Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας OS X (OS X Mountain Lion ή αργότερα)

01 από 02

Κοινή χρήση αρχείων - Ρυθμίστε το όνομα της ομάδας εργασίας OS X Mountain Lion

Ρύθμιση ονόματος ομάδας εργασίας Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τόσο το Mac που εκτελεί το Mountain Lion είτε αργότερα και ο υπολογιστής σας Windows 8 πρέπει να έχει το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας , ώστε η κοινή χρήση αρχείων να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Μια ομάδα εργασίας είναι μέρος μιας υπηρεσίας WINS (Windows Internet Naming Service), μιας μεθόδου που χρησιμοποιεί η Microsoft για να επιτρέπει στους υπολογιστές στο ίδιο τοπικό δίκτυο να μοιράζονται πόρους.

Ευτυχώς για εμάς, η Apple συμπεριέλαβε υποστήριξη για το WINS στο OS X , οπότε χρειαζόμαστε μόνο να επιβεβαιώσουμε μερικές ρυθμίσεις, ή να κάνουμε μια αλλαγή, για να μπορέσουμε να δούμε τα δύο συστήματα στο δίκτυο.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να ρυθμίσετε τα ονόματα των ομάδων εργασίας τόσο στο Mac όσο και στον υπολογιστή σας. Αν και τα βήματα που περιγράφονται είναι ειδικά για OS X Mountain Lion και Windows 8, η διαδικασία είναι παρόμοια για τις περισσότερες εκδόσεις αυτών των OS. Μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες για προηγούμενες εκδόσεις και των δύο OS σε αυτούς τους οδηγούς:

Κοινή χρήση αρχείων OS X Lion με υπολογιστές με Windows 7

Πώς να μοιράζεστε αρχεία των Windows 7 με OS X 10.6 (Snow Leopard)

Ρυθμίστε το όνομα ομάδας εργασίας στο OS X

Η Apple έθεσε το προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας στο OS X για να ... περιμένει ... WORKGROUP. Αυτό είναι το ίδιο προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας που ορίστηκε από τη Microsoft στο λειτουργικό σύστημα Windows 8, καθώς και πολλές προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Έτσι, αν δεν έχετε κάνει ποτέ αλλαγές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δικτύωσης του Mac ή του υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Αλλά προτείνω οπωσδήποτε να ανοίξετε, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσετε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος και θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με το Mac OS X Mountain Lion και τα Windows 8.

Επιβεβαιώστε το όνομα ομάδας εργασίας

  1. Εκκινήστε τις προτιμήσεις συστήματος επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock.
  2. Όταν ανοίξει το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο, το οποίο βρίσκεται στην ενότητα Internet & Wireless.
  3. Στη λίστα των θυρών δικτύου στα αριστερά, θα δείτε ένα ή περισσότερα στοιχεία με μια πράσινη κουκκίδα δίπλα σε αυτήν. Αυτές είναι οι τρέχουσες ενεργές συνδέσεις δικτύου σας. Μπορείτε να έχετε περισσότερες από μία ενεργές θύρες δικτύου, αλλά ενδιαφέρουμε μόνο εκείνη που φέρει μια πράσινη κουκκίδα και είναι πιο κοντά στην κορυφή της λίστας. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη θύρα δικτύου. για τους περισσότερους από εμάς, θα είναι είτε Wi-Fi είτε Ethernet.
  4. Επισημάνετε την ενεργή προεπιλεγμένη θύρα δικτύου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους" στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου.
  5. Στο αναπτυσσόμενο φύλλο που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα WINS.
  6. Εδώ θα δείτε το όνομα NetBIOS για το Mac σας και, το πιο σημαντικό, το όνομα της ομάδας εργασίας. Το όνομα ομάδας εργασίας πρέπει να ταιριάζει με το όνομα της ομάδας εργασίας στον υπολογιστή Windows 8. Αν δεν συμβαίνει, θα χρειαστεί να αλλάξετε είτε το όνομα στο Mac σας είτε το όνομα στον υπολογιστή σας.
  7. Εάν το όνομα της ομάδας εργασίας Mac σας ταιριάζει με αυτό που υπάρχει στον υπολογιστή σας, τότε το σύνολο σας.

Αλλαγή ονόματος ομάδας εργασίας στο Mac σας

Επειδή οι τρέχουσες ρυθμίσεις δικτύου της Mac είναι ενεργές, θα κάνουμε ένα αντίγραφο των ρυθμίσεων δικτύου, θα επεξεργαστούμε το αντίγραφο και στη συνέχεια θα ενημερώσουμε τον Mac να χρησιμοποιήσει τις νέες ρυθμίσεις. Κάνοντας αυτό τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε τη σύνδεση δικτύου σας, ακόμη και κατά την επεξεργασία των ρυθμίσεων. Αυτή η μέθοδος τείνει επίσης να αποτρέψει κάποια προβλήματα που μπορεί μερικές φορές να προκύψουν κατά την επεξεργασία παραμέτρων ζωντανών δικτύων.

  1. Μεταβείτε στο παράθυρο προτιμήσεων δικτύου, όπως κάνατε στην ενότητα "Επιβεβαίωση ομάδας εργασίας" παραπάνω.
  2. Στο αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία, σημειώστε το τρέχον όνομα τοποθεσίας, το οποίο πιθανότατα είναι αυτόματο.
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία και επιλέξτε Επεξεργασία τοποθεσιών.
  4. Εμφανίζεται μια λίστα με τις τρέχουσες τοποθεσίες δικτύου . Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το όνομα θέσης που σημειώσατε παραπάνω (μπορεί να είναι το μόνο στοιχείο που αναγράφεται). Κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτού τροχού στο κάτω τμήμα του παραθύρου και επιλέξτε Διπλότυπο τοποθεσίας. Η νέα τοποθεσία θα έχει το ίδιο όνομα με την αρχική τοποθεσία, με τη λέξη "αντίγραφο" που προσαρτάται σε αυτήν. για παράδειγμα, αυτόματη αντιγραφή. Μπορείτε να αποδεχτείτε το προεπιλεγμένο όνομα ή να το αλλάξετε, αν προτιμάτε.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος. Παρατηρήστε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία εμφανίζει τώρα το όνομα της νέας τοποθεσίας σας.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους", κοντά στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου προτιμήσεων δικτύου.
  7. Στο αναπτυσσόμενο φύλλο που ανοίγει, επιλέξτε την καρτέλα WINS. Τώρα που εργαζόμαστε σε ένα αντίγραφο των ρυθμίσεων τοποθεσίας μας, μπορούμε να εισάγουμε το νέο όνομα ομάδας εργασίας.
  8. Στο πεδίο Ομάδα εργασίας, εισαγάγετε το νέο όνομα ομάδας εργασίας. Θυμηθείτε, πρέπει να είναι το ίδιο με το όνομα της ομάδας εργασίας στον υπολογιστή Windows 8. Μην ανησυχείτε για την περίπτωση των γραμμάτων. αν εισαγάγετε πεζά ή κεφαλαία γράμματα, τόσο το Mac OS X όσο και το Windows 8 θα αλλάξουν τα γράμματα σε όλες τις κεφαλαία γράμματα.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή. Η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα πέσει, η νέα τοποθεσία που μόλις δημιουργήσατε με το νέο όνομα ομάδας εργασίας θα αλλάξει και η σύνδεση δικτύου θα αποκατασταθεί.

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2012

Ενημερώθηκε: 10/16/2015

02 του 02

Ρυθμίστε το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows 8

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ των δύο πλατφορμών, ο υπολογιστής σας Windows 8 πρέπει να έχει το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας με αυτό του Mac σας. Η Microsoft και η Apple χρησιμοποιούν το ίδιο προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας: WORKGROUP. Πιασμένοι, ε; Αν δεν έχετε κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις δικτύου, μπορείτε να παραλείψετε αυτήν τη σελίδα. Αλλά σας ενθαρρύνω να το διαβάσετε ούτως ή άλλως, και για να επιβεβαιώσετε ότι το όνομα της ομάδας εργασίας έχει ρυθμιστεί σωστά και να εξοικειωθείτε περισσότερο με την πλοήγηση στις ρυθμίσεις των Windows 8.

Επιβεβαιώστε το όνομα ομάδας εργασίας των Windows 8

Ανεξάρτητα από το πώς ήρθατε εδώ, θα πρέπει να δείτε την επιφάνεια εργασίας, με το παράθυρο System να είναι ανοιχτό. Στην ενότητα Όνομα υπολογιστή, τομέα και ομάδα εργασίας, θα δείτε το τρέχον όνομα ομάδας εργασίας. Αν είναι ταυτόσημο με το όνομα της ομάδας εργασίας στο Mac σας, μπορείτε να παραλείψετε την υπόλοιπη σελίδα. Διαφορετικά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Αλλαγή ονόματος ομάδας εργασίας Windows 8

  1. Με το παράθυρο του συστήματος ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων στην ενότητα Όνομα υπολογιστή, τομέα και ομάδα εργασίας.
  2. Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες συστήματος.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Όνομα υπολογιστή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή.
  5. Στο πεδίο Ομάδα εργασίας, εισαγάγετε το νέο όνομα ομάδας εργασίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  6. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου, καλωσορίζοντάς σας στη νέα ομάδα εργασίας. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  7. Τώρα θα σας ειπωθεί ότι πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  8. Κλείστε τα διάφορα παράθυρα που είναι ανοικτά και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Τι έπεται?

Τώρα που έχετε εξασφαλίσει ότι το Mac που εκτελεί OS X Mountain Lion και ο υπολογιστής σας που εκτελεί τα Windows 8 χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στη ρύθμιση των υπόλοιπων επιλογών κοινής χρήσης αρχείων.

Αν σκοπεύετε να μοιραστείτε τα αρχεία Mac σας με έναν υπολογιστή με Windows, μεταβείτε σε αυτόν τον οδηγό:

Πώς να μοιράζεστε αρχεία OS X Mountain Lion με τα Windows 8

Αν θέλετε να μοιραστείτε τα αρχεία των Windows 8 με Mac, ρίξτε μια ματιά στα εξής:

Κοινή χρήση αρχείων - Windows 8 στο OS X Mountain Lion

Και αν θέλετε να κάνετε και τα δύο, ακολουθήστε τα βήματα και στους δύο παραπάνω οδηγούς.

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2012

Ενημερώθηκε: 10/16/2015