Διάφορες τεχνικές για την κατάργηση μιας ημερομηνίας από μια φωτογραφία

01 από 07

Οι ημερομηνίες στις εικόνες είναι άσχημες!

Οι ημερομηνίες στις εικόνες είναι άσχημες! Ας μάθουμε πώς να τα αφαιρέσουμε. © S. Chastain, Φωτογραφία © Jean Brandau, που χρησιμοποιείται με άδεια

Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί άνθρωποι θέλουν να βάλουν ημερομηνίες απευθείας σε φωτογραφίες όπως αυτή, αλλά θα ήθελα να σταματήσουν. Μειώνει πραγματικά την εικόνα. Ένα καλό πράγμα για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι ότι ενσωματώνουν αυτόματα την ημερομηνία στα μεταδεδομένα EXIF ​​που είναι αποθηκευμένα στο αρχείο, επομένως δεν χρειάζεται να έχετε την ημερομηνία απευθείας στην εικόνα. Αν χρειάζεστε να τοποθετήσετε την ημερομηνία απευθείας σε μια ψηφιακή φωτογραφία, προσθέστε μερικά επιπλέον εικονοστοιχεία στο κάτω μέρος του εγγράφου και τοποθετήστε την ημερομηνία εκεί ή τουλάχιστον τοποθετήστε την σε ένα δυσδιάκριτο τμήμα της εικόνας.

Εντάξει, από το σαπούνι μου ... το σημείο αυτό είναι να σας δείξω αρκετούς τρόπους για να απαλλαγείτε από ημερομηνίες που τυπώνονται απευθείας σε μια φωτογραφία, όπως αυτή. Αυτό δεν είναι ένα λεπτομερές σεμινάριο μιας ενιαίας τεχνικής. είναι μια επισκόπηση πολλών τεχνικών που θα πρέπει να είναι χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις τεχνικές καθώς διαβάζετε για αυτές, μπορείτε να αποθηκεύσετε την παραπάνω εικόνα και να εξασκήσετε την κατάργηση της ημερομηνίας καθώς ακολουθείτε.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Jean Brandau, τον οδηγό Huntsville, για τη χρήση της φωτογραφίας και για την εμπνευσιμότητα αυτού του άρθρου. Αν θέλετε να κάνετε λήψη της φωτογραφίας που χρησιμοποιείται σε αυτό το σεμινάριο για να δοκιμάσετε αυτές τις τεχνικές στο σπίτι, κάντε κλικ εδώ.

02 του 07

Αφαιρέστε την ημερομηνία περικόπτοντας την εικόνα

Η περικοπή για να καταργήσετε την ημερομηνία είναι μια εύκολη λύση, αλλά όχι πάντα κατάλληλη.
Η περικοπή είναι μια εύκολη λύση, αλλά δεν είναι πάντα ιδανική, όπως στην περίπτωση αυτής της φωτογραφίας όπου προκαλεί την αποκοπή των οπίσθιων ποδιών του υποκειμένου και ενός τμήματος της ουράς από την εικόνα.

03 του 07

Αφαιρέστε την ημερομηνία αποκλείοντας την ημερομηνία

Η κατάργηση της ημερομηνίας με την παρεμπόδιση της είναι επίσης εύκολη, αλλά δεν είναι απρόσκοπτη.
Εδώ έκανα μια ορθογώνια επιλογή γύρω από την ημερομηνία και την πλήρωσα με ένα συμπαγές χρώμα που είναι παρόμοιο με το φόντο, έπειτα θολή τα άκρα έτσι ώστε να μπερδευτούν στο περιβάλλον. Αυτή είναι μια άλλη εύκολη λύση, αλλά σαφώς δεν είναι απλή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερο συγκλονιστικό από τη φωτεινή κίτρινη ημερομηνία που είχαμε στην αρχική φωτογραφία.

04 του 07

Αφαιρέστε την ημερομηνία με το ελαστικό σφραγίδα ή το εργαλείο κλωνοποίησης

Η χρήση του εργαλείου κλωνοποίησης για την κατάργηση μιας ημερομηνίας είναι μια κοινή λύση, αλλά μπορεί να χρονοβόρα.
Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών διαθέτει ένα εργαλείο σφραγίδας ή κλωνοποίησης από καουτσούκ που μπορεί να λειτουργήσει καλά για την κατάργηση μιας ημερομηνίας από μια φωτογραφία, ειδικά αν η ημερομηνία είναι πάνω από μια σταθερά υφή περιοχή της φωτογραφίας. Στην περίπτωση αυτής της φωτογραφίας, η ποικιλία των υφασμάτων φόντου έκανε την κλωνοποίηση μιας χρονοβόρας εργασίας. Και παρόλο που η κλωνοποίηση δεν είναι τόσο προφανής όταν η εικόνα προβάλλεται σε μεγέθυνση 100%, μπορεί να ανιχνευθεί σε μεγαλύτερη μεγέθυνση.

05 του 07

Καταργήστε την ημερομηνία με το εργαλείο θεραπείας ή επιδιόρθωσης (Photoshop)

Τα εργαλεία επούλωσης και patch του Photoshop μπορούν να λειτουργήσουν καλά για την κατάργηση μιας ημερομηνίας χωρίς πάρα πολλά αποδεικτικά στοιχεία.
Το Photoshop προσφέρει ένα εργαλείο patch και μια βούρτσα επούλωσης που απομακρύνει γρήγορα ελαττώματα διατηρώντας παράλληλα την υφή του φόντου στη γύρω περιοχή. Το Photoshop Elements διαθέτει παρόμοια εργαλεία - το εργαλείο επούλωσης σημείων και τη βούρτσα επούλωσης.

Στο παραπάνω παράδειγμα, επέλεξα πρώτα τους κίτρινους αριθμούς ημερομηνίας χρησιμοποιώντας το μαγικό ραβδί, κατόπιν επέκτεινα την επιλογή κατά ένα εικονοστοιχείο και χρησιμοποίησα το εργαλείο Patch του Photoshop. Τα αποτελέσματα που φαίνονται στο πάνω μισό του παραδείγματος είναι αρκετά καλά μετά από ακριβώς το εργαλείο patch, αλλά η γραμμή μεταξύ του ψυγείου και του δαπέδου είναι λίγο ξεχασμένη. Στο κάτω μισό της εικόνας του παραδείγματος, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου να καθαρίσετε την άκρη. Αυτό έγινε με ένα προσεκτικό ξεγελώ χρησιμοποιώντας το εργαλείο κλωνοποίησης. Τα συνολικά αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά είναι αρκετά καλοί.

06 του 07

Αφαιρέστε την ημερομηνία με Alien Skin Image Doctor Lifter (Plugin)

Ο ανυψωτής σημείων από το Alien Skin Doctor μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικός για την κατάργηση μιας ημερομηνίας από μια φωτογραφία.

Σημείωση του συντάκτη:

Φαίνεται ότι ο Alien Skin Image Doctor, δεν είναι πλέον διαθέσιμος ως προϊόν Alien Skin. Αν έχετε αντίγραφο των plug-ins, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν είναι συμβατά με το Photoshop CC 2017.

Το Alien Skin Image Doctor είναι μια συλλογή από τέσσερα φίλτρα βελτίωσης φωτογραφιών. Σε αυτό το παράδειγμα, έκανα μια επιλογή από την ημερομηνία, κατόπιν χρησιμοποίησα το φίλτρο "Spot Lifter" από το Image Doctor με τις ρυθμίσεις:
Επέκταση επιλογής: 1 εικονοστοιχείο
Αντοχή απομάκρυνσης: 100
Πλάτος ακτίνας: 1.00

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφρώς κοντή εμφάνιση, αλλά ήταν πολύ γρήγορη και φαίνεται πολύ καλύτερη από την τεχνική μπλοκαρίσματος.

07 του 07

Αφαιρέστε την ημερομηνία με αλλοδαπό δέρμα Image Doctor Smart Fill (Plugin)

Το εργαλείο έξυπνης πλήρωσης στο Alien Skin Image Doctor λειτουργεί εξαιρετικά καλά για την ταχεία απομάκρυνση της ημερομηνίας.

Το Smart Fill είναι ένα άλλο φίλτρο στη συλλογή Image Doctor και για αυτή τη συγκεκριμένη εικόνα νομίζω ότι δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα από όλα. Για αυτό το παράδειγμα, ξεκίνησα ξανά με μια μαγική ραβδί επιλογή της ημερομηνίας. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα το φίλτρο "Smart Fill" με αυτές τις ρυθμίσεις:
Αναπτύξτε την επιλογή: 1
Μέγεθος χαρακτηριστικών υφής: 8.15
Κανονικότητα υφής: Υψηλή
Stitch Into Background: είναι ενεργοποιημένη.

Με αυτό το φίλτρο, τα αποτελέσματα είναι πολύ λιγότερο αξιοσημείωτα από ό, τι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά αυτό έγινε σε ένα μέρος του χρόνου που χρειαζόταν για να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο κλωνοποίησης.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Jean Brandau, τον οδηγό Huntsville, για τη χρήση της φωτογραφίας και για την εμπνευσιμότητα αυτού του άρθρου.