Τι είναι το Android;

Το νέο σας smartphone λειτουργεί σε αυτό το λειτουργικό σύστημα;

Το Android Go είναι μια ελαφριά έκδοση του Android OS της Google, βελτιστοποιημένη για να λειτουργεί ομαλά σε smartphone entry-level.

Με πάνω από 87,7% ολόκληρη την αγορά smartphone που κυκλοφορεί τώρα στο Android OS, το Android Go είναι η προσπάθεια της Google να παγκοσμίσει το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας καθώς προσπαθεί να φτάσει τα τρίτα δισεκατομμύρια πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Πρώτα πειράχθηκε στο συνέδριο I / O Google τον Μάιο του 2017, με τις πρώτες συσκευές που παρουσίασαν το λογισμικό που αποκαλύφθηκε στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2018.

Τι είναι το Android;

Βασισμένο στο Android Oreo 8.0, το Android Go είναι η απάντηση της Google στα smartphones στο κατώτερο άκρο του φάσματος της αγοράς, τα οποία θυσιάζουν υλικό για χάρη της προσιτής τιμής. Βελτιστοποιημένη για εύκολη λειτουργία σε συσκευές με ελάχιστη ισχύ επεξεργασίας, το Android Go είναι μια βελτιστοποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που καταλαμβάνει το μισό χώρο αποθήκευσης και λειτουργεί καλύτερα σε συσκευές που δεν υπερβαίνουν το 1GB μνήμης RAM.

Για smartphones επιπέδου entry με λιγότερη από 1GB μνήμης RAM και χώρο αποθήκευσης 8GB, το Android Go παρουσιάζει μια έκδοση χωρίς bloatware του βασικού λειτουργικού συστήματος, του καταστήματος εφαρμογών και των επιλεγμένων εφαρμογών, για να παρέχει μια συνεπή εμπειρία χρήστη που επικεντρώνεται στην ταχύτητα πάνω από τα τεχνάσματα.

Ποια τηλέφωνα έχουν;

Τον Φεβρουάριο του 2018, το GSMA Mobile World Congress προσέλκυσε κατασκευαστές smartphone από όλο τον κόσμο, μερικά από τα οποία είχαν συναρπαστικές ανακοινώσεις για τους θαυμαστές του Android Go.

Η Alcatel, ο κατασκευαστής smartphone της Γαλλίας που ανήκει στην Nokia, ανακοίνωσε την πρώτη της συσκευή entry-level που κυκλοφορεί στο νέο Android Go, το Alcatel 1X. Με οθόνη οθόνης 5,3 ιντσών και χαρακτηριστικά όπως μαλακή αφή και αναγνώριση προσώπου, το Alcatel 1X είναι κατασκευασμένο για προσβασιμότητα, αλλά όχι χωρίς το σωστό μερίδιο των χαρακτηριστικών του.

Από την άλλη, η Nokia, η HMD Global, ανακοίνωσε το Nokia 1, ένα κινητό τηλέφωνο με μεταβατικό χαρακτήρα που προορίζεται για ανθρώπους που σκέπτονται να αγοράσουν στην εποχή του smartphone. Με χαρακτηριστικά που συνορεύουν ελαφρώς στο ανώτερο άκρο του φάσματος, το Nokia 1 λειτουργεί με Android Oreo (Go Edition).

Αυτές δεν ήταν, ωστόσο, οι μοναδικές συσκευές Android Go που ανακοινώθηκαν στο MWC 2018. Οι GM 8 Go, ZTE Tempo Go και GM 8 επίσης ανακοινώθηκαν, ενώ οι Huawei και Transsion υποσχέθηκαν να αποκαλύψουν σύντομα λεπτομέρειες για τις πρώτες συσκευές Go.

Γιατί πρέπει να φροντίζετε;

Μέρος της πρωτοβουλίας της για την υποδοχή του επόμενου ενός δισεκατομμυρίου πελατών στην οικογένεια, το Android Go είναι ένα μέτρο επικεντρωμένο ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν μόλις ξεκινήσει να κρέμονται από αυτή τη νέα τεχνολογία και μπορεί να μην διαθέτουν τόσο μεγάλη αγοραστική δύναμη όσο μερικές από τις χώρες προς τα δυτικά. Η ιδέα εδώ είναι να αναπτύξουμε ένα λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί ομαλά, ενώ καταναλώνει χαμηλότερους πόρους, ακόμα και στα πιο βασικά smartphones, με χαρακτηριστικά όπως η εξοικονόμηση δεδομένων, η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι εκρηκτικές εκδόσεις των δημοφιλών εφαρμογών. Εάν είστε κάποιος που έχει επιλέξει να απομακρύνει από το τρένο της έξυπνης συσκευής smartphone μέχρι στιγμής, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να πηδούν το πλοίο και να ξεκινήσετε για όλα όσα έχει να προσφέρει η τεχνολογία.