Τι είναι η μηχανή αναζήτησης Torrentz;

Σημείωση του συντάκτη: Από τον Αύγουστο του 2016, το Torrentz κλείνει και δεν είναι πλέον σε υπηρεσία. Ωστόσο, καθώς το Torrentz ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινής χρήσης torrent στον κόσμο, αναμένεται από πολλούς "ειδικούς" torrents ότι το Torrentz πιθανότατα θα κλωνοποιηθεί σε άλλο τομέα . Αυτό παραμένει να το δούμε, καθώς τα νομικά προβλήματα έχουν παρακολουθήσει περιοδικά Torrentz και άλλες μηχανές αναζήτησης torrent σε όλη την ιστορία τους.

Θεωρείται ότι ο χώρος απλώς έκλεισε και όχι αποτέλεσμα άμεσης νομικής δράσης, όπως συνέβη σε πολλές άλλες περιοχές torrent. Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες μηχανές αναζήτησης torrent δοκιμάστε να κοιτάξετε τις μηχανές αναζήτησης Top Ten Torrent ή τους Top Six Clients στο Διαδίκτυο.

Περισσότερα από τη Βικιπαίδεια για αυτό:

"Το Torrentz ήταν μια μηχανή μετα-αναζήτησης βασισμένη στη Φινλανδία για το BitTorrent, η οποία διοργανώθηκε από ένα άτομο γνωστό ως Flippy, το οποίο περιείχε torrents από διάφορους σημαντικούς ιστότοπους torrent και πρόσφερε συλλογές διαφόρων ιχνών ανά torrent που δεν ήταν απαραίτητα παρόντες στο default.torrent έτσι ώστε όταν ο ιχνηλάτης ήταν κάτω, άλλοι ιχνηλάτες θα μπορούσαν να κάνουν το έργο.Ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής ιστοσελίδα torrent το 2012 και πάλι το 2015. Από τις 5 Αυγούστου 2016, η υπηρεσία έκλεισε. χρησιμοποιώντας το παρελθόν και η λειτουργία αναζήτησης είναι απενεργοποιημένη, αφήνοντας ένα μήνυμα κάτω από τη γραμμή αναζήτησης: "Το Torrentz θα σε αγαπάει πάντα. Αποχαιρετισμός."

Από τον Απρίλιο του 2018: Μια έκδοση της μηχανής αναζήτησης Torrentz είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο ξανά. Αυτή η έκδοση ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 31 εκατομμύρια ενεργούς torrents που βρίσκονται σε περισσότερες από 125 εκατομμύρια τοποθεσίες. Ο ιστότοπος είναι πολύ διαφορετικός από ό, τι περιγράφεται παρακάτω, ωστόσο, φαίνεται να διαθέτει δυνατότητες αναζήτησης που τροφοδοτούνται από την Google, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη στην κοινότητα torrents. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτή την έκδοση του Torrenz μέσω της ιστοσελίδας https://www.torrentz.eu.com/.

Λειτουργίες της αρχικής ιστοσελίδας Torrentz

Το Torrentz ήταν ένας μηχανισμός μεταστέγασης torrent, που σημαίνει ότι εξέταζε δεκάδες διαφορετικές τοποθεσίες BitTorrent και μηχανές αναζήτησης, φέρνοντας πίσω τα αποτελέσματα από όλους τους για μια πιο ισχυρή εμπειρία αναζήτησης. Το Torrentz έψαξε αρχεία torrent από διάφορες άλλες τοποθεσίες torrent: uTorrent, Isohunt , Torrents ταινιών δημόσιου τομέα κ.λπ., και προέβλεπαν συνδέσμους προς τους χρήστες που αναζητούσαν torrent.

Όλα τα αρχεία που βρέθηκαν χρησιμοποιώντας το Torrentz είναι μέρος της τεχνολογίας κοινής χρήσης αρχείων BitTorrent, ενός πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται για τη διανομή μεγάλων αρχείων σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Για να βρείτε, να μοιραστείτε ή να κατεβάσετε αρχεία BitTorrent, οι ερευνητές πρέπει πρώτα να εντοπίσουν ένα torrent client και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν Torrentz ή άλλη μηχανή αναζήτησης torrent για να βρουν ένα αρχείο, τότε απλά χρησιμοποιήστε τις εσωτερικές δυνατότητες αναζήτησης και οργανωτικής ικανότητας του πελάτη για να κατεβάσετε το περιεχόμενο.

Το Torrentz είναι οργανωμένο σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: Όλα, Ιστός, Ταινίες, Τηλεόραση, Μουσική ή Παιχνίδια. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτές τις κατηγορίες κάνοντας κλικ στις καρτέλες στην κορυφή της σελίδας, να δείτε τις ετικέτες κάτω από τις κύριες κατηγορίες ή να δοκιμάσετε τις τελευταίες προσφορές κάνοντας κύλιση στη σελίδα.

Αν δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στον σύνδεσμο και θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο που φιλοξενεί το συγκεκριμένο torrent (θυμηθείτε, το Torrentz δεν φιλοξενεί αυτά τα torrents, παρέχει μόνο συνδέσμους σε αυτά). Κάθε σύνδεσμος προσφέρει πολλά διαφορετικά φίλτρα: μπορείτε να παραγγείλετε τα αποτελέσματα ανάλογα με τη συνάφεια, την ημερομηνία, το μέγεθος ή τους συνομηλίκους. Μόλις βρείτε ένα αρχείο, κάντε κλικ στη διεύθυνση URL και θα δείτε μια (πιθανώς) μακρά λίστα με τοποθεσίες λήψης όπου το συγκεκριμένο αρχείο μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.

Βοήθεια αναζήτησης Torrentz

Το Torrentz προσφέρει μια αρκετά εξεζητημένη δομή αναζήτησης. Μπορείτε να πλαισιώσετε το ερώτημα αναζήτησης εδώ με διάφορους τρόπους, όπως:

Όπως πάντα όταν συζητάμε για την τεχνολογία torrent, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε την προσοχή και την κοινή λογική. Το Torrents και η λήψη torrents είναι απολύτως νόμιμο και ένας πολύ βολικός τρόπος για να αποκτήσετε μεγάλα αρχεία σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Ωστόσο, μετακινείται γρήγορα σε παράνομη περιοχή όταν ασχολείται με περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα (όπως μεγάλες ταινίες, βίντεο, βιβλία ή άλλα υλικά που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα). Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εκ νέου τους νόμους της τοπικής γεωγραφικής περιοχής σας για να είστε σίγουροι ότι συμμορφώνεστε όταν χρησιμοποιείτε τεχνολογία torrent και επισκέπτεστε ιστοσελίδες που βασίζονται σε torrent.