Τι λογισμικό χρειάζομαι για να δημιουργήσω ένα λογότυπο;

Το καλύτερο λογισμικό για τη δημιουργία λογότυπων

Κατά τη δημιουργία λογότυπων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λογισμικό βασισμένο σε φορέα όπως το CorelDRAW ή το Adobe Illustrator. Τα λογότυπα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιστάσεις, επομένως, είναι καλύτερο να είναι ανεξάρτητα από την ανάλυση γραφικά που θα διατηρούν την ακεραιότητά τους σε οποιοδήποτε μέγεθος. Επειδή τα λογότυπα δεν είναι συνήθως φωτογραφικά λεπτομερώς, το λογισμικό που βασίζεται σε φορέα λειτουργεί καλά γι 'αυτούς

• Εικονογραφημένο Λογισμικό Εικονογράφησης για Windows
• Λογισμικό εικονογράφησης με βάση τον φορέα για Mac

Για απλούστερα λογότυπα, μπορεί να είστε σε θέση να περάσετε με εξειδικευμένο λογισμικό εφέ τύπου που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία τίτλων και άλλων τύπων γραφικών που βασίζονται σε κείμενο.
• Λογισμικό εφέ κειμένου

Τα λογότυπα που προορίζονται για χρήση στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογές μπορούν να αποθηκευτούν ως svg γραφικά. Αυτή η μορφή είναι, ουσιαστικά, κώδικας XML που τα προγράμματα περιήγησης μπορούν εύκολα να διαβαστούν. Δεν χρειάζεται να μάθετε XML για τη δημιουργία γραφικών SVG. Γράφεται για εσάς όταν το αρχείο αποθηκεύεται ή εξάγεται στη μορφή SVG από, για παράδειγμα, το Illustrator CC 2017.

Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό . Εάν το λογότυπο προορίζεται για εκτύπωση, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθούν χρώματα CMYK. Εάν το λογότυπο προορίζεται για χρήση στο διαδίκτυο ή σε κινητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τους RGB ή δεκαεξαδικούς χρωματικούς χώρους.

Μια άλλη σημαντική σκέψη κατά τη δημιουργία λογοτύπων που χρησιμοποιούν εφαρμογές με βάση τον φορέα είναι η πολυπλοκότητα. Η υπερβολική χρήση διανυσματικών σημείων, κλίσεων και ούτω καθεξής συμβάλλει μόνο στο μέγεθος του αρχείου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα λογότυπα που προορίζονται για προβολή στον ιστό ή τις κινητές συσκευές. Εάν χρησιμοποιείτε το Illustrator, για παράδειγμα, επιλέξτε Window> Path> Simplify για να μειώσετε τον αριθμό των διανυσματικών σημείων.

Τέλος, η επιλογή τύπου είναι κρίσιμη . Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή γραμματοσειράς συμπληρώνει το brand.If χρησιμοποιείται μια γραμματοσειρά τότε πρέπει να έχετε ένα νόμιμο αντίγραφο της γραμματοσειράς, εάν πρόκειται να εκτυπωθεί το λογότυπο. Εάν πρόκειται για μερικούς χαρακτήρες, μπορείτε να εξετάσετε τη μετατροπή του κειμένου σε διανυσματικά περιγράμματα στην εφαρμογή. Απλώς να είστε ενήμεροι κάνοντας αυτό, δεν μπορείτε πλέον να επεξεργαστείτε το κείμενο. Επίσης, αυτή η πρόταση δεν είναι ποτέ κατάλληλη για μπλοκ κειμένου όπως οι παράγραφοι.

Αν έχετε λογαριασμό Creative Cloud, έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις γραμματοσειρές που προσφέρει το Typekit της Adobe. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την προσθήκη και τη χρήση της γραμματοσειράς Typekit, υπάρχει πλήρης εξήγηση εδώ.

Αν αναμένετε την ανάγκη δημιουργίας και επεξεργασίας γραφικών για άλλες εργασίες, όπως τα εικονίδια, εκτός από τη δημιουργία λογότυπων, μπορείτε να διερευνήσετε μια ολοκληρωμένη σουίτα γραφικών που συνδυάζει την επεξεργασία εικόνων, την απεικόνιση, τη διάταξη σελίδας, το σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη λειτουργικότητα τυπογραφίας σε ένα πακέτο . Μια σουίτα γραφικών, όπως το Creative Cloud της Adobe, μπορεί να σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για μια ποικιλία εργασιών απεικόνισης και δημοσίευσης, αλλά η καμπύλη μάθησης θα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με ένα ενιαίο πρόγραμμα.
• Ολοκληρωμένες γραφικές σουίτες

Ενημερώθηκε από τον Tom Green

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό λογότυπων στον δικτυακό τόπο Publishing του About.com.
• Περισσότερα για το Design Logo