Πώς να συνδέσετε τα έγγραφα στη γραμμή εργασιών και στο Declutter A Desktop

Αποκτήστε τα αρχεία επιφάνειας εργασίας σας οργανωμένα με τη γραμμή εργασιών.

Η επιφάνεια εργασίας σας περιέχει μια σειρά εικονιδίων χωρίς συγκεκριμένη σειρά ή σκοπό; Εάν είστε σαν τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών (συμπεριλαμβανόμενος στον εαυτό μου), υποκύψατε στη διαταραχή "drop everything on the desktop" (DEotD). Είναι μια εύκολη συνήθεια να μπείτε και οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται δύο φορές γι 'αυτό.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα των πασχόντων από διαβήτη περιλαμβάνουν:

Κλείστε τα έγγραφα και καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας σας

Εάν τα συμπτώματα αυτά είναι γνωστά, παρακαλώ συνεχίστε να διαβάζετε. Καθώς όλο και περισσότερα από τα διάφορα αρχεία μας καταλήγουν στους υπολογιστές μας, καθίσταται απαραίτητο να μπορείτε να εντοπίζετε γρήγορα αρχεία και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά. Στα Windows Vista, η Microsoft εισήγαγε την έννοια της προσάρτησης στοιχείων όπως έγγραφα, εφαρμογές και άλλοι στο μενού Έναρξη. Στα Windows 7, η Microsoft έκανε το επόμενο βήμα και επέτρεψε στους χρήστες να προσαρτήσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και έγγραφα στη γραμμή εργασιών . Μια δυνατότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στα Windows 8 / 8.1 και Windows 10.

Μαζί με αυτήν την ικανότητα, η Microsoft εισήγαγε λίστες μεταπήδησης , ένα μικρό χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να βλέπετε έγγραφα που ανοίξατε πρόσφατα και τα αγαπημένα σας αγαπημένα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την μεμονωμένη εφαρμογή. Το καλύτερο από όλα, τα αρχεία συσχετίζονται με τις εφαρμογές στις οποίες εργάζεστε, οπότε αν χρησιμοποιείτε τακτικά μια ομάδα αρχείων του Excel, μπορείτε να τα προσαρτήσετε στη συντόμευση Excel στη γραμμή εργασιών.

Κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε τα αρχεία, απλά κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Excel και κάντε κλικ στο καρφιτσωμένο αρχείο από τη λίστα μεταπήδησης. Με αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να αποθηκεύσετε αμέτρητες εκδρομές στο πλαίσιο αναζήτησης και να εξοικονομήσετε χρόνο χωρίς να χρειάζεται να σαρώσετε έγγραφα μέσα σε ένα φάκελο.

Πώς να συνδέσετε έγγραφα

Για να συνδέσετε ένα έγγραφο ή μια εφαρμογή στη γραμμή εργασιών, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

  1. Κάντε κλικ και σύρετε την εφαρμογή στη γραμμή εργασιών. Σε περίπτωση που θέλετε να προσαρτήσετε ένα έγγραφο σε μια συντόμευση εφαρμογής στη γραμμή εργασιών, κάντε κλικ και σύρετε το αρχείο στο αντίστοιχο εικονίδιο του προγράμματος που έχει ήδη συνδεθεί στη γραμμή εργασιών.
  2. Θα εμφανιστεί μια μικρή άκρη που υποδεικνύει ότι το στοιχείο θα προσδεθεί στην εφαρμογή που επιλέξατε. Επομένως, αν θέλετε να προσαρτήσετε ένα έγγραφο Excel, σύρετε το στο εικονίδιο του Excel στη γραμμή εργασιών σας.
  3. Τώρα κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος στη γραμμή εργασιών και αναζητήστε την ενότητα "Pinned" στη λίστα μεταπήδησης.

Μόλις συνδεθείτε θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στα αγαπημένα σας αρχεία απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας.

Τα Windows 10 παρέχουν μια άλλη μέθοδο για τη σύνδεση. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε να καρφιτσώσετε και επιλέξτε Περισσότερα> Καρφίτσα για να ξεκινήσετε .

Είναι ένας εύκολος τρόπος για εύκολη πρόσβαση στα αρχεία και στα Windows 10 μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε όλα τα καρφιτσωμένα στοιχεία σας σε πολλαπλούς υπολογιστές .

Τώρα το μόνο που έχει απομείνει να κάνετε είναι να ταξινομήσετε τα έγγραφα που κάθονται στην επιφάνεια εργασίας σας. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μην τοποθετήσετε ένα πρόγραμμα στη γραμμή εργασιών σας για κάθε πιθανό έγγραφο που πρέπει να λύσετε. Αντ 'αυτού, αναζητήστε είτε τα πιο συχνά απαιτούμενα προγράμματα είτε τα πιο απαραίτητα (ανάλογα με τους τύπους εγγράφων). Στη συνέχεια, ταξινομήστε κάθε αρχείο σε έναν κατάλληλο φάκελο στο σύστημά σας, προτού συνδέσετε τα βασικά αρχεία σας στα αντίστοιχα προγράμματα τους στη γραμμή εργασιών.

Εάν δεν ταξινομήσετε πρώτα τα αρχεία σας, αυτά θα εξακολουθούν να βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας σας που μοιάζουν γεμάτα όπως πάντα - θα έχετε απλώς έναν βελτιωμένο τρόπο πρόσβασης σε αυτά.

Μετά την εκκαθάριση της επιφάνειας εργασίας, προσπαθήστε να το κρατήσετε έτσι. Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να πετάξετε τα πάντα στην επιφάνεια εργασίας, αλλά αυτό μπερδεύεται γρήγορα. Μια καλύτερη λύση είναι να διοχετεύσετε όλα τα διάφορα αρχεία που έχετε κατεβάσει σε κατάλληλους φακέλους στο σύστημά σας. Στη συνέχεια, στο τέλος κάθε εβδομάδας (ή κάθε μέρα, αν έχετε το εύρος ζώνης) βυθίστε οτιδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας στον κάδο ανακύκλωσης.

Πριν πάμε, θα σας αφήσω με μια τελική συμβουλή για τους χρήστες των Windows 10. Αν βρείτε ένα απολύτως απαραίτητο έγγραφο στην επιφάνεια εργασίας σας που προτιμάτε να κρατάτε επισημασμένα αλλά ξεχωριστά από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σκεφτείτε να το συνδέσετε στο μενού "Έναρξη" . Καταρχήν, δημιουργήστε ένα φάκελο ειδικά για το συγκεκριμένο αρχείο, όπως "Ετήσια αναφορά δαπανών" και αφήστε το αρχείο. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Pin για να ξεκινήσετε από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό είναι. Έχετε πλέον πρόσβαση στο αρχείο σας (μέσα σε ένα φάκελο) από το μενού Έναρξη.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.