Πώς να μοιράζεστε αρχεία OS X Mountain Lion με τα Windows 8

Οδηγός βήμα προς βήμα για να μοιραστείτε το Mountain Lion και τα Windows

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ του OS X Mountain Lion και ενός υπολογιστή Windows 8 είναι εκπληκτικά εύκολη, αν και οι αλλαγές στα Windows 8 καθιστούν τη διαδικασία λίγο διαφορετική από ότι στα Windows 7 , Vista ή XP .

Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία ρύθμισης τόσο του υπολογιστή σας Mac όσο και του υπολογιστή σας Windows 8 για να καταστήσετε τα αρχεία Mountain Lion προσβάσιμα από τον υπολογιστή σας. Αν χρειάζεστε πρόσβαση στα αρχεία των Windows 8 στο Mac σας, έχουμε έναν άλλο οδηγό που θα σας μεταφέρει στη διαδικασία εγκατάστασης. Θα σας δείξει πώς να ρυθμίσετε την κοινή χρήση αρχείων των Windows 8, συμπεριλαμβανομένου του ορισμού των δικαιωμάτων πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τα αρχεία των Windows με το Mac.

Αυτός ο οδηγός αποτελείται από πολλά μέρη, καθένα από τα οποία θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ένα ή περισσότερα από τα βήματα που απαιτούνται για τη ρύθμιση της κοινής χρήσης αρχείων από ένα Mac που χρησιμοποιεί το OS X Mountain Lion ή από έναν υπολογιστή που εκτελεί Windows 8. Πραγματοποιήστε τα παρακάτω βήματα πριν προχωρήσετε η επόμενη.

Ας αρχίσουμε.

Τι χρειάζεστε για να μοιραστείτε τα αρχεία λιονταριών Mountain με τα Windows 8

01 από 03

Κοινή χρήση αρχείων - Ρυθμίστε το OS X σας Lion Mountain και τα Windows 8 Workgroup Names

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το OS X Mountain Lion και τα Windows 8 πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας πριν να μοιραστούν αρχεία. Το όνομα ομάδας εργασίας είναι μια μέθοδος κοινής χρήσης αρχείων που αναπτύχθηκε από τη Microsoft πριν από πολλά χρόνια.

Αρχικά, ο όρος "ομάδα εργασίας" σημείωσε μια συλλογή υπολογιστών ή άλλων συσκευών που μοιράστηκαν σε ένα δίκτυο peer-to-peer . δηλαδή, ένα δίκτυο όπου δεν υπήρχε ειδικός διακομιστής. Τα Windows επέτρεψαν σε κάθε συσκευή να είναι μέρος μιας ομάδας εργασίας. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα μπορούσατε να χωρίσετε ένα δίκτυο έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται μόνο συσκευές με το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία ρύθμισης κοινής χρήσης αρχείων είναι να επαληθεύσετε ότι το Mac και το PC έχουν τα ίδια ονόματα ομάδας εργασίας ή να αλλάξετε τα ονόματα που αντιστοιχούν, αν είναι απαραίτητο.

Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν για OS X Mountain Lion και αργά, εάν πρέπει να ορίσετε το όνομα worgroup για άλλες εκδόσεις του OS X, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις οδηγίες από την παρακάτω λίστα:

Κοινή χρήση αρχείων OS X Leopard - Ρύθμιση ονόματος ομάδας εργασίας

Κοινή χρήση αρχείων: Snow Leopard και Windows 7: Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας

Κοινή χρήση αρχείων Lion με Win 7 - Ρυθμίστε το όνομα ομάδας εργασίας του Mac σας Περισσότερα »

02 του 03

Κοινή χρήση αρχείων με τα Windows 8 - Ρύθμιση των επιλογών κοινής χρήσης αρχείων OS X Mountain Lion

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Mountain Lion προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών κοινής χρήσης αρχείων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κοινής χρήσης αρχείων με υπολογιστές με Windows χρησιμοποιώντας SMB (Server Message Block), τη φυσική μορφή που χρησιμοποιούν τα Windows.

Για να μοιραστείτε αρχεία και φακέλους στο Mac σας, θα πρέπει να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να μοιραστείτε, καθώς και να ορίσετε τα δικαιώματα πρόσβασης τους. Τα δικαιώματα πρόσβασης σάς επιτρέπουν να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει ή να κάνει αλλαγές σε ένα αρχείο ή φάκελο. Ορίζοντας τα δικαιώματα πρόσβασης, μπορείτε να δημιουργήσετε αντικείμενα, όπως κουτιά πτώσης, όπου ένας χρήστης των Windows 8 μπορεί να αποθέσει ένα αρχείο σε ένα φάκελο, αλλά δεν μπορεί να δει ή να κάνει αλλαγές σε άλλα αρχεία του συγκεκριμένου φακέλου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές κοινής χρήσης αρχείων Mac για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση βάσει χρήστη. Με αυτήν την επιλογή, αν χρησιμοποιείτε την ίδια σύνδεση στον υπολογιστή Windows 8 που χρησιμοποιείτε στο Mac σας, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία χρήστη από τον υπολογιστή με Windows .

Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να ρυθμίσετε την κοινή χρήση αρχείων Mac, ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει στη διαδικασία. Περισσότερο "

03 του 03

Κοινή χρήση αρχείων με τα Windows 8 - Πρόσβαση στα δεδομένα των ορεινών λιονταριών σας από έναν υπολογιστή με Windows 8

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με τα ονόματα των ομάδων εργασίας ρυθμισμένα και τις επιλογές κοινής χρήσης αρχείων Mac που έχετε ρυθμίσει, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε προς τον υπολογιστή σας Windows 8 και να τις διαμορφώσετε για να επιτρέψετε την κοινή χρήση αρχείων.

Η κοινή χρήση αρχείων σε έναν υπολογιστή Windows 8 είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αλλά εκπληκτικά, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων για να δείτε και να εργαστείτε με τους φακέλους των Mac που έχετε ρυθμίσει για κοινή χρήση. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο απλής πρόσβασης που βασίζεται στη διεύθυνση IP του Mac σας ή στο όνομα δικτύου του Mac σας για πρόσβαση.

Η διεύθυνση IP ή η μέθοδος ονόματος δικτύου είναι σίγουρα ένας γρήγορος τρόπος για να μοιραστείτε αυτά τα αρχεία από το Mac σας, αλλά έχει τα μειονεκτήματά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο οδηγός αυτός θα σας δείξει όχι μόνο τον τρόπο πρόσβασης στους κοινόχρηστους φακέλους σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP ή το όνομα του δικτύου σας, αλλά και τον τρόπο ενεργοποίησης των υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων των Windows 8.

Αφού ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο κοινής χρήσης αρχείων που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Είτε πρόκειται για τη μέθοδο γρήγορης διεύθυνσης IP / δικτύου ή τη μέθοδο παροχής υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων (η οποία είναι ευκολότερη στη χρήση, αλλά διαρκεί λίγο περισσότερο για την αρχική ρύθμιση), σας έχουμε καλύψει σε αυτόν τον οδηγό. Περισσότερο "