Πώς να βρείτε παλιούς ιστότοπους και να αναζητήσετε προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες στο Google

Βρήκατε το τέλειο αποτέλεσμα αναζήτησης μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας; Οι πληροφορίες άλλαξαν πρόσφατα; Ο φόβος όχι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα αναζήτησης αναζήτησης Google για να βρείτε μια αποθηκευμένη εικόνα της σελίδας και να βρείτε ακόμα τις ακριβείς πληροφορίες που χρειάζεστε.

Καθώς η Google ευθυγραμμίζει ιστοσελίδες, διατηρεί στιγμιότυπο των περιεχομένων της σελίδας, γνωστή ως προσωρινά αποθηκευμένη σελίδα. Οι διευθύνσεις URL ενημερώνονται περιοδικά με νέες αποθηκευμένες εικόνες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά:

  1. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στη διεύθυνση URL του επιθυμητού όρου αναζήτησης.
  2. Επιλέξτε Cached . (Οι επιλογές σας πρέπει να είναι προσωρινά αποθηκευμένες και παρόμοιες .)

Κάνοντας κλικ στο δεσμευμένο σύνδεσμο συχνά θα εμφανίζεται η σελίδα όπως είχε τελευταία indexed στο Google, αλλά με τις λέξεις-κλειδιά αναζήτησης σας επισημαίνονται. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν θέλετε να βρείτε μια συγκεκριμένη πληροφορία χωρίς να χρειάζεται να σαρώσετε ολόκληρη τη σελίδα. Αν ο όρος αναζήτησης δεν επισημαίνεται, απλά χρησιμοποιήστε το Control + F ή το Command + F και πληκτρολογήστε τη φράση αναζήτησης.

Περιορισμοί των κρυφών μνήμων

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δείχνει την τελευταία φορά που έγινε ευρετηρίαση της σελίδας, έτσι μερικές φορές οι εικόνες δεν θα εμφανιστούν και οι πληροφορίες θα είναι ξεπερασμένες. Για τις πιο γρήγορες αναζητήσεις, αυτό δεν πειράζει. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην τρέχουσα έκδοση της σελίδας και να ελέγξετε αν έχουν αλλάξει οι πληροφορίες. Ορισμένες σελίδες επίσης καθοδηγούν την Google να κάνει τις ιστορικές σελίδες μη διαθέσιμες μέσω της χρήσης ενός πρωτοκόλλου που ονομάζεται "robots.txt".

Οι σχεδιαστές ιστοτόπων μπορούν επίσης να επιλέξουν να κρατήσουν τις σελίδες ιδιωτικές από τις αναζητήσεις της Google, αφαιρώντας τις από το ευρετήριο ιστότοπων (γνωστό και ως "όχι"). Μόλις γίνει αυτό, οι προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες είναι συνήθως διαθέσιμες στο μηχάνημα Wayback , αν και ενδέχεται να μην εμφανίζονται στο Google.

Σύνταξη Google για προβολή της προσωρινής μνήμης

Μπορείτε να κόψετε την καταδίωξη και να μεταβείτε απευθείας στην προσωρινή σελίδα χρησιμοποιώντας τη σύνταξη της προσωρινής μνήμης. Η αναζήτηση πληροφοριών AdSense σε αυτόν τον ιστότοπο θα φαίνεται κάπως έτσι:

cache: google.about.com adsense

Σε αυτήν τη γλώσσα γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων, οπότε βεβαιωθείτε ότι η προσωρινή μνήμη είναι πεζά, χωρίς χώρο μεταξύ της προσωρινής μνήμης και της διεύθυνσης URL. Χρειάζεται ένα κενό μεταξύ της διεύθυνσης URL και της φράσης αναζήτησης, αλλά το τμήμα HTTP: // δεν είναι απαραίτητο.

Το Αρχείο Διαδικτύου

Αν ενδιαφέρεστε για τις παλαιότερες αρχειοθετημένες σελίδες, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο μηχανισμό οπισθοδρόμησης του αρχείου Internet. Δεν τηρείται από την Google, αλλά το Wayback Machine έχει ευρετηριώσει τοποθεσίες ήδη από το 1999.

Η Μηχανή Χρόνου Google

Ως μέρος της γιορτής των 10ων γενεθλίων, η Google εισήγαγε τον παλαιότερο δείκτη που είναι ακόμα διαθέσιμος. Η παλιά μηχανή αναζήτησης επιστράφηκε μόνο για αυτή την περίσταση, και το χαρακτηριστικό έχει πλέον φύγει.