Τι είναι οι κρυπτοκίνες;

Πώς λειτουργεί το κρυπτοσυνηθούμενο, πού να το αγοράσετε και σε ποιους θα πρέπει να επενδύσετε

Οι κρυπτοκίνες, που ονομάζονται επίσης crypocurrency ή crypto, είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που τροφοδοτείται από τεχνολογία blockchain . Οι κρυπτοκίνες δεν έχουν φυσικό ισοδύναμο πραγματικού κόσμου. Δεν υπάρχουν πραγματικά νομίσματα που να αντιπροσωπεύουν αξία κρυπτογράφησης, ωστόσο, έχουν γίνει κάποια αντίγραφα για διαφημιστικούς σκοπούς ή ως εργαλείο απεικόνισης. Οι κρυπτοκίνες είναι καθαρά ψηφιακές.

Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές παράδειγμα κρυπτογράφησης αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα, όπως το Litecoin και το Ethereum, τα οποία γίνονται για να το ανταγωνίζονται ή να χρησιμοποιούνται σε ανταγωνιστικές αγορές.

Πόσα κρυπτογραφημένα νομίσματα υπάρχουν;

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες κρυπτοσυχνότητες που έχουν δημιουργηθεί από το ντεμπούτο του Bitcoin το 2009. Ορισμένα από αυτά έχουν ξεκαρδιστεί από το blockchain Bitcoin όπως το Bitcoin Cash και το Bitcoin Gold. Άλλοι χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με το Bitcoin, όπως το Litecoin, και πολλά άλλα βασίζονται στο Ethereum ή χρησιμοποιούν τη δική τους μοναδική γλώσσα προγραμματισμού.

Όπως τα παραδοσιακά νομίσματα fiat (νόμισμα που δεν υποστηρίζεται από ένα φυσικό εμπόρευμα), ορισμένα κρυπτοσυχνότητες είναι πιο πολύτιμα και πρακτικά από άλλα και τα περισσότερα έχουν πολύ περιορισμένη χρήση. Δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του κρυπτογράφηση, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι θα παραμείνουν εξειδικευμένες, ενώ μόνο λίγες δημοφιλείς κρυπτοκίνες θα επιτύχουν τη μαζική υιοθεσία μέσω εξορυκτικών δραστηριοτήτων ή επενδύσεων και θα προχωρήσουν στην κύρια ροή.

Τι είναι η πιο δημοφιλής κρυπτοσίνη;

Η κρυπτοεμφανιμότητα νούμερο ένα από την ιδιοκτησία, την τιμή και τη χρηστικότητα είναι αναμφισβήτητα Bitcoin. Η δημοτικότητα του Bitcoin είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της πρώτης κρυπτοκίνης στην αγορά και της ξεκάθαρης ταυτότητάς του. Όλοι έχουν ακούσει για το Bitcoin και πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να ονομάσουν μια άλλη κρυπτογράφηση. Πολλά διαδικτυακά και offline καταστήματα αποδέχονται το Bitcoin και είναι επίσης προσβάσιμα μέσω του αυξανόμενου αριθμού των ATM Bitcoin που εμφανίζονται σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του Bitcoin περιλαμβάνουν νομίσματα όπως το Litecoin, το Ethereum, το Monero και το Dash, ενώ μικρότερα κρυπτοσυστήματα όπως το Ripple και το OmiseGo έχουν επίσης τη δυνατότητα για μεγαλύτερη υιοθέτηση στο μέλλον, λόγω της υποστήριξής τους από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Bitcoin spin-off νομίσματα όπως Bitcoin μετρητά (BCash) και Bitcoin Gold μπορεί να πάρει πολλή buzz online και οι τιμές τους μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά είναι ασαφές αν θα έχουν οποιαδήποτε αληθινή μόνιμη εξουσία λόγω της αυξανόμενης αντίληψης αυτών των κερμάτων ως φτηνές απομιμήσεις της κύριας μπλοκ αλυσίδας Bitcoin.

Παρά τη χρήση του ονόματος Bitcoin, αυτά τα νομίσματα είναι πολύ διαφορετικά νομίσματα από το κύριο, παρόλο που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία. Οι νέοι επενδυτές συχνά εξαπατούν να αγοράζουν BCash, πιστεύοντας ότι είναι το ίδιο με το Bitcoin όταν δεν είναι.

Πώς λειτουργούν τα Bitcoin, Litecoin και άλλα νομίσματα;

Τα Cryptocurrencies χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που ονομάζεται blockchain, η οποία είναι ουσιαστικά μια βάση δεδομένων που περιέχει ένα αρχείο όλων των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν. Η μπλοκ αλυσίδα είναι αποκεντρωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φιλοξενείται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και επομένως δεν μπορεί να πειραματιστεί.

Κάθε συναλλαγή πρέπει να ελέγχεται αρκετές φορές πριν εγκριθεί και δημοσιευτεί στο δημόσιο blockchain. Αυτή η τεχνολογία ανθεκτική στον hack είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Bitcoin και άλλα νομίσματα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Είναι συνήθως απίστευτα ασφαλή.

Οι κρυπτοκίνες τοποθετούνται σε διευθύνσεις πορτοφολιού στις αντίστοιχες μπλοκ αλυσίδες τους. Οι διευθύνσεις του Πορτοφολιού αντιπροσωπεύονται από μια σειρά μοναδικών γραμμάτων και αριθμών και το νόμισμα μπορεί να σταλεί μεταξύ αυτών των διευθύνσεων. Είναι αρκετά παρόμοιο με την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πορτοφόλια του blockchain, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ειδική συσκευή εφαρμογής ή συσκευή πορτοφολιού υλικού. Αυτά τα πορτοφόλια μπορούν να εμφανίζουν και να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα του πορτοφολιού, ωστόσο δεν περιέχουν τεχνικά κανένα νόμισμα. Η πρόσβαση σε ένα χαμένο πορτοφόλι μπορεί συνήθως να επανακτηθεί εισάγοντας μια σειρά από λέξεις ή αριθμούς ασφαλείας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Αν και αυτοί οι κωδικοί χάνονται, τότε η πρόσβαση στο πορτοφόλι και τα σχετικά κονδύλια θα παραμείνει απρόσιτη.

Λόγω της αποκεντρωμένης φύσης της τεχνολογίας κρυπτογράφησης, δεν υπάρχουν επαφές εξυπηρέτησης πελατών οι οποίες να μπορούν να αντιστρέψουν τις συναλλαγές που αποστέλλονται σε εσφαλμένη διεύθυνση ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε πορτοφόλι εάν ένας χρήστης είναι κλειδωμένος. Οι ιδιοκτήτες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τα κρυπτοκίνες τους.

Γιατί οι άνθρωποι όπως Cryptocurrencies;

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της Bitcoin και άλλων κερμάτων προσελκύονται από την τεχνολογία λόγω των φθηνότερων και ταχύτερων συναλλαγών της και λόγω του τεράστιου επενδυτικού δυναμικού.

Όλες οι κρυπτοσυχνότητες είναι αποκεντρωμένες, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία τους, γενικά, δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από το καθεστώς κάποιας χώρας ή από οποιαδήποτε διεθνή σύγκρουση. Για παράδειγμα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέλθουν σε ύφεση, το δολάριο θα μειωνόταν πιθανότατα, αλλά η Bitcoin και οι άλλες κρυπτοσυχνότητες δεν θα επηρεάζονταν. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν συνδέονται με καμία πολιτική ομάδα ή γεωγραφική περιοχή. Αυτό είναι εν μέρει γιατί ο Bitcoin έχει γίνει τόσο δημοφιλής στις χώρες που αγωνίζονται οικονομικά, όπως η Βενεζουέλα και η Γκάνα.

Οι κρυπτοκίνες είναι επίσης αποπληθωριστικές. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν προγραμματιστεί να έχουν έναν ορισμένο αριθμό νομισμάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μπλοκ αλυσίδες τους. Αυτή η περιορισμένη προσφορά φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας τους, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν κάθε κρυπτοκοΐνη και θα είναι λιγότερο διαθέσιμοι. Αυτό λειτουργεί σε έντονη αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα fiat, όπου οι κυβερνήσεις μπορούν απλά να επιλέξουν να εκτυπώσουν περισσότερα χρήματα που μπορούν να μειώσουν δραματικά την αξία του με την πάροδο του χρόνου.

Cryptocurrency & amp; Χάκερ

Παρά τις πολυάριθμες αναφορές των χρηστών που χάνουν το Bitcoin τους σε χάκερ, το blockchain Bitcoin και άλλα blockbains κρυπτογράφησης δεν έχουν ποτέ καταστραφεί . Τα περιστατικά που ακούτε σχετικά με τα νέα περιλαμβάνουν τη χάραξη του υπολογιστή ενός χρήστη και την επακόλουθη απόκτηση πρόσβασης στα πορτοφόλια κρυπτογράφησης αυτού του χρήστη. Τα περιστατικά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τη χάραξη μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και την πώληση κρυπτοκίνης.

Αυτές οι καταστάσεις hacking είναι παρόμοιες με το πώς ένα άτομο μπορεί να χάσει τον υπολογιστή ενός άλλου ατόμου για να αποκτήσει πληροφορίες σύνδεσης στο λογαριασμό του. Η ίδια η τράπεζα δεν ήταν ποτέ πραγματικά hacked και παραμένει ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευση κεφαλαίων. Τα δεδομένα του ατόμου απλώς διακυβεύονταν λόγω της έλλειψης ασφαλών πληροφοριών λογαριασμού. Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, παραλείπουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας όπως το 2FA ή δεν διατηρούν το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους μέχρι σήμερα.

Πού μπορώ να αγοράσω & amp; Πωλούν Bitcoin, Ethereum, & amp; Άλλα νομίσματα;

Το κρυπτοεγχειρίδιο μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί για μετρητά από ειδικά ΑΤΜ ή μέσω ηλεκτρονικής ανταλλαγής. Ο ευκολότερος τρόπος όμως είναι μέσω μιας υπηρεσίας όπως Coinbase ή CoinJar.

Τόσο το Coinbase όσο και το CoinJar επιτρέπουν τη δημιουργία ηλεκτρονικών λογαριασμών τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ή την πώληση κρυπτοκονών με το πάτημα ενός κουμπιού και συνιστώνται ιδιαίτερα για τους νέους χρήστες λόγω της ευκολίας χρήσης τους. Δεν χρειάζεται να διαχειρίζεστε πορτοφόλια υλικού ή λογισμικού με αυτές τις υπηρεσίες και η διεπαφή χρήστη τους είναι πολύ παρόμοια με εκείνη της ιστοσελίδας μιας παραδοσιακής τράπεζας.

Σημειώστε ότι η CoinJar πωλεί Bitcoin μόνο ενώ η Coinbase πωλεί Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin και Ethereum και επεκτείνεται με άλλες κρυπτοκίνες.