cloud EX2 είναι ο βασιλιάς του λόφου. Διατίθεται σε μια σειρά από επιλογές αποθήκευσης, ο επεξεργαστής διπλού πυρήνα υψηλής απόδοσης και το 1GB μνήμης RAM συνδυάζονται για να παρέχουν εξαιρετική απόδοση τόσο για streaming media όσο και για μεταφορές αρχείων. Η μονάδα δύο κόμβων δημιουργεί ένα κατοχυρωμένο αντίγραφο ασφαλείας όλων των αρχείων και φακέλων του προσωπικού σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη διαμόρφωση RAID. Για ένα κουτί καταναλωτών, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας RAID είναι αξιοσημείωτη και ευπρόσδεκτη και, όταν συνδυαστεί με το φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό σύστημα της Western Digital, είναι μια συνολική ευχάριστη εμπειρία. Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να προγραμματιστούν ή να συγχρονιστούν μεταξύ των υπολογιστών και οι συσκευές My Cloud σημαίνουν ότι ακόμα κι αν χάσετε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας, εξακολουθείτε να καλύπτεται.

Επιπλέον, το Cloud μου καθιστά εύκολη την κοινή χρήση αρχείων, δημιουργώντας έναν ιδιωτικό σύνδεσμο που μπορεί να είναι περιορισμένος από τον χρήστη ή να επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση σε οποιονδήποτε έχει το σύνδεσμο. Οι λάτρεις των streaming media θα αγαπήσουν την ενσωμάτωση του Plex Media Server, που επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη υποστήριξη για την κοινή χρήση αρχείων απευθείας σε έναν υπολογιστή, smartphone ή κονσόλα παιχνιδιών με την αρχική ποιότητα που ανέβασε. Προσθέστε πρόσθετα στοιχεία όπως συμβατότητα με Mac και Windows και κρυπτογράφηση 256-AES και θα βρείτε πολλούς λόγους για να τραβήξετε αυτή τη συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για όλη την ηρεμία που χρειάζεστε.

Αν και αυτή είναι μια ξεχωριστή συσκευή δύο θέσεων, δεν υπάρχει αποθηκευμένο εξάρτημα από το κουτί στο Synology D216II +, που σας επιτρέπει να επιλέξετε τη δική σας χωρητικότητα και ταχύτητα. Ο σχεδιασμός της θύρας δίσκου με δυνατότητα εναλλαγής επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και φροντίδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα να ταιριάζουν με terabytes δεδομένων στην τσέπη σας μέσω του cloud με την εφαρμογή για κινητά της Synology. Με την ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση βίντεο 4K Ultra HD, το DS216II + είναι εξίσου μια μηχανή πολυμέσων, καθώς είναι μια λύση 24/7 ασφαλείας με έξυπνα εργαλεία παρακολούθησης και διαχείρισης βίντεο. Τα πρόσθετα περιλαμβάνουν την προηγμένη διαχείριση αρχείων μεταξύ του NAS και του υπολογιστή σας, το Cloud Sync για σύνδεση με μια σειρά από δημοφιλείς παρόχους σύννεφο, καθώς και μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή λογισμικού για τη διαχείριση όλων των παραπάνω. Η έλλειψη θυρών Ethernet και HDMI είναι αξιοσημείωτη, αλλά μπορεί να επισκιάσει την ενσωμάτωσή της σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με υποστήριξη από το admin για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πρόσβασης σε αρχεία και φακέλους.

Το My Cloud EX4100 της Western Digital και οι οκτώ terabytes του αποθηκευτικού χώρου της προσφέρουν ένα ευρύ σύνολο δυνατοτήτων για επιλογές οικιακής αποθήκευσης. Διαθέτοντας άφθονο χώρο για φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και αρχεία, το EX4100 βοηθά στην προστασία του περιεχομένου σας με πολλαπλές επιλογές RAID σε όλη τη διαδρομή από το RAID 0 έως το RAID 10. Powered by a dual-core επεξεργαστής Marvell Armada και 1GB μνήμης RAM, εξαιρετική με μέγιστο φορτίο 114 MB / s και λήψη 108 MB / s. Η ταχεία απόδοση θα είναι εξαιρετικά βολική με τον Media Server της Plex, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του EX4100 να μεταδίδουν βίντεο, φωτογραφίες και μουσική απευθείας σε έναν υπολογιστή, smartphone, κονσόλα παιχνιδιών ή άλλο ικανό media player. Οι οικογένειες μπορούν να κάνουν χρήση κοινής χρήσης συνεργασίας, όπου όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά αρχεία και τους φακέλους τους σε ένα μέρος. Επιπλέον, το EX4100 είναι επίσης έτοιμο να βοηθήσει στην προστασία του σπιτιού με το λογισμικό επιτήρησης Milestone Arcus που παρέχει ζωντανές τροφοδοσίες και καταγράφει βίντεο με ξεχωριστά αγορασμένες κάμερες.

Το Qnap TS-831X NAS είναι μια λύση αποθήκευσης οκτώ πυρήνων, quad-core για τη συγκράτηση όλων των δεδομένων που θα χρειαστείτε ποτέ. Προστατευόμενη από διάφορα επίπεδα κρυπτογράφησης 256-AES και RAID 0, 1, 5 ή 10, ο TS-831X είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός προστασίας και απόδοσης. Η συμπεριλαμβανόμενη 16GB αποθήκευσης μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά όταν επιτρέπετε την κλιμάκωση έως και 24 μονάδων χρησιμοποιώντας τα περιβλήματα επέκτασης του Qnap, μπορείτε να δημιουργήσετε συνολικά περισσότερα από 400TB συνολικής αποθήκευσης. Με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή ARM Cortex-A15 και 16GB μνήμης RAM, το Qnap υπερέχει κατά την εγγραφή δεδομένων με ταχύτητα εγγραφής έως και 1900 MB / s και ταχύτητες εγγραφής 770 MB / s. Ακόμη και όταν είναι ενεργή με την κρυπτογράφηση έντασης AES-256, οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής εξακολουθούν να φθάνουν στα 436 MB / s και 334 MB / s, αντίστοιχα. Εκτός από την απόδοση, το TS-831X περιλαμβάνει δύο ενσωματωμένες θύρες Gigabit Ethernet παράλληλα με δύο 10Gbe SFP + για υποστήριξη πιο γρήγορων δικτύων υψηλής ταχύτητας που προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης για το λογισμικό εικονικοποίησης. Με την ενσωματωμένη αποκατάσταση καταστροφών και μια σειρά από λειτουργίες έτοιμες για επιχειρηματική ανάπτυξη σε πολλαπλούς τύπους επιχειρησιακών λειτουργιών, το TS-831X είναι πραγματικά ο βασιλιάς αποθήκευσης.

Εάν δεν διαθέτετε προϋπολογισμό, η συσκευή NAS Synology DiskStation 5-Bay είναι η επιλογή σας για την ασφάλεια και τη δύναμη που χρειάζεστε. Με ένα μέγιστο χώρο δίσκου 30 terabytes χωρισμένο μεταξύ πέντε μονάδων δίσκου, είναι απίθανο να χρειαστεί ποτέ άλλο NAS. Και με επεξεργαστή quad-core της Intel Atom και 2GB μνήμης RAM, είναι κάτι περισσότερο από αρκετά ισχυρό για να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Ο σχεδιασμός "χωρίς εργαλεία" διατηρεί κάθε θέση μονάδας στη θέση του χωρίς να χρειάζεται βίδες, ενώ ταυτόχρονα ασφαλίζει κάθε μονάδα δίσκου αρκετά καλά για να αποφευχθεί η τυχαία αποσύρμιση. Το NAS περιλαμβάνει τέσσερις θύρες USB 3.0 και δύο θύρες eSATA για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης για ακόμη μεγαλύτερο χώρο στο δίσκο. Με πέντε μονάδες δίσκου που λειτουργούν σε συνδυασμό, η θερμότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα, αλλά η Synology βοηθά στην άμβλυνση οποιασδήποτε αύξησης της θερμοκρασίας με δύο τυπικούς ανεμιστήρες αερισμού παρόμοιους με μοντέλα που βρίσκονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα NAS της Synology, η διασύνδεση Web είναι τόσο ισχυρή όσο και ικανή να συνεργάζεται τόσο με Mac όσο και με Windows.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .