Πώς να γράψετε έναν εντυπωσιακό προγραμματιστή για εφαρμογές για κινητά

Με τον υπάρχοντα ανταγωνισμό σε κάθε φανταστικό τομέα σήμερα, η σκάλισμα της δικής σας θέσης μπορεί να γίνει αρκετά δουλειά. Η βιομηχανία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, η οποία θεωρήθηκε αποκλειστική πριν από μερικά χρόνια, έχει επίσης κορεστεί με όλο και περισσότερους προγραμματιστές που επιθυμούν να έρθουν κάθε μέρα και να κάνουν το σήμα τους στο εμπόριο. Τούτο συμβαίνει, πώς μπορείτε να πάρετε την εργασία προγραμματιστή που επιθυμείτε; Το πρώτο βήμα που μπορείτε να πάρετε για να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας είναι ένα όνειρο βιογραφικό με το οποίο μπορείτε να πάτωμα πιθανών εργοδότες σας. Αυτό το άρθρο σάς προσφέρει μια αναλυτική αναλυτική ενότητα σχετικά με τη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος του προγραμματιστή.

Δυσκολία: Εύκολη

Απαιτείται χρόνος: Λίγες ώρες

Εδώ είναι πώς:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις δεξιότητες των προγραμματιστών εφαρμογών σας, την προηγούμενη εμπειρία, τις θέσεις που κρατήσατε προηγουμένως και ούτω καθεξής, καθώς και μια λίστα με συστάσεις που λάβατε, όπως και όταν ισχύει. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις "Δεξιότητες", καθώς αυτό ακριβώς θα αναζητήσουν οι πιθανοί εργοδότες σας.
  2. Αν και είναι σημαντικό να αναφέρετε τα ακαδημαϊκά προσόντα σας, γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να πάρει την πρώτη θέση στα βιο-δεδομένα σας, εκτός και αν εργάζεστε σε κάποιο είδος σούπερ εξειδικευμένου χώρου. Η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι κάτι που είναι δυναμικό και πάντα μεταβαλλόμενο. Ως εκ τούτου, το προηγούμενο πιστοποιητικό κολέγιο σας δεν πρόκειται πραγματικά να κρατήσει νερό. Στην πραγματικότητα, πολλοί διαχειριστές μίσθωσης προτιμούν να το βλέπουν ως την τελευταία καρτέλα στη λίστα σας.
  3. Δώστε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το παρελθόν ιστορικό εργασίας σας. Πρόκειται για ένα σπαθί με διπλό χείλος. Αν έχετε κολλήσει πολύ καιρό σε μια συγκεκριμένη εταιρεία πληροφορικής, ο δυνητικός εργοδότης σας μπορεί να το αντιληφθεί ως έλλειψη δυναμισμού ή αποτελεσματικότητας από την πλευρά σας. Από την άλλη πλευρά, εάν αναφέρετε υπερβολικά πολλές βραχυπρόθεσμες εργασίες, μπορεί να φανεί ότι δεν έχετε πίστη σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία. Αναφέρατε το ιστορικό εργασίας σας και δώστε σαφείς λεπτομέρειες για τις προηγούμενες εργασίες σας για βραχυπρόθεσμα προγραμματιστές , εξηγώντας γιατί ήταν βραχύβια.
  1. Συνήθως, ένα βιογραφικό περιέχει μια περίληψη και μια αντικειμενική ενότητα. Η περίληψη δεν έχει καμία πρακτική χρήση σε αυτόν τον κλάδο. Μια δήλωση όπως "10 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά" δεν υποδηλώνει με κανένα τρόπο το δικό σας ειδικό πεδίο. Ακόμη και ο στόχος μπορεί να μην βρει μια θέση στο βιογραφικό σας αν ψάχνετε μόνο για μια "αναβαθμισμένη" θέση στην εργασία σας. Φυσικά, μπορείτε να συμπεριλάβετε το στόχο σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε κομμάτια και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με μια διαφορετική πτυχή της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, προγραμματισμού και ούτω καθεξής.
  2. Ποτέ μην συμπεριλάβετε πτυχές όπως η εθνικότητα, η εθνικότητα, η θρησκεία, η οικογενειακή κατάσταση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός στο βιογραφικό σας έργο. Οι διαχειριστές μίσθωσης δεν αισθάνονται ποτέ άνετοι με τέτοιες απορίες και θεωρείται επίσης παράνομη στις περισσότερες χώρες να κάνουν διακρίσεις βάσει τέτοιων ζητημάτων. Αυτές και άλλες πληροφορίες πιθανόν να μοιράζονται μετά την πρόσληψή σας και είναι γενικά άνετες με τον νέο εργοδότη σας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα βιο-δεδομένα σας είναι καλά διαμορφωμένα και εύκολα στα μάτια. Χρησιμοποιήστε μια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται συνήθως από όλες τις υπολογιστικές συσκευές. Οι καλύτερες επιλογές θα ήταν οι Times Roman, Verdana, Ariel, Helvetica και Calibri. Δοκιμάστε και αποφύγετε τις γραμματοσειρές φαντασίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, διαστήστε το έγγραφό σας έτσι ώστε να μην φαίνεται γεμάτο. Θυμηθείτε, η αναγνωσιμότητα είναι εξαιρετικά σημαντική εδώ.
  1. Το ιδανικό μήκος του βιογραφικού σας πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 4 σελίδων. Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε τα βιολογικά σας δεδομένα μεγαλύτερα ή μικρότερα από αυτό του προτύπου. Φυσικά, σε περίπτωση που είστε τα είδη που εργάζονται σε βραχυπρόθεσμα έργα, το βιογραφικό σας σημείωμα θα μπορούσε να καταλήξει να διαρκεί περισσότερο. Θα καταλήξετε υπέρ σας εάν θα μπορούσατε να δείξετε αύξηση της ευθύνης με κάθε επόμενη δουλειά - αυτό θα εντυπωσιάσει τον πιθανό εργοδότη σας. Ό, τι κι αν κάνετε, φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες, διατηρώντας ταυτόχρονα και συνοπτική.
  2. Ανακαλύψτε τις γνώσεις σας για ορισμένες ασυνήθιστες και λιγότερο χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες. Αν και είναι σημαντικό να είστε σε θέση να εργαστείτε με τις επικρατούσες τεχνολογίες, οι ασυνήθιστες γλώσσες και οι τεχνολογίες προγραμματισμού σας προσφέρουν αυτό το πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων.

Συμβουλές:

  1. Ελέγξτε το έγγραφό σας για ορθογραφικά και γραμματικά σφάλματα προτού το υποβάλλετε στην εταιρεία ενοικίασης . Διαφορετικά, θα μπορούσε να "καταστήσει" καταστροφή για σας!
  2. Προσπαθήστε να κάνετε τον προγραμματιστή σας να ξαναρχίσει μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση για τις εταιρείες μίσθωσης. Προσφέρετε στον δυνητικό εργοδότη κάτι εξαιρετικό - δώστε στο βιογραφικό σας μια διαφορετική φωνή. Αυτό θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από το υπόλοιπο πλήθος.
  3. Συνδέστε την εμπειρία σας με τις ικανότητές σας. Για παράδειγμα, αν έχετε αναγράψει τη γλώσσα C # ως ειδικότητα σας, τότε καταγράψτε και την εργασιακή εμπειρία με το C #. Διαφορετικά, το βιογραφικό σας δεν θα καταφέρει να εντυπωσιάσει την εταιρεία μίσθωσης.
  4. Μην φοβάστε να αποκαλύψετε την περίεργη πλευρά σας μέσω του βιογραφικού σας. Παρουσιάζοντας όλα τα επιτεύγματά σας, καταστήστε την εταιρεία ενοικίασης να δει εκείνη την ειδική σπίθα μέσα σας. Καταγράψτε τις μοναδικές δεξιότητες προγραμματισμού ή μάρκετινγκ . Αφήστε την αγάπη σας για το σκάφος σας να λάμψει μέσα από το βιογραφικό σας.
  5. Συμπεριλάβετε άλλα ενδιαφέροντα και χόμπι στο βιογραφικό σημείωμα του προγραμματιστή σας, μόνο αν σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τη δουλειά σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να είστε εθισμένος στα ταξίδια. Αλλά αν έχετε επίσης αναπτύξει μια εφαρμογή εντοπισμού θέσης ή καταγραφής που ήταν κατά κάποιο τρόπο διαφορετική από τις άλλες στην αγορά, συμπεριλάβετε και αυτή.
      • Συμβουλές συνέντευξης εργασίας για προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά
  1. Διαθέσιμες θέσεις για προγραμματιστές για κινητά