Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο Φωτογραφία Φτηνές - Και Νομική

Μην περιμένετε στη γραμμή. σπάστε και εκτυπώστε μια φωτογραφία διαβατηρίου με δική σας!

Η απόκτηση ενός νέου διαβατηρίου μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία: να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία, να περιμένετε στην ουρά στο ταχυδρομείο και να ελπίζετε ότι έχετε όλες τις σωστές μορφές. Ευτυχώς, οι ανανεώσεις διαβατηρίων μπορούν σχεδόν πάντα να περάσουν από το ταχυδρομείο, αλλά η λήψη της σωστής φωτογραφίας εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση. Ευτυχώς, η λήψη φωτογραφίας με διαβατήριο δεν είναι πια ακριβή τώρα που σχεδόν όλοι έχουν κάμερα και πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή και εάν ακολουθήσετε μερικές οδηγίες, θα έχετε μια αποδεκτή φωτογραφία διαβατηρίου σε χρόνο μηδέν.

Οι ακόλουθες οδηγίες ισχύουν ειδικά για τα διαβατήρια των ΗΠΑ, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν η χώρα σας έχει ή όχι πρόσθετες απαιτήσεις.

Σημείωση: Αν παίρνετε το πρώτο διαβατήριό σας, ή αν είστε ανήλικος που ανανεώνει ένα, θα πρέπει να κάνετε αίτηση αυτοπροσώπως.

Πάρτε το δικό σας Διαβατήριο φωτογραφία

Ένα καλό παράδειγμα διαβατηρίου φωτογραφία. Maskot / Getty Images

Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβλέπει αιτήσεις και εγκρίσεις διαβατηρίων και παρέχει έναν κατάλογο οδηγιών για φωτογραφίες διαβατηρίου.

Προσφέρει επίσης αρκετά παραδείγματα αποδεκτών και απαράδεκτων φωτογραφιών διαβατηρίου, οπότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τελικό προϊόν σας ταιριάζει με το λογαριασμό. Οι κανόνες καταλήγουν στο να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους τελωνειακούς πράκτορες και τους συνοριακούς ελέγχους να ταιριάζουν με το πρόσωπό σας με τη φωτογραφία.

Εκτός από την αφαίρεση των κόκκινων ματιών, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την εικόνα. Στην πραγματικότητα, το κρατικό τμήμα θα απορρίψει τις εικόνες με κόκκινα μάτια, οπότε βγάλτε τον επεξεργαστή φωτογραφιών ή επιλέξτε ένα άλλο πλάνο.

Πάρτε τη φωτογραφία σας χρησιμοποιώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης (αυτό περιλαμβάνει τα καλύτερα και νεότερα smartphones) και σε καλό φυσικό φως.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δέχεται εικόνες που:

Γονείς: Εάν υποβάλλετε μια εικόνα ενός ενεργού παιδιού ή ενός παιδιού, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε μια σαφή εικόνα όταν το θέμα σας είναι ακίνητο.

Για να εκτυπώσετε τη φωτογραφία διαβατηρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οικιακό εκτυπωτή σας εάν έχετε φωτογραφικό χαρτί καλής ποιότητας. Διαφορετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε μια υπηρεσία φωτογραφίας, όπως ένα τοπικό φαρμακείο, το Target ή τη Walmart. Η FedEx και άλλες τοποθεσίες λιανικής πώλησης προσφέρουν επίσης υπηρεσίες διαβατηρίου.

Ειδικές Απαιτήσεις Φωτογραφίας Διαβατηρίου

Κλειστά τα μάτια και τα μαλλιά στο πρόσωπο θα σας πάρουν απορριφθεί. Thomas Northcut / Getty Images

Η φωτογραφία σας πρέπει να είναι:

Κάνω:

Μην:

Εξαιρέσεις και απαιτήσεις διαβατηρίων για βρέφη και παιδιά

Αφαιρέστε την πιπίλα !. Εικόνα από την Erin Vey / Getty Images

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις και ειδικές απαιτήσεις για βρέφη και μικρά παιδιά.

Ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις

Ορισμένες θρησκευτικές ή ιατρικές εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν. Mohd Akhir / EyeEm / Getty Images

Υπάρχουν εξαιρέσεις από τους κανόνες όταν πρόκειται για γυαλιά και καλύμματα κεφαλής. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τα γυαλιά σας για ιατρικούς λόγους, μπορείτε να πάρετε μια υπογεγραμμένη δήλωση για το γιατρό σας να επισυνάψετε μαζί με την αίτησή σας.

Ομοίως, αν φοράτε προστατευτικά καλύμματα για ιατρικούς σκοπούς, όπως η επιληψία, μπορείτε επίσης να υποβάλετε μια υπογεγραμμένη δήλωση από ιατρό.

Τέλος, εάν φορέσετε ένα ένδυμα για λόγους θρησκείας, όπως ένα hijab, μπορείτε να δώσετε μια υπογεγραμμένη δήλωση που δηλώνει ότι το καπέλο ή το κάλυμμα κεφαλής σας απαιτεί θρησκευτική ενδυμασία ή είναι συνήθως φορεμένο στο κοινό.

Ώρα να ταξιδέψετε

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα διασφαλίσετε ότι μπορείτε να ανανεώσετε το διαβατήριό σας - ή να πάρετε το πρώτο σας - με σχετική ευκολία. Επόμενο βήμα, ξεκινήστε να σχεδιάζετε αυτό το διεθνές ταξίδι