Πώς να διορθώσετε υποεκπροσωπούμενες φωτογραφίες στο Photoshop CC 2015

01 από 05

Εισαγωγή

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση μιας υποεκμετάλλευτης εικόνας. Ακολουθούν τέσσερις απλές τεχνικές.

Συμβαίνει στον καλύτερο από εμάς.

Βλέπουμε κάτι που πιστεύουμε ότι θα κάνει μια μεγάλη φωτογραφία, θα βγάλει την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και στη συνέχεια θα ανακαλύψει, αργότερα, ότι το μεγάλο πλάνο είναι σοβαρά υποεκμετάλλευτο; Αν έχετε το Photoshop, υπάρχουν διαθέσιμες ορισμένες γρήγορες διορθώσεις. Το καλύτερο από όλα δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος Οδηγός Photoshop για να αποδείξετε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, το "Photoshop Wizards" κυριαρχήσει αυτές τις τεχνικές προτού κερδίσουν τα εργαλεία του Photoshop Wizard.

Για τον μέσο άνθρωπο που θέλει να "διορθώσει" αυτή την καταπληκτική φωτογραφία BBQ Family, όλα έρχονται κάτω από τίποτα περισσότερο από το να γνωρίζουν πού να κοιτάξουν.

Σε αυτό το "How To ..." πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τέσσερις διαφορετικές τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε μια υπερβολικά εκτονωμένη εικόνα. Αυτοί είναι:

Ας αρχίσουμε.

02 του 05

Τεχνική 1: Πώς να χρησιμοποιήσετε το μενού έκθεσης για να διορθώσετε μια εικόνα

Η έκθεση είναι σε μια γρήγορη αποτύπωση, αλλά χρησιμοποιήστε τα σταγονόμετρα.

Ήταν ένα λαμπρό φθινοπωρινό απόγευμα και στέκοντας στην κορυφή του πύργου στη λίμνη Goosepimple, έπρεπε απλώς να τραβήξω μια φωτογραφία της λαμπρής σκηνής που είχε μπροστά μου, φανταστείτε την έκπληξή μου να ανακαλύψω ότι η φωτογραφία ήταν υποεκμετάλλευτη.

Μια πιθανή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το μενού Exposure που βρίσκεται στο Image> Adjustments> Exposure. Παρόλο που το παράθυρο διαλόγου μπορεί να φαίνεται λίγο μυστηριώδες, καλύπτει πραγματικά τους τρεις κύριους τομείς της διόρθωσης εικόνας: Λευκό, Μαύρο, Μεσαίο ή Γκάμα. Σε αυτό το πλαίσιο διαλόγου είναι:

Αυτό που δεν κάνετε είναι να τραβήξετε ένα ρυθμιστικό. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείτε ένα από τα eyedroppers -Black, Midtone, White- για να "δοκιμάσετε" ένα χρώμα. Με αυτό εννοώ το σταγονόμετρο θα μετατοπίσει όλα τα highlights, Midtones ή σκιές στο pixel στο οποίο κάνετε κλικ.

Σε αυτήν την εικόνα, επέλεξα το Λευκό σταγονόμετρο επειδή, υποεξεταγμένο, η εικόνα ήταν σκοτεινή και δεν έφερε φωτισμό. Στη συνέχεια, έκανα κλικ στο λευκό σύννεφο στο πίσω μέρος της γραμμής,

Τόσο πώς λειτουργεί το σταγονόμετρο; Όταν κάνετε κλικ σε ένα λευκό pixel, με πολύ γενικούς όρους, το σταγονόμετρο εμφανίζει 5 εικονοστοιχεία, βρίσκει τη μέση λευκή τιμή αυτών των εικονοστοιχείων και ορίζει ότι ως βάση για τα λευκά στην εικόνα.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική, μην ψάξετε για ένα καθαρό λευκό pixel. Αναζητήστε κάτι, όπως το σύννεφο, που είναι "off-white".

Η έκθεση είναι επίσης διαθέσιμη ως Layer Adjustment (Προσαρμογή) που σας επιτρέπει να "τροποποιήσετε" τις ρυθμίσεις σε αντίθεση με το μενού.

03 του 05

Τεχνική 2: Πώς να χρησιμοποιήσετε τους ελέγχους φωτεινότητας και αντίθεσης

Η φωτεινότητα και η αντίθεση λειτουργούν από κοινού. Μην αυξήσετε το ένα χωρίς να μειώσετε το άλλο και αντίστροφα.

Αν μια εικόνα είναι σκοτεινή ίσως απλά χρειάζεται να φωτιστεί. Αυτό είναι μερικές φορές το μόνο πράγμα που πρέπει να γίνει και, όπως θα δούμε, αυτό μπορεί πράγματι να είναι ένα λάθος. Για να ξεκινήσετε, άνοιξα Εικόνα> Ρυθμίσεις> Φωτεινότητα / Αντίθεση .

Το παράθυρο διαλόγου που ανοίγει έχει δύο ρυθμιστικά: το ένα για τη Φωτεινότητα και το άλλο για την Αντίθεση . Υπάρχει επίσης ένα κουμπί Αυτόματη. Θα πρέπει να αποφεύγεται επειδή το αποτέλεσμα είναι ασυνεπές. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τα μάτια σας για να καθορίσετε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα.

Για να φωτίσετε μια εικόνα, μετακινήστε το ρυθμιστικό Φωτεινότητα προς τα δεξιά. Για να το σκουρύνετε, μετακινήστε το ρυθμιστικό προς την άλλη κατεύθυνση. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, μετέφερα το ρυθμιστικό φωτεινότητας προς τα δεξιά.

Όταν αυξάνετε τη φωτεινότητα, ρίξτε μια ματιά στην Αντίθεση. Αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί. Εάν αυξήσετε τη φωτεινότητα, δοκιμάστε να μειώσετε την αντίθεση για να αναδείξετε λίγο περισσότερο την εικόνα.

Η φωτεινότητα / η αντίθεση είναι επίσης διαθέσιμη ως Layer Adjustment (Προσαρμογή), η οποία σας επιτρέπει να "τροποποιήσετε" τις ρυθμίσεις σε αντίθεση με το μενού.

04 του 05

Τεχνική 3: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα επίπεδα

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για τη χρήση του μενού Επίπεδα: Ολισθήσεις, πιπίλες και επιλογές επιλογής αυτόματης ρύθμισης χρώματος.

Η τρίτη τεχνική σάς κατεβαίνει στα ζιζάνια με εικονοστοιχεία και σας δίνει δύο τρόπους να φωτίσετε μια εικόνα.

Για να ξεκινήσω, τράβηξα το μενού Επίπεδα. Όταν ανοίξει το παράθυρο διαλόγου, θα δείτε ένα γράφημα που ονομάζεται ιστόγραμμα και τα τρία σταγονόμετρα.

Ένα ιστόγραμμα δείχνει τη διανομή του τόνου στην εικόνα. Ένα μεγάλο ιστόγραμμα μοιάζει με καμπύλη καμπάνας. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, το γράφημα σπρώχνεται προς τα αριστερά - οι Μαύροι - και δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα μεταξύ του ρυθμιστικού μεσαίου τόνου στη μέση και του Λευκού ρυθμιστικού στα δεξιά. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ενός ιστότοπου υποεκτίμησης.

Υπάρχουν δύο τρόποι φωτισμού της εικόνας.

Το πρώτο είναι να σύρετε το Λευκό ρυθμιστικό προς τα αριστερά, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις στο ιστόγραμμα. Καθώς μετακινείτε το λευκό ρυθμιστικό, ο ρυθμιστής μέσου τόνου μετακινείται επίσης προς τα αριστερά. Τι συμβαίνει λοιπόν; Και πάλι, με πολύ βασικούς όρους, λέτε στο Photoshop ότι όλα τα εικονοστοιχεία μεταξύ των λευκών και των μεσαίων τόνων-126 έως 255 έχουν τώρα μια τιμή 255 που τώρα φωτίζει τα επηρεαζόμενα pixel. Το αποτέλεσμα είναι μια φωτεινότερη εικόνα.

Η άλλη μέθοδος είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογές στο παράθυρο διαλόγου Επίπεδα. Αυτό ανοίγει το παράθυρο διαλόγου " Επιλογές διόρθωσης χρώματος αυτόματου χρώματος ". Οι τέσσερις επιλογές επηρεάζουν την εικόνα με διαφορετικούς τρόπους και, όταν επιλέγετε μια επιλογή, το ιστόγραμμα θα αλλάξει επίσης. Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξα το Find Dark & ​​Light Colors, το οποίο έφερε πραγματικά τις λεπτομέρειες στην εικόνα.

Τα επίπεδα είναι επίσης διαθέσιμα ως Layer Adjustment (Προσαρμογή) που σας επιτρέπει να "τροποποιήσετε" τις ρυθμίσεις σε αντίθεση με το μενού. Το επίπεδο προσαρμογής επιπέδων δεν περιέχει τις επιλογές διόρθωσης χρωμάτων.

05 του 05

Τεχνική 4: Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο ρύθμισης και ένα συνδυασμό ρυθμίσεων

Χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα επίπεδο προσαρμογής για να αποφύγετε σοβαρή απώλεια πληροφοριών χρώματος στην εικόνα.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τις προηγούμενες τρεις τεχνικές που ανέφεραν όλοι τη χρήση ενός Layer Adjustment. Σκεφτείτε ένα στρώμα προσαρμογής όπως σας δίνουμε τη δυνατότητα να "τσίμπησετε" τις ρυθμίσεις σας αν τα πράγματα δεν φαίνονται σωστά.

Σε αυτό το σημείο σε αυτό το "Πώς" ό, τι κάνατε ουσιαστικά σώθηκε. Δεν υπάρχει επιστροφή εκτός εάν είστε έτοιμοι να επαναφέρετε την εικόνα στην αρχική της κατάσταση. Οι προηγούμενες τρεις τεχνικές θεωρούνται ως «καταστρεπτικές» στο ότι κάθε αλλαγή που κάνετε είναι μόνιμη.

Θυμηθείτε ότι το ιστόγραμμα από την προηγούμενη τεχνική; Ένα καλό ιστόγραμμα είναι ένα συμπαγές χρώμα. Εφαρμόστε μία από τις τρεις τεχνικές που παρουσιάζονται, ανοίξτε ξανά τα Επίπεδα και θα δείτε ένα πολύ διαφορετικό ιστόγραμμα. Φαίνεται ότι υπάρχουν τρύπες σε αυτό ή όπως μου αρέσει να πω, "Μοιάζει με φράχτη."

Αυτές οι οπές αντιπροσωπεύουν πληροφορίες εικόνας που ρίχτηκαν και δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανακτηθούν. Συνεχίστε να ρυθμίζετε την εικόνα και το ιστόγραμμα θα είναι επίπεδη, παρόλο που η εικόνα μπορεί να φαίνεται ωραία. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση καταστροφικής επεξεργασίας.

Ένα επίπεδο προσαρμογής αναφέρεται ως "μη καταστρεπτικό" επειδή η αλλαγή εφαρμόζεται μέσω ενός στρώματος που δεν είναι απευθείας στην εικόνα. Εάν δεν θέλετε το επίπεδο να διαγραφεί και η επίδρασή του στην υποκείμενη εικόνα να καταργηθεί. Θέλετε να αλλάξετε μια ρύθμιση; Κάντε κλικ στο στρώμα προσαρμογής και πραγματοποιήστε την αλλαγή. Είναι τόσο απλό.

Σε αυτήν την περίπτωση, έκανα κλικ στο κουμπί Ρύθμιση στρώματος στο κάτω μέρος των πλαισίων των επιπέδων και σε επιλεγμένα επίπεδα από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται. Ένα νέο επίπεδο προσαρμογής εμφανίζεται πάνω από το στρώμα φόντου. Επίσης, το Ιστορικό εμφανίζεται στον πίνακα Ιδιότητες και μπορώ να ρυθμίσω το Λευκό σημείο μετακινώντας το ρυθμιστικό ή κάνοντας κλικ σε ένα άσπρο εικονοστοιχείο στην εικόνα για να ορίσετε το λευκό σημείο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται να κάνω ούτε. Αντ 'αυτού, επιλέγω τη λειτουργία Blend Screen και όταν απελευθερώσω το ποντίκι, η εικόνα φωτίζεται και εμφανίζονται πολλές λεπτομέρειες. Τι συνέβη?

Οι λειτουργίες συνδυασμού εφαρμόζουν ουσιαστικά ορισμένα μαθηματικά βαρέων καθηκόντων στα εικονοστοιχεία μιας εικόνας. Με οθόνη, οτιδήποτε στο στρώμα που είναι καθαρό μαύρο θα εξαφανιστεί από την προβολή. Πώς λειτουργεί αυτό, με πολύ ευρεία έννοια, όλες οι τιμές "φωτεινότητας" στην εικόνα υπολογίζονται κατά μέσον όρο και το αποτέλεσμα εφαρμόζεται σε όλα τα εικονοστοιχεία της εικόνας. Οτιδήποτε είναι καθαρό λευκό θα παραμείνει αμετάβλητο και κάθε σκιά γκρίζου χρώματος μεταξύ καθαρού μαύρου και καθαρού λευκού θα γίνει ελαφρύτερο.

Για πόντους μπόνους, μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την εικόνα.

Διπλασιάστε το επίπεδο προσαρμογής και αντί να αλλάξετε τη λειτουργία Blend, μειώστε την τιμή Opacity του Layer. Αυτό που κάνει αυτό είναι να "καλέσετε πίσω" τη φωτεινότητα και να εμφανίσετε περισσότερες λεπτομέρειες στην εικόνα.