Πώς να προσθέσετε φίλτρα φωτογραφιών σε φωτογραφίες iPhone

Το iPhone είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κάμερα στον κόσμο, που σημαίνει ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν δεκάδες εκατομμύρια φωτογραφίες με τα iPhones τους κάθε μέρα. Πόσο καλά φαίνονται αυτές οι φωτογραφίες εξαρτάται από την ικανότητα των φωτογράφων, φυσικά, αλλά τα φίλτρα φωτογραφιών ενσωματωμένα στην εφαρμογή Φωτογραφίες που συνοδεύει το iPhone μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης οποιασδήποτε φωτογραφίας.

Αυτά τα ενσωματωμένα φίλτρα είναι προκαθορισμένα στυλ που μπορείτε να εφαρμόσετε στις φωτογραφίες σας, ώστε να φαίνονται σαν να έχουν τραβηχτεί σε ασπρόμαυρη ταινία, με μια άμεση κάμερα Polaroid ή με οποιοδήποτε άλλο δροσερό εφέ.

Αυτά τα φίλτρα φωτογραφιών προστέθηκαν στις εφαρμογές Φωτογραφιών και Κάμερας iOS στο iOS 7 , έτσι ώστε να έχουν όλα τα iPhone, iPad ή iPod touch που εκτελούν αυτήν την έκδοση του iOS ή υψηλότερου. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να τα βρείτε και να τα χρησιμοποιήσετε. Εκτός από αυτά τα φίλτρα, υπάρχουν επίσης δεκάδες εξαιρετικές εφαρμογές φωτογραφιών διαθέσιμες στο App Store που προσφέρουν τα δικά τους φίλτρα και ακόμα περισσότερες λειτουργίες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα φίλτρα και πώς να επεκτείνετε το ρεπερτόριό σας κερδίζοντας περισσότερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα φωτογραφιών που έχουν ενσωματωθεί στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής iPhone

Τα φίλτρα που είναι προ-φορτωμένα σε συσκευές iOS είναι λίγο βασικά και έτσι πιθανότατα δεν θα ικανοποιήσουν έμπειρους φωτογράφους. Αλλά αν απλά βυθίζετε το δάκτυλό σας στην προσθήκη εφέ στις φωτογραφίες σας, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αν θέλετε να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα φίλτρα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Κάμερα για να την ανοίξετε.
  2. Αγγίξτε τα τρία εικονίδια κύκλων αλληλεπίδρασης στην επάνω γωνία για να αποκαλύψετε τα διαθέσιμα φίλτρα φωτογραφιών.
  3. Μια μπάρα εμφανίζεται δίπλα στο κουμπί της μηχανής που εμφανίζει προεπισκοπήσεις της φωτογραφίας χρησιμοποιώντας κάθε φίλτρο. Περάστε από την πλευρά προς την πλευρά για να μετακινηθείτε στα φίλτρα.
  4. Όταν έχετε επιλέξει το φίλτρο που σας αρέσει, τραβήξτε τη φωτογραφία και θα αποθηκευτεί με το φίλτρο που εφαρμόσατε. Μπορείτε να δείτε την φωτογραφία στην εφαρμογή iOS Photos.

Πώς να εφαρμόσετε φίλτρα σε παλιές φωτογραφίες

Η λήψη νέας φωτογραφίας με φίλτρο είναι καλή, αλλά τι γίνεται με υπάρχουσες φωτογραφίες που έχετε τραβήξει χωρίς φίλτρα; Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αναδρομικά φίλτρα σε αυτά. Δείτε πώς (αυτές οι οδηγίες ισχύουν για iOS 10 και επάνω):

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για να την ανοίξετε.
  2. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" για να βρείτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ενδέχεται να το βρείτε στο Roll της φωτογραφικής μηχανής , στις φωτογραφίες ή στις αναμνήσεις ή σε άλλα άλμπουμ .
  3. Αγγίξτε τη φωτογραφία που θέλετε, ώστε να είναι η μόνη φωτογραφία που εμφανίζεται στην οθόνη.
  4. Πατήστε Επεξεργασία .
  5. Στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε το κεντρικό εικονίδιο που δείχνει τρεις κύκλους αλληλομανδάλωσης . Αυτό είναι το μενού Φίλτρα.
  6. Μια σειρά φίλτρων εμφανίζεται κάτω από τη φωτογραφία, εμφανίζοντας προεπισκοπήσεις της φωτογραφίας με το φίλτρο που εφαρμόστηκε σε αυτήν. Περάστε από τη μία πλευρά στην άλλη για να μετακινηθείτε στα φίλτρα.
  7. Αγγίξτε ένα φίλτρο για να το εφαρμόσετε στη φωτογραφία.
  8. Αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, σύρετε το μενού και πατήστε άλλο φίλτρο.
  9. Αν έχετε αλλάξει γνώμη σχετικά με τη χρήση φίλτρου και δεν θέλετε να αλλάξετε τη φωτογραφία, πατήστε Ακύρωση στην κάτω αριστερή γωνία και στη συνέχεια αγγίξτε Απορρίψτε τις αλλαγές .
  10. Εάν σας αρέσει η εμφάνιση της φωτογραφίας με το φίλτρο που εφαρμόστηκε και θέλετε να το αποθηκεύσετε, πατήστε Τέλος .

Πώς να αφαιρέσετε ένα φίλτρο από μια φωτογραφία iPhone

Όταν εφαρμόζετε ένα φίλτρο σε μια φωτογραφία και πατήστε Τέλος , η αρχική φωτογραφία αλλάζει για να συμπεριλάβει το νέο φίλτρο. Το αρχικό, μη τροποποιημένο αρχείο δεν είναι πλέον ορατό στο Roll Camera σας. Μπορείτε, ωστόσο, να αναιρέσετε ένα φίλτρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φίλτρα εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας "μη καταστρεπτική επεξεργασία". Αυτό σημαίνει ότι η αρχική φωτογραφία είναι πάντα διαθέσιμη και το φίλτρο είναι σαν ένα στρώμα που εφαρμόζεται πάνω στο πρωτότυπο. Αφαιρέστε απλά αυτό το στρώμα για να αποκαλύψετε το πρωτότυπο. Δείτε πώς:

  1. Βρείτε τη φωτογραφία από την οποία θέλετε να καταργήσετε ένα φίλτρο και πατήστε το.
  2. Πατήστε Επεξεργασία .
  3. Πατήστε " Επαναφορά" στην κάτω δεξιά γωνία. (Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα διαφορετικό φίλτρο για εφαρμογή εφαρμόζοντας το εικονίδιο φίλτρων στο κέντρο.)
  4. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Επαναφορά στο αρχικό.
  5. Το φίλτρο αφαιρείται από τη φωτογραφία και το πρωτότυπο εμφανίζεται ξανά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε φίλτρα φωτογραφιών από εφαρμογές τρίτου μέρους

Τα ενσωματωμένα φίλτρα φωτογραφιών της iOS είναι ωραία, αλλά είναι επίσης αρκετά περιορισμένα - ειδικά σε έναν κόσμο όπου εφαρμογές όπως το Instagram παρέχουν στους χρήστες εκατοντάδες φίλτρα για να κάνουν τις φωτογραφίες τους πιο ελκυστικές. Ευτυχώς, εάν εκτελείτε iOS 8 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φίλτρα στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή φωτογραφίας τρίτου μέρους από το App Store στο τηλέφωνό σας, που περιλαμβάνει φίλτρα και υποστηρίζει επεκτάσεις εφαρμογών, μια λειτουργία iOS 8 και άνω που επιτρέπει στις εφαρμογές να μοιράζονται τις λειτουργίες τους με άλλες εφαρμογές. Δεν υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές φωτογραφιών για επεκτάσεις εφαρμογών, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε αν οι εφαρμογές που έχετε προσφέρει αυτή η λειτουργία. Αν το κάνουν, μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα από αυτές τις εφαρμογές στην ενσωματωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Φωτογραφίες ".
  2. Αγγίξτε τη φωτογραφία στην οποία θέλετε να προσθέσετε το φίλτρο, ώστε να είναι η μόνη που εμφανίζεται στην οθόνη.
  3. Πατήστε Επεξεργασία .
  4. Αν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας που προσφέρει επεκτάσεις εφαρμογών, θα δείτε έναν κύκλο με τρεις τελείες δίπλα στο κουμπί Τέλος στα δεξιά. Αγγίξτε το.
  5. Από το μενού που εμφανίζεται, πατήστε Περισσότερα .
  6. Στην οθόνη Περισσότερα, θα δείτε όλες τις εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν επεκτάσεις φωτογραφιών. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ενεργοποιημένο / Πράσινο για οποιαδήποτε εφαρμογή των οποίων οι επεκτάσεις θέλετε να ενεργοποιήσετε.
  7. Πατήστε Τέλος .
  8. Στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε το εικονίδιο κύκλου με τρεις κουκκίδες , θα δείτε τώρα τις επιλογές για τις εφαρμογές που μόλις ενεργοποιήσατε. Αγγίξτε την εφαρμογή των οποίων θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία.

Σε αυτό το σημείο, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες που προσφέρει η εφαρμογή που έχετε επιλέξει (ακριβώς ποιες λειτουργίες θα εξαρτηθούν από την εφαρμογή που θα επιλέξετε). Επεξεργαστείτε και αποθηκεύστε τη φωτογραφία όπως θα κάνατε κανονικά.

Άλλες εφαρμογές με φίλτρα φωτογραφιών

Εάν θέλετε να λάβετε πρόσθετα φίλτρα φωτογραφιών για χρήση στο iPhone σας (για να μην αναφέρετε όλες τις άλλες δυνατότητες που μπορούν να σας προσφέρουν αυτές οι εφαρμογές), δείτε αυτές τις εφαρμογές φωτογραφίας στο App Store: