Πώς να ρυθμίσετε μια συσκευή Bluetooth σε έναν υπολογιστή

Οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές και υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες Bluetooth . Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη των ασύρματων ηχείων, των ακουστικών , των συσκευών παρακολούθησης γυμναστικής, των πληκτρολογίων, των trackpads και των ποντικιών με τον υπολογιστή σας. Για να λειτουργήσει μια συσκευή Bluetooth, πρέπει πρώτα να καταστήσετε την ασύρματη συσκευή ανακαλύφτη και στη συνέχεια να την αντιστοιχίσετε με τον υπολογιστή σας. Η διαδικασία αντιστοίχισης διαφέρει ανάλογα με το τι συνδέετε με τον υπολογιστή σας.

01 από 03

Σύνδεση συσκευών σε υπολογιστές με ενσωματωμένες δυνατότητες Bluetooth

SrdjanPav / Getty Images

Για να συνδέσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο , ποντίκι ή παρόμοια συσκευή με τον υπολογιστή σας στα Windows 10, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ενεργοποιήστε το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή παρόμοια συσκευή για να την καταστήσετε ανιχνεύσιμη.
  2. Στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Συσκευές > Bluetooth .
  3. Ενεργοποιήστε το Bluetooth και επιλέξτε τη συσκευή σας.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ζεύγος και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

02 του 03

Πώς να συνδέσετε ακουστικά, ηχεία ή άλλη συσκευή ήχου

amnachphoto / Getty Images

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε τις συσκευές ήχου ποικίλλει. Ελέγξτε την τεκμηρίωση που συνοδεύει τη συσκευή ή στον ιστότοπο του κατασκευαστή για συγκεκριμένες οδηγίες. Επειτα:

  1. Ενεργοποιήστε το ακουστικό Bluetooth, το ηχείο ή άλλη συσκευή ήχου και κάντε την εντοπισμένη ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Στη γραμμή εργασιών του υπολογιστή σας, επιλέξτε Κέντρο δράσης > Bluetooth για να ενεργοποιήσετε το Bluetooth στον υπολογιστή σας, εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.
  3. Επιλέξτε Connect > όνομα συσκευής και ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες που φαίνεται να συνδέουν τη συσκευή με τον υπολογιστή σας.

Μετά τη σύζευξη μιας συσκευής με τον υπολογιστή σας, συνήθως επανασυνδέεται αυτόματα όποτε οι δύο συσκευές βρίσκονται στην εμβέλεια μεταξύ τους, υποθέτοντας ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο.

03 του 03

Σύνδεση συσκευών σε υπολογιστές χωρίς ενσωματωμένες δυνατότητες Bluetooth

pbombaert / Getty Images

Οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν έρθει πάντα έτοιμοι για Bluetooth. Οι υπολογιστές χωρίς ενσωματωμένες δυνατότητες Bluetooth αλληλεπιδρούν με ασύρματες συσκευές Bluetooth με τη βοήθεια ενός μικρού δέκτη που συνδέεται σε μια θύρα USB στον υπολογιστή.

Ορισμένες συσκευές Bluetooth στέλνουν με τους δικούς τους δέκτες που συνδέονται στο φορητό υπολογιστή, αλλά πολλές ασύρματες συσκευές δεν έρχονται με τους δικούς τους δέκτες. Για να τα χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα δέκτη Bluetooth για τον υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι έμποροι ηλεκτρονικών ειδών φέρουν αυτό το ανέξοδο στοιχείο. Ακολουθεί ο τρόπος ρύθμισης ενός στα Windows 7:

  1. Τοποθετήστε το δέκτη Bluetooth σε θύρα USB.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο συσκευών Bluetooth στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν το εικονίδιο δεν εμφανίζεται αυτόματα, κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα επάνω για να αποκαλύψετε το σύμβολο Bluetooth.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη συσκευής . Ο υπολογιστής θα αναζητήσει οποιεσδήποτε συσκευές που μπορούν να εντοπιστούν.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση ή Ζεύγος στη συσκευή Bluetooth (ή ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το καταστήσετε εντοπισμένο). Η ασύρματη συσκευή έχει συχνά μια ενδεικτική λυχνία που αναβοσβήνει όταν είναι έτοιμη για σύνδεση με τον υπολογιστή.
  5. Επιλέξτε το όνομα της συσκευής Bluetooth στους υπολογιστές για να ανοίξετε την οθόνη Add a Device ( Πρόσθεση συσκευής ) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) .
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την αντιστοίχιση της συσκευής με τον υπολογιστή.