Πριν αγοράσετε το SolidWorks

Η SolidWorks είναι μια κορυφαία λύση σχεδιασμού 3D εταιρικού επιπέδου.

Η Dassault Systems τιμολογεί τα προϊόντα της SolidWorks ως "διαισθητικές λύσεις για όλες τις πτυχές της διαδικασίας σχεδιασμού". Προσφέρει μια ισχυρή λύση 3D σχεδίασης για την ταχεία δημιουργία εξαρτημάτων, συναρμολογήσεων και σχεδίων 2D με ελάχιστη εκπαίδευση. Αυτό το λογισμικό υψηλής τεχνολογίας είναι σίγουρα ισχυρό και περιλαμβάνει λειτουργικότητα για την ανάπτυξη σχεδόν οποιουδήποτε τύπου φυσικού συστατικού που μπορείτε να ονειρευτείτε. Πριν να τραβήξετε το πορτοφόλι σας, εδώ είναι μερικά σημεία που θα θέλετε να εξετάσετε.

Το λογισμικό σας χρειάζεται

Τα περισσότερα δεν είναι πάντα καλύτερα, ειδικά όταν πρόκειται για το σχεδιασμό λογισμικού. Οι καταναλωτές και οι προγραμματιστές λογισμικού ενδέχεται να εργαστούν κάτω από αυτή την εντύπωση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είστε καλύτερα να πάρετε ένα πακέτο που κάνει μόνο αυτό που πρέπει να κάνει και το κάνει καλά. Όσο πιο σύνθετο πακέτο σχεδιασμού γίνεται, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται να ξοδέψετε την εκπαίδευση και να αγωνίζεστε με υπερβολικές παραμέτρους σχεδιασμού για να ολοκληρώσετε ό, τι πρέπει να είναι απλά καθήκοντα.

Το SolidWorks είναι ένα πολύπλοκο σύστημα με εκτεταμένες δυνατότητες παραμετρικής σχεδίασης και καταλόγους καταλόγων, κοστολόγησης και ελέγχων ανοχής. Οι προγραμματιστές έχουν κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να διατηρήσουν τη διεπαφή χρήστη όσο το δυνατόν πιο απλή και δυναμική. Παρέχει μόνο το απαιτούμενο επίπεδο πολυπλοκότητας για το σχέδιό σας και διατηρεί όλα τα εργαλεία σε μια έντονα ενσωματωμένη φιλική προς το χρήστη οθόνη. Τα ίδια εργαλεία επεξεργασίας ισχύουν τόσο για σύνθετα όσο και για απλά σχέδια.

Η SolidWorks αποτελείται από διάφορα στοιχεία. Μπορείτε να τα αγοράσετε ξεχωριστά ή για χρήση μαζί. Περιλαμβάνουν:

Η καμπύλη εκμάθησης

Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει παραγωγικός σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σχεδιασμού αποτελεί βασικό παράγοντα για να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε. Η SolidWorks ισχυρίζεται ότι απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση. Δεν είναι δύσκολο να μάθει κανείς το SolidWorks, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη μαθησιακή διαδικασία.

Προσωπική έναντι εταιρικής χρήσης

Το SolidWorks είναι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που προορίζεται για ένα μεγάλο περιβάλλον παραγωγής. Εάν είστε ιδιωτικός χρήστης που θέλει να κάνει κάποιο μοντέλο για την τελευταία σας εφεύρεση ή ένα πρωτότυπο για μια εφάπαξ ιδέα, αυτό πιθανώς δεν είναι το λογισμικό για εσάς.

Η πραγματική ισχύς της SolidWorks είναι η ενσωμάτωσή της με εκτεταμένες βιβλιοθήκες βιομηχανικών εξαρτημάτων, προδιαγραφές υλικών και λειτουργίες διαχείρισης δεδομένων. Οι εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τμήματα από ενσωματωμένες βάσεις δεδομένων και να προσθέτουν ή να προσαρμόζουν τις δικές τους βιβλιοθήκες εξαρτημάτων προκειμένου να χρησιμοποιούν ένα ενιαίο στοιχείο σε πολλά σχέδια. Εάν η επιχείρησή σας διαθέτει ένα τυπικό γραφικό στοιχείο που χρησιμοποιείτε σε 200 διαφορετικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να το αναδιατάξετε σε κάθε αρχείο, απλώς συνδέεστε με αυτό μέσω της βιβλιοθήκης. Όταν το widget ενημερωθεί, οι αλλαγές μετατοπίζονται αυτόματα σε κάθε συνδεδεμένο στοιχείο.

Τα διευρυμένα στοιχεία ελέγχου δεν είναι απαραίτητα για τον απλό χρήστη. οι περισσότεροι λαοί στο σπίτι δεν είναι πιθανό να αναπτύξουν εκατοντάδες μηχανικών εξαρτημάτων στον ελεύθερο χρόνο τους. Για μικρού μεγέθους σχεδιασμό και ανάπτυξη μερικών εξαρτημάτων ή ενός προϊόντος, θα είστε καλύτερα με μικρότερα, πιο προσιτά πακέτα σχεδιασμού όπως το DesignCAD 3D Max ή το TurboCAD.

Πακέτα λογισμικού και απαιτήσεις υλικού

Η SolidWorks πωλείται με εξαρτήματα. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας για μια τιμή σε μια διαμόρφωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Το κόστος που συνεπάγεται αυτό εξάγεται από το φάσμα των πιο κοινών χρηστών, αλλά η Dassault Systems προσφέρει μια μειωμένη τιμή Student Version για φοιτητές υψηλού σχολείου και πτυχιούχους που τους δίνουν την ευκαιρία να μάθουν το σύστημα CAD χωρίς να σπάσουν την τράπεζα.

Χρειάζεστε έναν ισχυρό υπολογιστή για να τρέχετε πακέτα SolidWorks. Για παράδειγμα, το πακέτο 3D CAD απαιτεί Windows 10 ή Windows 8.1, αρχιτεκτονική 64 bit, τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM, επεξεργαστή Intel ή AMD με υποστήριξη SSE2, σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο και κάρτα βίντεο πιστοποιημένο από την εταιρεία και οδηγός.

Χρειάζεστε μια κάρτα γραφικών υψηλού επιπέδου αν κάνετε εκδόσεις. Η SolidWorks διαθέτει έναν εξυπηρετικό ιστότοπο που περιλαμβάνει τις εγκεκριμένες κάρτες γραφικών και τα σχετικά προγράμματα οδήγησης βάσει της μάρκας του υπολογιστή σας και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε.