Αφήνοντας τη δουλειά σας για να ξεκινήσετε μια εταιρεία παραγωγής βίντεο

Μην εγκαταλείπετε την εργασία ημέρας σας! Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Έχουμε λοιπόν μια απόφαση, καταχωρήσαμε μια μικρή επιχείρηση, πήραμε έναν αριθμό φορολογίας και καθαρίσαμε την κουζίνα για να ξεκινήσουμε την εκτόξευση της εταιρίας σας βίντεο. Φυσικά, το εισόδημα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά έτσι ώστε να κρέμεται για μια μέρα δουλειά, προς το παρόν, είναι το κλειδί. Εργαστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν οι βάρδιές σας συνήθως πέφτουν και εκτελείτε την επιχείρηση εκείνη την ώρα. Θα είναι δύσκολο αυτό; Ναί. Εάν έχετε έναν σύντροφο, θα το παραδεχτούν αυτό; Μπορεί. Πρέπει να ζορίζεις χρόνο; Ω ναι. Αξίζει? Εντελώς.

Και μην απελπίζεστε - οι δύο συναυλίες δεν είναι για πάντα. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι καθόλου πολύ.

Για να αφήσει μια δουλειά μέρα για να ακολουθήσει το όνειρο να τρέξει μια εταιρεία παραγωγής βίντεο, πρώτα πρέπει να υπάρξει κάποια προσεκτική ανάλυση. Τα περισσότερα από αυτά θα έπρεπε να έχουν συμβεί στη φάση "λήψης αποφάσεων", αλλά είναι σημαντικό να εξετάζετε το δικό σας κόστος ζωής όταν αποφασίζετε τι να χρεώσετε για την υπηρεσία. Κοιτάξτε προσεκτικά τα μηνιαία σας έξοδα, οποιοδήποτε άλλο εισόδημα εσείς ή κάποιον από τους συνεργάτες σας, και αποφασίστε για ένα στόχο για το εισόδημα της εταιρείας σας.

Θα χρεώνετε ανά ώρα ή χρεώνετε ένα ποσοστό έργου; Ποιες είναι οι άλλες επιχειρήσεις, όπως η δική σας, που χρεώνουν για την υπηρεσία; Κάνετε την έρευνά σας και είστε δίκαιοι στον εαυτό σας. Έχετε εργαστεί σκληρά για να είστε καλοί στο σκάφος σας, οπότε χρεώνετε ανάλογα. Δεν θα κάνετε οι ίδιοι ή οι πελάτες σας οποιεσδήποτε ευχαριστίες, φορώντας πολύ λίγο . Θα καταλήξετε να λιμοκτονούν την εταιρεία σας με πολύτιμες ταμειακές ροές και θα χρειαστεί να γεμίσετε τις εβδομάδες σας γεμάτες με τόσο πολλή δουλειά που όλοι θα υποφέρουν.

Το κλειδί για να πάρει αυτή την επιχείρηση το τροχαίο και το περπάτημα έξω από το εταιρικό γραφείο για το καλό είναι προσγείωση εκείνη την πρώτη πελάτη. Τα καλά νέα είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος κάνει ένα βίντεο τώρα. Τα κακά νέα είναι ότι όλος ο κόσμος κάνει ένα βίντεο τώρα. Πώς λοιπόν πωλείτε δυνητικούς πελάτες σχετικά με την ιδέα να χρησιμοποιείτε τον εαυτό σας σε σχέση με τον ανιψιό και το GoPro του;

Πωλήστε σε αξία αντί για τιμή.

Δημιουργήστε μια διαδικασία για περπάτημα των πελατών μέσω της διαδικασίας αγοράς και παραγωγής βίντεο. Κοιτάξτε πόσο οι μεγαλύτερες εταιρείες το κάνουν και αφαιρούν μια σελίδα από το βιβλίο τους. Προετοιμάστε τα επίσημα αποσπάσματα σωστά και παρουσιάστε το όραμά σας στους πελάτες για να τους βοηθήσετε να δουν το όραμά τους στις ιδέες σας. Προσκαλέστε τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία παραγωγής, εφόσον αυτό είναι κατάλληλο. Δημιουργήστε ένα σχέδιο για τακτική επικοινωνία και ακολουθήστε μια σοβαρή διαδικασία για κάθε έργο από το οποίο δεν αποκλίνετε. Η συνέπεια είναι ο βασιλιάς όταν πρόκειται να προσγειωθεί επανειλημμένα.

Επίσης, μην φοβάστε να μιλήσετε για μια μεγαλύτερη εικόνα από αυτό που οραματίστηκαν. Εάν ήθελαν ένα ενιαίο εξωτερικό εκπαιδευτικό βίντεο, κάντε κάποια έρευνα στον κλάδο τους και επιστρέψτε με λίγους τρόπους για να προσθέσετε αξία στο έργο ενός βίντεο και μερικούς τρόπους για να σκεφτείτε μεγαλύτερα. Πρέπει να είναι μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο; Πρέπει να δημιουργήσουν εσωτερικά βίντεο κατάρτισης και να ενισχύσουν τις προσπάθειες εξυπηρέτησης πελατών; Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε και οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν τις επιπλέον εισροές.

Τώρα, διαπιστώνοντας ότι ο πρώτος πελάτης που θέλει να δουλέψει η λαμπρή υπηρεσία λευκών γαντιών σας μπορεί να είναι ή να μην είναι εύκολος. Αν είστε φυσικό δίκτυο, δεν θα είναι δύσκολο. Σε δημόσια, όταν ρωτάσαι τι κάνεις, μιλάς την επιχείρησή σου. Δεν χρειάζεται να είναι σκούρο ή προμελετημένο, αλλά με κάτι παρόμοιο με μια ομιλία ανελκυστήρα δέκα δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει. Όπως η δημόσια ομιλία, η προετοιμασία θα είναι καθοριστική. Αρχίζουμε συχνά την επιχείρησή μας χωρίς να σταματήσουμε να θυμόμαστε τι ακριβώς κάνουμε. Εδώ είναι κάτι σαν αυτό που θα μπορούσε να πάει με, και μερικούς κηλούς τρόπους για να αποφύγετε curveballs:

ΤΙ : Έτσι τι κάνεις;
ME : Έχω μια εταιρεία παραγωγής βίντεο στο Τορόντο. Τι γίνεται με εσένα;
ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ : Είμαι σε πωλήσεις (είναι πάντα σε πωλήσεις) για μια φαρμακευτική εταιρεία. Έτσι, μια εταιρεία βίντεο. Τι είδους βίντεο δημιουργείτε;
ME : Λοιπόν, βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης, γι 'αυτό παίρνουμε έργα από μια χούφτα verticals. Εστιάζουμε σε εταιρικά βίντεο, εκπαιδευτικό περιεχόμενο, βίντεο μάρκετινγκ, ιατρικά βίντεο, το ονομάζετε. Βασικά οτιδήποτε εκτός από γάμους. (εάν είστε γρήγοροι στα πόδια σας, προσαρμόστε τη λίστα των τύπων έργων στην επιχείρηση που βρίσκονται - αν ενεργοποιήσει μια σύνδεση στο μυαλό τους, θα μπορούσατε να είστε στην τύχη)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ : Ενδιαφέρουσες. Κάναμε βίντεο πριν, αλλά είχαμε μικτά αποτελέσματα. Τα βίντεο σας είναι καλά; (μπορούν να το λέξουν με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, αλλά οι εταιρείες θέλουν να ξέρουν αν πρόκειται να σπαταλήσουν τα χρήματά τους)
ΜΕ : Έχουμε κάνει καλά μέχρι τώρα. Η μεγάλη μας έμφαση δίνεται όχι μόνο στην παροχή πλήρους ολοκληρωμένης λύσης στους πελάτες, διότι πιστεύουμε ότι είναι πιο διασκεδαστικό για το μονοπώλιο, αλλά δίνουμε επίσης στους πελάτες μας μια εμπειρία όπου μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία παραγωγής για να βοηθήσουν η εργασία.

Είτε ξοδεύουμε επιπλέον χρόνο να συνεργαστούμε σε προπαραγωγή είτε αν στέκονται σε μια σειρά βοηθώντας να φωνάξουν πλάνα, βεβαιώνουμε ότι το όραμά τους είναι 100% υλοποιημένο. Είναι πάντα δύσκολο όταν δημιουργείτε κάτι ως δημιουργικό - και υποκειμενικό - ως βίντεο ή κινούμενα σχέδια (βάζοντας ιδέες στο κεφάλι τους) για να δώσετε σε κάποιον ακριβώς αυτό που οραματίζονται, αλλά δουλεύοντας στενά με τους πελάτες μας συνήθως καταλήγουν σε κάτι ακόμα καλύτερα από τι είχαν κατά νου.
ΤΙ: Τι κοστίζει ένα βίντεο αυτές τις μέρες;
ME : Εξαρτάται εντελώς από το μέγεθος, την κλίμακα, το εύρος και την πολυπλοκότητα. Εάν έχετε μια ιδέα για ένα βίντεο, ας πάρουμε ένα τσίμπημα του γεύματος ή μπορώ να σκάψω από το γραφείο σας και να το μιλήσω. Ως μικρότερη εταιρεία είμαστε αρκετά ευκίνητοι ώστε να υπολογίζουμε συνήθως μια λύση που να ταιριάζει με το όραμά σας, το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό σας.
ΑΥΤΟΣ : Ακούγεται υπέροχο. Σίγουρα θα μιλήσουμε.
ΜΕ : Τέλεια. Εδώ είναι η κάρτα μου. Ο δεύτερος αριθμός είναι το κελί μου. Είμαστε φιλικοί προς το κείμενο, οπότε αφήστε μου ένα σημείωμα όποτε σας χτυπήσει μια ιδέα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ : Ωραία, εδώ είναι δικό μου.
ME : Τέλεια - θα σας τηλεφωνήσω την Τρίτη για να καταλάβω κάτι.

(δώστε ένα συγκεκριμένο χρόνο - θα σας δώσει την πρώτη σας δοκιμή όταν πρόκειται για αξιοπιστία, και τους αναγκάζει να σκεφτούν το πρόγραμμά τους και να σας πω εάν είναι μια πραγματική δυνατότητα να μιλήσετε έπειτα ή όχι. Λειτουργεί ως ένας αρκετά καλός ανιχνευτής BS , πολύ)

Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να συμβεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, σε ένα εκατομμύριο διαφορετικά μέρη, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι πάντα εκεί. Περιστασιακά και με αυτοπεποίθηση το καταφέρετε εκεί έξω να κάνετε αυτή την επιχείρηση και να το κάνετε καλά. Μην υποτιμάτε την επιχείρησή σας. Μην δίνετε ποτέ τιμή για ένα γενικό βίντεο πάνω από ένα ποτό. Εάν το κάνετε αυτό, λάβετε υπόψη μια προεπιλεγμένη απάντηση ("Το τελευταίο εταιρικό βίντεο που πραγματοποιήσαμε είχε δύο συνεντεύξεις με συνομιλητές και μερικά b-roll των εγκαταστάσεων και των λειτουργιών τους, και ήρθε σε περίπου τρία μεγάλα"), αλλά εσείς 'καλύτερα να εξοικονομήσετε χρήματα μιλάμε για όταν συζητάτε ειδικά για το έργο τους.

Η τέχνη του κλεισίματος μιας πώλησης θα σας πάρει λίγο χρόνο, αλλά πάρτε αυτό το πρώτο βίντεο κλειδωμένο μέσα και κάτω από τη ζώνη σας. Τυλίξτε το, παραδώστε το και πάρτε την πρώτη σας επιταγή ως επιχειρηματίας, θα νιώσετε σαν τίποτα που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Κάθε λεπτό που βρίσκεται σε αυτόν τον έλεγχο προήλθε από την πρωτοβουλία σας. Ουάου!