Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή βίντεο iPod nano

Το iPod nano 5ης γενιάς είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πειράματα της Apple με το μέγεθος, το σχήμα και τις δυνατότητες του iPod nano, επειδή προσθέτει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Προσθέτοντας μια βιντεοκάμερα (ένα μικροσκοπικό φακό στο πίσω μέρος του nano), αυτή η γενιά του nano πηγαίνει απλά από μια μεγάλη φορητή μουσική βιβλιοθήκη με έναν τρόπο να καταγράφει και να παρακολουθεί βίντεο διασκέδασης.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για την 5η γενιά iPod nano video camera, πώς να την χρησιμοποιήσετε, πώς να προσθέσετε ειδικά εφέ στα βίντεό σας, πώς να συγχρονίζετε ταινίες στον υπολογιστή σας και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά 5ης Γενιάς iPod nano Video Camera

Πώς να εγγράψετε βίντεο με τη βιντεοκάμερα iPod nano

Για να εγγράψετε βίντεο με την ενσωματωμένη κάμερα βίντεο του iPod nano, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στο μενού της αρχικής οθόνης του iPod, χρησιμοποιήστε το κουμπί Clickwheel και το κέντρο για να επιλέξετε Video Camera .
  2. Η οθόνη θα γεμίσει με την εικόνα που βλέπει η κάμερα.
  3. Για να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί στο κέντρο του δακτυλίου κλικ. Θα γνωρίζετε ότι η μηχανή εγγράφει επειδή το κόκκινο φως που εμφανίζεται στην οθόνη δίπλα στο χρονοδιακόπτη αναβοσβήνει και τρέχει ο χρονοδιακόπτης.
  4. Για να σταματήσετε την εγγραφή βίντεο, κάντε ξανά κλικ στο κεντρικό κουμπί Clickwheel.

Πώς να προσθέσετε ειδικά εφέ στο βίντεο iPod nano

Το nano έχει ενσωματωμένα 16 οπτικά εφέ που μπορούν να μετατρέψουν το απλό παλιό σας βίντεο ώστε να μοιάζουν με ταινία κάμερας ασφαλείας, ακτίνες Χ και σέπια ή ασπρόμαυρη ταινία, μεταξύ άλλων στυλ. Για να εγγράψετε βίντεο χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα ειδικά εφέ, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Επιλέξτε Video Camera από το μενού της αρχικής οθόνης του iPod.
  2. Όταν η οθόνη αλλάξει στην προβολή της κάμερας, κρατήστε πατημένο το κεντρικό κουμπί του κλικ του ροδάκινου για να δείτε προεπισκοπήσεις κάθε ειδικού εφέ.
  3. Επιλέξτε το ειδικό εφέ βίντεο εδώ. Τέσσερις επιλογές εμφανίζονται στην οθόνη κάθε φορά. Χρησιμοποιήστε το κουμπί "κλικ" για να μετακινηθείτε στις επιλογές.
  4. Όταν βρείτε ένα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, επισημάνετε το και κάντε κλικ στο κουμπί στο κέντρο του επιλογέα για να το επιλέξετε.
  5. Ξεκινήστε την εγγραφή βίντεο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να επιλέξετε το ειδικό εφέ προτού ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο. Δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να το προσθέσετε αργότερα.

Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο στον 5ο Gen. iPod nano

Για να χρησιμοποιήσετε το iPod nano για να παρακολουθήσετε τα βίντεο που έχετε εγγράψει σε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επιλέξτε Βιντεοκάμερα από το μενού της αρχικής οθόνης του iPod χρησιμοποιώντας το κεντρικό κουμπί του Περιστροφικού Κουμπιού.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού . Αυτό δείχνει μια λίστα με τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες στο nano, την ημερομηνία λήψης τους και πόσο καιρό είναι.
  3. Για να αναπαραγάγετε μια ταινία, επισημάνετε το βίντεο που σας ενδιαφέρει και κάντε κλικ στο κουμπί στο κέντρο του τροχού κλικ.

Πώς να διαγράψετε βίντεο που έχουν εγγραφεί στο iPod nano

Αν παρακολουθήσετε μία από τις ταινίες σας και αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να την κρατήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ακολουθήστε τα πρώτα 2 βήματα του τελευταίου εκπαιδευτικού προγράμματος για να βρείτε την ταινία που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Επισημάνετε την ταινία που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κεντρικό κουμπί του κλικ. Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένα μενού που σας δίνει τη δυνατότητα να διαγράψετε την επιλεγμένη ταινία, όλες τις ταινίες ή να την ακυρώσετε.
  4. Επιλέξτε να διαγράψετε την επιλεγμένη ταινία.

Πώς να συγχρονίσετε τα βίντεο από το iPod nano στον υπολογιστή

Θέλετε να αποκτήσετε αυτά τα βίντεο από το νανο και στον υπολογιστή σας, όπου μπορείτε να τα μοιραστείτε ή να τα δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο; Η μετακίνηση των βίντεό σας από το iPod nano στον υπολογιστή σας είναι τόσο απλή όσο ο συγχρονισμός του nano σας .

Αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών που μπορεί να υποστηρίξει βίντεο - όπως το iPhoto - μπορείτε να εισάγετε βίντεο με τον ίδιο τρόπο που εισάγετε φωτογραφίες. Εναλλακτικά, εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία δίσκου , θα μπορείτε να συνδέσετε το nano στον υπολογιστή σας και από το πρόγραμμα περιήγησης στα αρχεία του, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο δίσκο. Σε αυτή την περίπτωση, απλά σύρετε τα αρχεία βίντεο από το φάκελο DCIM του nano στον σκληρό σας δίσκο.

Απαιτήσεις κάμερας βίντεο iPod nano

Για να μεταφέρετε βίντεο που έχουν εγγραφεί στο iPod nano στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε: