Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας iCloud Keychain και τον αριθμό τηλεφώνου επαλήθευσης

Το παράθυρο προτιμήσεων iCloud είναι το κλειδί για τη διαχείριση των ρυθμίσεων του πληκτρολογίου σας

Εάν χρησιμοποιείτε το iCloud Keychain για να αποθηκεύσετε τις συνδέσεις σας, τους κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών , τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών, τους κωδικούς πρόσβασης εφαρμογών και τους κωδικούς πρόσβασης φόρμας ιστού, ίσως θέλετε να αλλάζετε τον κώδικα ασφαλείας iCloud Keychain σε τακτική βάση, ως μέρος ενός ασφαλούς σχεδίου ασφάλειας για την προστασία όλων των ηλεκτρονικές πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τον τηλεφωνικό αριθμό που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας iCloud Keychain αν αλλάξετε ποτέ τις υπηρεσίες ή τις συσκευές τηλεφώνου.

Η διαχείριση αυτών των βασικών μέτρων ασφαλείας για την υπηρεσία iCloud Keychain είναι αρκετά απλή, αλλά η θέση αυτών των επιλογών φαίνεται να είναι μια περίπτωση κρυμμένων χαρακτηριστικών με καθαρή όραση.

Σε αντίθεση με κάποιες συστάσεις που διάβασα, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το μπρελόκ ή να ξεκινήσετε από την αρχή για να εκτελέσετε αυτές τις ενημερώσεις. Το μυστικό, αν μπορείτε να το ονομάσετε μυστικό, είναι να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud για να διαχειριστείτε όλες τις ρυθμίσεις του λογαριασμού iCloud, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την πρόσβαση στο keychain.

Ενημερώστε τον αριθμό τηλεφώνου σας με μπρελόκ

Αυτό είναι μακράν το πιο εύκολο κομμάτι των στοιχείων keychain για να αλλάξετε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να αλλάξετε έναν αριθμό τηλεφώνου, αλλά ανεξάρτητα από τον λόγο, το iCloud Keychain πρέπει να διαθέτει έναν ενημερωμένο αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί όταν θέλετε να παραχωρήσετε σε μια συσκευή Mac ή iOS πρόσβαση στα δεδομένα του keychain.

Καθώς εργάζεστε με τις παρακάτω οδηγίες, παρατηρήστε ότι η Apple άλλαξε όπου έχει πρόσβαση ο τηλεφωνικός αριθμός Keychain μεταξύ του OS X Mavericks και του OS X Yosemite .

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple .
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud .
  3. Στη λίστα των υπηρεσιών iCloud, θα πρέπει να δείτε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Keychain . Μην καταργήσετε την επιλογή του στοιχείου Keychain . απλά βεβαιώνεστε ότι το Mac που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί την υπηρεσία iCloud Keychain. Εάν όχι, θα χρειαστεί να μετακινηθείτε σε έναν από τους Mac που έχει ήδη ρυθμιστεί για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία.

OS X Mavericks

  1. Στην αριστερή πλαϊνή μπάρα του παραθύρου προτιμήσεων iCloud , κάντε κλικ στο κουμπί Στοιχεία λογαριασμού .
  2. Στο πεδίο Αριθμός επαλήθευσης , πληκτρολογήστε τον νέο αριθμό τηλεφώνου με ενεργοποίηση SMS και κάντε κλικ στο OK .

OS X Yosemite και αργότερα

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές που σχετίζεται με το στοιχείο της υπηρεσίας Keychain .
  2. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Αριθμός επαλήθευσης για να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου ασφαλείας. Θυμηθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου πρέπει να συσχετιστεί με ένα τηλέφωνο με δυνατότητα SMS. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Ο ενημερωμένος αριθμός τηλεφώνου θα χρησιμοποιηθεί τώρα για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας, όταν θέλετε να επιτρέψετε σε μια νέα συσκευή Mac ή iOS να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του πληκτρολογίου σας.

Αλλάξτε τον Κώδικα Ασφάλειας Keychain του iCloud

Υπάρχουν δύο λόγοι που ίσως θέλετε να αλλάξετε τον κώδικα ασφαλείας iCloud Keychain ως ενημερωμένη ρουτίνα για να εξασφαλίσετε την μέγιστη ασφάλεια των ηλεκτρονικών σας δεδομένων ή επειδή φοβάστε ότι κάποιος χρησιμοποίησε τον κωδικό ασφαλείας keychain για να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την αλλαγή του κωδικού ασφαλείας. Το πρώτο υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε ένα Mac που έχει ήδη ρυθμιστεί για χρήση του iCloud Keychain. Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος αλλαγής του κωδικού ασφαλείας. Σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στον κώδικα ασφαλείας χωρίς να χάσετε οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud Keychain.

Η δεύτερη μέθοδος σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης iCloud Keychain από οποιοδήποτε Mac που έχετε ρυθμίσει με ένα λογαριασμό iCloud , αλλά δεν έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία iCloud Keychain. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό ασφαλείας, αλλά αναγκάζει επίσης τα δεδομένα iCloud Keychain να επαναρυθμιστούν, χάνοντας έτσι όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα του keychain. Αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται εκτός κι αν νιώθετε ότι πρέπει να επαναφέρετε αμέσως το μπρελόκ σας, ίσως λόγω ενός χαμένου ή κλεμμένου Mac ή την ανακάλυψη ότι κάποιος έχει αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του keychain.

Μέθοδος 1: Η προτιμώμενη μέθοδος αλλαγής ενός κώδικα ασφαλείας iCloud

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα Mac στον οποίο έχει δοθεί πρόσβαση στο iCloud Keychain:

  1. Επιλέξτε System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple ή κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στο Dock .
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud .
  3. Το παράθυρο iCloud θα ανοίξει και θα εμφανίσει μια λίστα με τις διαθέσιμες υπηρεσίες iCloud. Θα πρέπει να δείτε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Keychain . Μην καταργήσετε την επιλογή του στοιχείου Keychain . απλά βεβαιώνεστε ότι το Mac που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί την υπηρεσία iCloud Keychain.

Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας OS X Mavericks

Αφού επιβεβαιώσετε ότι το Mac που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή σχετίζεται με το iCloud Keychain σας, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας.

  1. Από το παράθυρο προτιμήσεων iCloud , κάντε κλικ στο κουμπί Στοιχεία λογαριασμού .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού ασφαλείας .
  3. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό ασφαλείας ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη. Για έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ισχυρότερου κώδικα ασφαλείας, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση του πληκτρολογίου iCloud Keychain στο Mac σας , σελίδες 3 έως 6.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε την αλλαγή του κωδικού ασφαλείας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το φύλλο στοιχείων iCloud Account Details .
  5. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, ζητώντας τον κωδικό σας Apple ID . Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο OK .
  6. Το iCloud θα ενημερώσει τις πληροφορίες. Μπορείτε να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος μόλις επιστρέψει το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας OS X Yosemite και αργότερα

Στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud, βρείτε το στοιχείο Keychain .

Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές που σχετίζεται με το στοιχείο Keychain .

Στο φύλλο που πέφτει κάτω, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού ασφαλείας .

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στον οδηγό Ρύθμιση του iCloud Keychain στο Mac σας .

Μέθοδος 2: Επαναφορά στοιχείων iCloud Keychain, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα ασφαλείας

Προειδοποίηση: Αυτή η μέθοδος θα προκαλέσει την αντικατάσταση όλων των δεδομένων κλειδιού που είναι αποθηκευμένα στο νέφος από τα δεδομένα των μαρκών που είναι αποθηκευμένα στο Mac που χρησιμοποιείτε. Οποιαδήποτε συσκευή Mac ή iOS που έχει ρυθμιστεί αυτήν τη στιγμή για χρήση του iCloud Keychain θα πρέπει να ρυθμιστεί ξανά.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple .
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud .
  3. Στη λίστα των υπηρεσιών iCloud , το στοιχείο Keychain δεν πρέπει να έχει ήδη ένα σημάδι επιλογής. Αν έχει ένα σημάδι ελέγχου, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού ασφαλείας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο 1, παραπάνω.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Keychain .
  5. Στο αναπτυσσόμενο φύλλο που εμφανίζεται, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  6. Ένα νέο φυλλομετρικό φύλλο θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό ασφαλείας ή να ζητήσετε έγκριση για να ρυθμίσετε το iCloud Keychain σε αυτό το Mac. Κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση κώδικα .
  7. Θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τον κώδικα ασφαλείας iCloud. Αντί να εισαγάγετε έναν κώδικα, κάντε κλικ στο κείμενο Forgot Code , ακριβώς κάτω από το πεδίο Security Code .
  8. Θα εμφανιστεί ένα φύλλο που σας προειδοποιεί ότι ο κωδικός ασφαλείας iCloud ή η επαλήθευση από άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί iCloud Keychain απαιτείται για να ρυθμίσετε αυτό το Mac για πρόσβαση με κλειδί. Για να συνεχίσετε τη διαδικασία επαναφοράς, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κλειδιού .
  1. Θα δείτε μια τελευταία προειδοποίηση: "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επαναφέρετε το iCloud Keychain; Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται στο iCloud θα αντικατασταθούν από αυτούς σε αυτό το Mac και θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν νέο κώδικα ασφαλείας iCloud. κατεστραμένος." Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά του iCloud Keychain για να διαγράψετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης που αποθηκεύονται στο iCloud.
  2. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό ασφαλείας ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη. Για έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ισχυρότερου κώδικα ασφαλείας, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση του πληκτρολογίου iCloud Keychain στο Mac σας, σελίδες 3 έως 6.
  3. Μπορείτε να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Αυτά είναι τα βασικά της διαχείρισης ενός λογαριασμού iCloud Keychain.