Όταν η Amazon Echo, η Fitbit & άλλη τεχνολογία είναι μάρτυρες στη δολοφονία

Η αστυνομία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και την επίλυση εγκλημάτων δεν είναι κάτι νέο. Αυτή η εποχή στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα αρχεία EZPass και τα μηνύματα κειμένου είναι συνηθισμένα στο σύστημα δικαιοσύνης. Αλλά καθώς η τεχνολογία αλλάζει, ο τρόπος που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάζει επίσης.

Η τεχνολογία είναι πλέον πιο προσωπική και πιο διαδεδομένη από ποτέ. Είτε έρχεται με τη μορφή συσκευών που μπορούν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητά μας και ζωτικής σημασίας σημάδια ή πάντα-on συσκευές που μας επιτρέπουν την πρόσβαση σε πληροφορίες από το διαδίκτυο μέσω φωνής, η νέα τεχνολογία οδηγεί τους ανακριτές να δημιουργήσουν περιπτώσεις με νέους τρόπους.

Ακολουθούν μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα παραδείγματα πρόσφατων εγκλημάτων στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία αιχμής για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων. Επιστρέψτε στο μέλλον για άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις. καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αναγκάζονται να είναι απροσδόκητοι νέοι τρόποι με τους οποίους εμπλέκεται σε εγκλήματα.

Η υπόθεση του Murder Echo Amazon

Ίσως η πιο διάσημη περίπτωση τεχνολογίας αιχμής καταναλωτών που χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε ποινική δίωξη είναι η αποκαλούμενη "Amazon Echo Murder". Στην περίπτωση αυτή, ο James Bates του Bentonville, Αρκάνσας, κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον φίλο του, τον Victor Collins, τον Νοέμβριο του 2015. Μετά από μια νύχτα πίνοντας στο σπίτι του Bates, ο Bates λέει ότι έφυγε από τον Collins στο σπίτι και πήγε για ύπνο. Το πρωί, ο Collins βρέθηκε πνιγμένος, στραμμένος προς τα κάτω στο τζακούζι του Bates. Οι αρχές χρέωσαν τον Bates με τη δολοφονία του Collins τον Φεβρουάριο του 2016.

Ενώ ο Bates ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του Collins ήταν ένα ατύχημα, οι αρχές λένε ότι βρήκαν σημάδια αγώνα κοντά στο τζακούζι, συμπεριλαμβανομένου του αίματος και των σπασμένων μπουκαλιών.

Η τεχνολογία εισέρχεται στην ιστορία επειδή ένας μάρτυρας που βρισκόταν στο σπίτι του Bates νωρίτερα εκείνη τη νύχτα υπενθύμισε ότι η Amazon Echo του Bates ήταν μουσική συνεχούς ροής. Με αυτό το κομμάτι πληροφοριών, η Benton County, AR, οι εισαγγελείς ζήτησαν ηχογραφήσεις, μεταγραφές και άλλες πληροφορίες που μπορεί να έχουν συλληφθεί από την Echo του Bates από την Amazon.

Οι αρχές που αναμένουν να βρουν είναι ασαφείς. Είναι το υλικό των μυθιστορημένων μυθιστορημάτων εγκλημάτων να πιστεύουν ότι η Echo περιέχει ήχο ενός εγκλήματος που διαπράττεται. Ενώ το Echo - και όλα τα έξυπνα ηχεία , όπως το Google Home και το Apple HomePod - ακούνε πάντα σε αυτό που συμβαίνει στο σπίτι σας, ακούνε μόνο για ορισμένες λέξεις ενεργοποίησης που τους αναγκάζουν να αλληλεπιδρούν μαζί σας. Στην περίπτωση του Echo, αυτές οι λέξεις περιλαμβάνουν "Alexa" και "Amazon." Η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να είχε καλέσει για την Alexa, ενεργοποιώντας έτσι κάποια καταγραφή, ενώ ένα έγκλημα διαπράχθηκε, φαίνεται απίθανο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή μετά την αφύπνιση της Echo, η σύνδεσή της με τους διακομιστές του Amazon-και κατά συνέπεια οποιαδήποτε πιθανή εγγραφή-μόνο παραμένει ενεργή για μέγιστο περίπου 16 δευτερόλεπτα, εκτός εάν δοθεί άλλη εντολή.

Ανησυχώντας για τις επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή - και, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις - η Amazon αρχικά αντιτάχθηκε στο αίτημα των αρχών για τα δεδομένα. Όμως, αφού ο Bates έδωσε στον Αμαζόνιο το μέλλον, η εταιρεία ανέτρεψε στοιχεία τον Απρίλιο του 2016. Δεν υπάρχει λόγος για το ποια στοιχεία, αν υπάρχουν, για τους ανακριτές ήταν σε θέση να συλλέξουν.

Σε μια άλλη τεχνολογική συστροφή, τουλάχιστον μία αναφορά επισημαίνει ότι ο θερμοσίφωνας του Bates είναι επίσης "έξυπνος" - που είναι συνδεδεμένος με το Διαδίκτυο - και δείχνει μια ασυνήθιστη ποσότητα χρήσης νερού το πρωί του εικαζόμενου εγκλήματος. Δεν υπάρχει καμία λέξη σχετικά με το αν προέρχονται περισσότερα δεδομένα από τον θερμοσίφωνα.

Από τη συγγραφή αυτή, η δοκιμαστική ημερομηνία του Bates δεν έχει οριστεί.

Το Fitbit τρυπά τρύπες σε ένα Alibi

Ένα Fitbit αποδεικνύεται απαραίτητο για μια υπόθεση δολοφονίας στο Κοννέκτικατ. Αν και ο Richard Dabate δήλωσε ότι δεν ήταν ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2017 για να δολοφονήσει τη σύζυγό του, τα στοιχεία που συγκέντρωσε από το Fitbit της έδωσαν στην αστυνομία κάποια από τα στοιχεία που χρειάστηκαν για να τον χρεώσουν.

Η σύζυγος του Dabate, Connie, σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Η Dabate δήλωσε στην αστυνομία ότι σκοτώθηκε από εισβολέα μετά την επιστροφή στο σπίτι από το γυμναστήριο. Ο Νταμπάτε είπε ότι είχε έρθει στο σπίτι λίγο μετά τις 9 το πρωί για να πάρει το ξεχασμένο φορητό υπολογιστή του και έκπληκτος από έναν εισβολέα που τον επιτέθηκε και τον έδεσε σε μια καρέκλα. Όταν η σύζυγός του επέστρεψε στο σπίτι από το γυμναστήριο, ο Νταμπάτε είπε ότι ο εισβολέας τον πυροβόλησε στο θάνατο με το κυνηγετικό όπλο του Νταμπάτε και στη συνέχεια τον βασανίστηκε μέχρις ότου ο Νταμπάτε ήταν σε θέση να τον επιτεθεί και να ελευθερωθεί. Κάλεσε το 911 στις 10:10 το πρωί.

Κατά τη διερεύνηση του θανάτου, η αστυνομία κατέλαβε δεδομένα από το Fitbit της Connie Dabate, δείχνοντας ότι περπάτησε 1.217 πόδια μεταξύ 9:18 και 10:10 π.μ. Η αστυνομία ήρθε να αμφισβητήσει την ιστορία του Dabate - ότι η επίθεση αυτή συνέβαινε εκείνη την εποχή και ότι η σύζυγός της είχε περπατήσει μόνο από το αυτοκίνητό της στο σπίτι - επειδή είπαν ότι δεν θα είχε ταξιδέψει πάνω από 125 πόδια εκείνη την εποχή αν η ιστορία ήταν αλήθεια.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η Dabate κλήθηκε να διαπράξει το έγκλημα μετά από να πάρει μια έγκυο φίλη. Από αυτή τη γραφή, η δίκη του συνεχίζεται.

Άλλες αξιοσημείωτες υποθέσεις

Αν και δεν είναι περιπτώσεις δολοφονίας, τα gadgets έχουν παίξει ρόλο σε άλλες νομικές διαδικασίες, όπως:

Το μέλλον: Περισσότερη τεχνολογία στην εγκληματικότητα

Αυτές οι περιπτώσεις λαμβάνουν προσοχή λόγω της καινοτομίας τους, αλλά επειδή εξελίσσονται και υιοθετούνται ευρύτερα οι τεχνολογίες αιχμής των καταναλωτών, αναμένεται να γίνουν πιο συνηθισμένες σε ποινικές έρευνες. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, γίνεται πιο έξυπνη και παράγει ολοένα πιο λεπτομερή και χρήσιμα δεδομένα. χρήσιμο τόσο για τους μέσους ανθρώπους όσο και για την αστυνομία. Με τα έξυπνα σπίτια που συλλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητές μας στο σπίτι και τα φορητά, τα smartphones και άλλα gadgets που παρέχουν αποδείξεις για το τι κάνουμε εκτός του σπιτιού, η τεχνολογία μπορεί να δυσκολέψει και να δυσκολευτεί να ξεφύγει με ένα έγκλημα.