Τι είναι ο κωδικός πρόσβασης ιδιοκτήτη PDF;

Ορισμός κωδικού πρόσβασης κατόχου PDF & Πώς να ξεκλειδώσετε ένα αρχείο PDF

Ένας κωδικός πρόσβασης κατόχου PDF είναι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείται για τον ορισμό ορισμένων περιορισμών εγγράφων (περισσότερα για τα παρακάτω) στα αρχεία PDF .

Στο Adobe Acrobat, ο κωδικός πρόσβασης του κατόχου PDF ονομάζεται κωδικός πρόσβασης αλλαγών . Ανάλογα με τον αναγνώστη PDF ή τον συγγραφέα που χρησιμοποιείτε μπορείτε επίσης να δείτε αυτό που αναφέρεται ως κωδικός πρόσβασης PDF, κωδικός πρόσβασης περιορισμού ή κύριος κωδικός πρόσβασης PDF .

Τι κάνει ο κωδικός πρόσβασης ιδιοκτήτη PDF;

Από την τελευταία έκδοση PDF, οι περιορισμοί εγγράφων που έχουν δημιουργηθεί με έναν κωδικό πρόσβασης κατόχου μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Ανάλογα με τον συγγραφέα PDF που χρησιμοποιείτε, μερικά από τα οποία παρατίθενται στην επόμενη ενότητα παρακάτω, θα πρέπει να μπορείτε να επιτρέπετε ορισμένους περιορισμούς κατά την παρεμπόδιση άλλων.

Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αντιγραφή κειμένου και εικόνων, αλλά να ενεργοποιήσετε την εκτύπωση, χρήσιμο αν θέλετε να διανείμετε ένα PDF αλλά θέλετε να αποθαρρύνετε την αναπαραγωγή τμημάτων της δουλειάς σας.

Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν μόνο μερικοί από τους περιορισμούς ή αν υπάρχουν όλοι, θα πρέπει να παρέχετε ό, τι αναγνώστη PDF χρησιμοποιείτε με τον κωδικό αλλαγής δικαιωμάτων πριν να σας δοθεί πλήρης, απεριόριστη πρόσβαση στο PDF .

Πώς να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης ιδιοκτήτη PDF

Υπάρχουν πολλά ελεύθερα προγράμματα που υποστηρίζουν περιορισμούς PDF μέσω ρύθμισης κωδικού πρόσβασης κατόχου PDF.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τους δημιουργούς του PDF όπως το PDF24 Creator και το PDFCreator, καθώς και άλλα δωρεάν εργαλεία PDF όπως το PDFill Free PDF Tools (μέσω της επιλογής κρυπτογράφησης / αποκρυπτογράφησης) και το PrimoPDF.

Κάθε συγγραφέας PDF θα έχει μια διαφορετική διαδικασία για να το κάνει αυτό στα αντίστοιχα προγράμματα, αλλά δεδομένου ότι η δυνατότητα να γίνει αυτό κατά πρώτο λόγο παρέχεται μέσω του προτύπου PDF, όλοι θα είναι αρκετά παρόμοια με τους περισσότερους τρόπους.

Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να ανοίξει ένα PDF;

Εκτός από τη χρήση κωδικού πρόσβασης ιδιοκτήτη PDF για να περιορίσετε τι μπορεί να γίνει σε ένα ανοιχτό αρχείο PDF, μπορείτε ακόμη και να εμποδίσετε κάποιον να ανοίξει το PDF καθόλου. Αυτό είναι σωστό - μπορείτε πραγματικά να κλειδώσετε ένα αρχείο PDF τόσο σφιχτά ώστε ένας κωδικός πρόσβασης είναι απαραίτητος για να δείτε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα καθόλου.

Επειδή ένας κωδικός πρόσβασης κατόχου PDF δεν περιορίζει το άνοιγμα ενός αρχείου PDF, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης χρήστη PDF για να παρέχετε ασφάλεια "εγγράφου ανοικτή" σε αρχεία PDF.

Ορισμένα από τα προγράμματα PDF για τα οποία έχω ήδη μιλήσει θα σας επιτρέψουν επίσης να ενεργοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης χρήστη για να εξασφαλίσετε ότι το PDF δεν θα ανοίξει.

Πώς να ανακτήσετε, να καταργήσετε ή να ξεκλειδώσετε ένα PDF που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης χρήστη που χρησιμοποιήσατε για τη διασφάλιση ενός αρχείου PDF, υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία που μπορούν είτε να ανακτήσουν τον κωδικό πρόσβασης για εσάς είτε να τα καταργήσετε εντελώς.

Δείτε τη λίστα δωρεάν εργαλείων κατάργησης κωδικού πρόσβασης PDF για μια σειρά προγραμμάτων που θα σας επιτρέψουν να ξεκλειδώσετε ένα PDF, αφαιρώντας πλήρως τα δικαιώματα, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση στο προηγουμένως περιορισμένο αρχείο PDF.