Τι είναι η παρακολούθηση οχημάτων;

Τα συστήματα παρακολούθησης οχημάτων χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό τεχνολογιών για να διατηρούν τις γλωττίδες σε πραγματικό χρόνο στη θέση ενός οχήματος ή για να κατασκευάσουν ένα ιστορικό της τοποθεσίας ενός οχήματος. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία βιομηχανιών και αποτελούν επίσης ένα βασικό μέρος των περισσότερων στρατηγικών αποκατάστασης κλεμμένων οχημάτων. Τα περισσότερα συστήματα παρακολούθησης οχημάτων χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS, ενώ μερικά χρησιμοποιούν και κυψελοειδή ή ραδιοφωνικά πομπούς.

Τύποι παρακολούθησης οχημάτων

Υπάρχουν δύο τύποι εντοπισμού οχημάτων, καθένας από τους οποίους είναι χρήσιμος σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Διαθέσιμα στο εμπόριο συστήματα αποκατάστασης κλεμμένων οχημάτων

Υπάρχει μια σειρά από επιλογές αγοράς μετά την αγορά, όπως:

Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν μια συσκευή GPS σε συνδυασμό με έναν κυψελοειδή πομπό. Εκτός από τα εμπορικά διαθέσιμα συστήματα, είναι επίσης δυνατό να κατασκευαστεί μια αυτοσχέδια συσκευή εντοπισμού GPS με ένα κινητό τηλέφωνο. Εντούτοις, όλοι οι GPS και οι κυτταρικοί ιχνηλάτες μπορούν να αποτύχουν αν το όχημα είναι σταθμευμένο σε ένα κτίριο ή οδηγείται σε μια περιοχή που δεν διαθέτει πύργους κυψελών. Το LoJack είναι ένα παλαιότερο σύστημα που βασίζεται σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις που τα αστυνομικά αυτοκίνητα μπορούν να πάρουν με εξειδικευμένες κεραίες.

Εκτός από τις επιλογές αγοράς μετά την πώληση, τα περισσότερα από τα OEMS προσφέρουν κάποιο είδος συστήματος κλαπέντων αυτοκινήτων. Αυτά τα συστήματα βασίζονται επίσης σε δεδομένα GPS και μεταδίδουν τη θέση του οχήματος μέσω μίας κυψελοειδούς σύνδεσης δεδομένων. Ορισμένες από τις επιλογές OEM περιλαμβάνουν:

Χρήση εκτός κλεμμένου οχήματος

Διάφορες βιομηχανίες χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης οχημάτων για σκοπούς άλλους από την κλεμμένη ανάκτηση οχημάτων. Ορισμένες από τις πιο κοινές χρήσεις περιλαμβάνουν: